ظهر تابستان گرم است و در کوچه‌های خاکی شهر قدم می‌زنم؛ کودکانی در کوچه و خیابان‌ها در حال بازی هستند و گهگاهی بلند بلند می‌خندند من فقط به شادی چشمانشان خیره می‌شوم که چقدر ساده با توپ‌ در کوچه‌های خاکی شادند.

مادری سرش را از پنجره طبقه دوم بیرون آورده و با عصبانیت فرزندش را صدا می‌زند: «بیا بالا می‌خواهیم خونه خاله برویم اگر لباس‌هایت را خاکی کردی باید در خانه تنها بمانی» اما انگار این تهدیدها و حرف‌ها برای علی کوچولو عادی شده بود چون بدون توجه به حرف‌های مادر به بازی با دوستانش ادامه داد.

آنطرف‌تر هم پسرکی با لباس‌های خاکی وسط کوچه دراز کشیده و توپی را در آغوش گرفته که به نظر می‌رسد دروازه‌بان تیمشان است.

سهم کودکان این محله بازی در کوچه‌های خاکی بوده و محرومیت خدمات شهری به وضوح در این محلات شهر بیرجند نمایان است.

«زیبا تیر» یکی از ساکنان این منطقه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برخی کوچه‌های مهرشهر خاکی است که با توجه به خاکی بودن و نبود آسفالت هنگام وزش باد و طوفان، گرد و غبار همه جا را می‌گیرد.

وی بیان کرد: از مسئولان انتظار می‌رود برای آسفالت این محلات شهر اقدام کنند تا مردم طعم زندگی بدون خاک را بچشند.

این شهروند گفت: ۲ محله همجوار این کوچه آسفالت شده و برخی کوچه‌ها مانند اینجا تا نیمه انجام و رها شده است.

وی اظهار داشت: برخی ساکنان پول آماده‌سازی معبر را به حساب شهرداری واریز نکرده‌اند و خواستار قسط‌ بندی آن هستند، برخی نیز هفت سال پیش ۱.۵ میلیون تومان واریز کرده‌اند.

وی گفت: به شهرداری مراجعه کرده‌ایم اما گفته‌اند تا تمامی ساکنان پول آماده‌سازی را واریز نکنند آسفالت معابر انجام نخواهد شد از طرفی برای اجرای فاضلاب نیز آسفالت به تاخیر افتاده است.

مهناز حیدری یکی دیگر از ساکنان مهرشهر گفت: علاوه بر خاکی بودن معابر، در این منطقه با کمبود امکانات تفریحی و ورزشی مواجه‌ایم و بچه‌ها در کوچه‌های خاکی سرگرم بازی می‌شوند و لباس‌های خاکی آنها امانمان را بریده است.

یکی دیگر از شهروندان اظهار داشت: علاوه بر اینکه خانه و کاشانه ما همیشه زیر خاک است لباس‌ خاکی و خونی بچه‌ها نیز قوز بالا قوز شده است.

وی بیان کرد: حدود یک دهه است در این منطقه ساکن هستیم و علاوه بر نبود فضای سبز کافی، امکانات درمانی، ورزشی و تفریحی، سهم ما در روزهای زمستان گل و لای و اکثر روزها گرد و خاک است.

معاون امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شهردار بیرجند نیز گفت: ابتدا اینکه شهرداری اصلا متولی آماده‌سازی معابر مهرشهر نبوده بلکه برعهده راه و شهرسازی بوده است و بایستی سال ۹۲ براساس مصوبه شورای اسلامی

شهر تمامی مهرشهر به صورت آسفالت شده و تکمیل تحویل شهرداری می‌شد که هنوز این مهم محقق نشده است.

علی عدل ادامه داد: در قالب تفاهم‌نامه‌ای که بین راه و شهرسازی، دهیاری وقت دهلکوه (مهرشهر) و شهرداری منعقد شد، به عنوان پیمانکار راه و شهرسازی آماده‌سازی سایت ۷۵ هکتاری مهرشهر به شهرداری واگذار شد.

وی گفت: با آسفالت‌های جدیدی که شهرداری در این منطقه انجام داد در حال حاضر بیش از یک میلیارد تومان از اداره راه و شهرسازی طلب داریم که تامین اعتبار نشده است.

معاون شهردار بیرجند عنوان کرد: تاکنون حدود ۱۵۰ هزار مترمربع آسفالت معابر سایت ۷۵ هکتاری مهرشهر از محل هزینه‌های جاری شهرداری انجام شده است.

وی با بیان اینکه ریالی بابت آماده‌سازی مهرشهر به حساب شهرداری بیرجند واریز نشده است گفت: آسفالت معابر سایت ۴۶ هکتاری مهرشهر نیز در دستور کار قرار دارد و از هزینه‌های جاری در این خصوص هزینه خواهد شد.

