کارشناس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: مطمئن‌ترین راه برای پیشگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سم پاشی جایگاه‌های نگهداری دام و روی بدن دام‌ها در دامداری‌های صنعتی و سنتی است.

علی شریفی در گفت ‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: دوره آموزشی- ترویجی آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای جلوگیری از بروز این بیماری در شهر شوسف شهرستان نهبندان برگزار شد.

وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، مهم‌ترین بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق گزش کنه، تماس با ترشحات و خون دام آلوده و یا له کردن کنه آلوده به انسان منتقل می‌شود.

کارشناس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان اینکه آموزش یکی از راه‌های بسیار مهم پیشگیری از این بیماری است که در صورت جامعیت، اثربخشی بیشتری دارد، افزود: واحد آموزش و ترویج شبکه دامپزشکی نهبندان با سرلوحه قرار دادن آموزش در پیشگیری از این بیماری اقدام به برگزاری یک دوره کلاس آموزشی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ویژه دامداران، فروشندگان دام و بهره برداران در مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهر شوسف این شهرستان کرده است.

شریفی برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی برای افراد در معرض خطر را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: رعایت نکات ایمنی و بهداشتی، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال قبل از مصرف، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار، پرهیز از خرید گوشت قرمز از مراکز غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و تهیه گوشت از واحدهای مجاز و دارای مهر تایید دامپزشکی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه اصلاح و بهسازی جایگاه‌های نگهداری دام از راهکارهای موثر در پیشگیری از این بیماری است، یادآور شد: زمانی که جایگاه‌های دام، با استفاده از اصول درست و استاندارد ساخته شده باشد، شعله دستگاه شعله افکن که برای از بین بردن کنه‌ها استفاده می‌شود، سریع تر به کنه‌ها رسیده و متعاقبا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.