عدل در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر علت واریز ۱.۵ میلیون تومان توسط شهروندان به حساب شهرداری گفت: اداره راه و شهرسازی شماره حسابی به نام شهرداری در بانک مسکن باز کرده بود تا مردم این رقم را با هدف آماده‌سازی مهرشهر واریز کنند.

وی با بیان اینکه شهرداری هیچگونه حق برداشتی از این حساب نداشته است افزود: اکنون پول در حساب شهرداری نیست و شهرداری از بودجه جاری خود آسفالت معابر را انجام می‌دهد.

معاون امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شهردار بیرجند گفت: شهروندانی که این مبلغ را به حساب شهرداری بابت شهرسازی واریز کرده‌اند باید از تعاونی یا شرکت ساخت و ساز واحد مسکونی موضوع را مطالبه کنند.

وی تصریح کرد: شهروندان مهرشهر بایستی مانند سایر شهروندان به ازای هر مترمربع عرصه ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان بابت هزینه‌های آماده‌سازی به حساب شهرداری واریز کنند.

متولی آماده‌سازی سایت

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: سایت مسکن مهرشهر بیرجند (دهلکوه) شامل سه قسمت ۴۶ هکتاری، ۶۴ هکتاری و ۷۵ هکتاری است که متولی آماده‌سازی سایت ۴۶ هکتاری اتحادیه تعاونی‌های مسکن مهر بوده است.

حسن علیزاده افزود: شرکت‌های تعاونی مستقر در این سایت به صورت مستقیم هزینه آماده‌سازی را به حساب اتحادیه واریز کرده و اتحادیه نیز مکلف به انجام آماده‌سازی معابر موجود است.

وی بیان کرد: سایت مذکور تحویل دستگاه بهره بردار (شهرداری بیرجند) شده و تسویه حساب قدرالسهم اراضی دولت نیز با شهرداری صورت گرفته، این بدان معناست که از این پس انجام تمامی امور مرتبط با آماده‌سازی در سایت ۴۶ هکتاری جزو وظایف شهرداری بیرجند است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: متولی آماده‌سازی در سایت ۶۴ هکتاری مهرشهر بیرجند ابتدا اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بود و قسمت عمده کار نیز توسط این اداره کل انجام شد.

وی گفت: به دلیل مشکلات اجرایی و اجرای توامان مساکن مهر و آماده‌سازی سایت، سبب بروز مشکلاتی حین انجام کار شد که طی توافقات صورت گرفته و انعقاد تفاهم‌نامه بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداری این سایت نیز از بنیاد به شهرداری تحویل شد.

علیزاده تصریح کرد: انجام هرگونه عملیات مرتبط با آماده‌سازی در این سایت نیز برعهده شهرداری بیرجند به عنوان متولی طرح آماده‌سازی قرار دارد.

وی افزود: لازم به یادآوری است در زمان اتمام کار آماده‌سازی و تسویه حساب مالی، این اداره کل موظف است مابقی هزینه انجام کار مطابق تفاهم‌نامه‌های موجود را چه به صورت نقدی و چه به صورت تهاتر در اراضی تحت مالکیت دولت پرداخت و مطالبات شهرداری را وصول کند.

وی یادآور شد: متولی و مجری آماده‌سازی در سایت ۷۵ هکتاری مهرشهر بیرجند نیز ابتدا دهیاری دهلکوه بوده که پس از الحاق مهرشهر به محدوده شهر بیرجند متولی این کار شهرداری شد و در حال حاضر نیز می‌بایست نسبت به انجام عملیات آماده‌سازی اقدام کند.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: تامین هزینه‌های آماده سازی در این سایت نیز به عهده متقاضیان مسکن مهر بوده که به صورت تدریجی به این اداره کل مراجعه و به حساب نزد بانک مسکن متعلق به شهرداری بیرجند واریز می‌کنند و با ارایه صورت وضعیت توسط شهرداری این مبالغ آزاد و قابل وصول است.

وی افزود: همچنین با توجه به روند تدریجی مراجعه مردمی و واریز وجه، شهرداری می‌بایست نسبت به اجرای عملیات آماده سازی اقدام کرده و پس از اتمام کار در صورت عدم وجود نقدینگی و تکمیل واریزی مراجعان مسکن مهر، این اداره کل نسبت به تسویه حساب چه به صورت نقدی از محل‌های اعتباری مجاز و چه به صورت مجوز تهاتر زمین اقدام خواهد کرد.

اکنون بیش از ۲۵ هزار نفر در سایت مهرشهر بیرجند در شمال این شهر سکونت دارند.

گزارش میدانی از رقیه محمدی

۷۵۵۷*۳۰۲۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.