مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه در صدد هستیم پایانه‌ای برای ماهیان زینتی ایجاد کنیم که بتوانیم تولیدات را به اروپای غربی صادر کنیم، گفت: در حال حاضر صادرات ماهیان زینتی به کشورهای آسیایی انجام می‌شود و در سال گذشته کشور دو میلیون دلار صادرات داشته‌ایم.

به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، مهدی شکوری فر، امروز ۱ مرداد، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سرانه مصرف ماهی در کشورهای در حال توسعه نزدیک به ۱۷ کیلوگرم بوده که در ایران این میزان کمتر از ۱۲ کیلوگرم در سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در خراسان جنوبی حدود پنج کیلوگرم است، افزود: در سال‌های اخیر اتفاقات بسیار خوبی در حوزه معرفی آبزیان در وشور افتاده است.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران ادامه داد: در دهه ۷۰ میانگین مصرف ماهی در سطح کشور کمتر از چهار کیلوگرم بود، اما اکنون پیشرفت خوبی در مشرف ایجاد شده که نتیجه اقدامات ترویجی شیلات بوده است.

شکوری فر با لشاره به برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌ها برای مصرف بیشتر ماهیان، تصریح کرد: قطعا قیمت‌ها و ذائقه مردم در میزان مصرف تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مردم همچنان تقاضا برای خرید ماهی تیلاپیا دارند، تصریح کرد: به دنبال این هستیم که سرمایه گذاران توانمند وارد این عرصه شوند که خوشبختانه سرمایه گذاران خوبی در خراسان جنوبی وجود دارند.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با تاکید بر ایجاد مشوق‌هایی برای سرمایه گداران در این حوزه، اظهار کرد: برای پرورش ماهی تیلاپیا اعتباراتی اختصاص پیدا می‌کند.

شکوری فر با اشاره به پیشتازی استان‌های خراسان در تولید زالو، افزود: مهم‌ترین مشکلی که در خصوص توسعه پرورش زالو در کشور وجود دارد، بحث استفاده از خون در مراحل پرورش است.

وی تصریح کرد: با هماهنگی صورت گرفته بین سازمان غذا و دارو، دامپزشکی و سازمان شیلات ایران، در کمیته ملی زالو مقرر شده است که مصرف خون با توجه به شرایطی که دامپزشکی تعیین کرده از دام‌های شتر، گوسفند، گاو و بز و باتوجه به مقررات سازمان غذا و دارو، مجاز شناخته شود.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران بیان کرد: شرایطی فراهم می‌کنیم تا پرورش دهندگان زالو در خراسان جنوبی بتوانند محصولات خود را در سراسر کشور عرضه کنند.

شکوری فر با بیان اینکه این ظرفیت وجود دارد که با استفاده از پساب‌های شهری ماهیان زینتی را پرورش دهیم چراکه این ماهیان خوراکی نیستند، اظهار کرد: در سال گذشته 1.5 میلیون تن ماهی زینتی در استان پرورش داده شد

وی با اشاره به اینکه در صدد هستیم پایانه‌ای برای ماهیان زینتی ایجاد کنیم که بتوانیم تولیدات را به اروپای غربی صادر کنیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات ماهیان زینتی به کشورهای آسیایی انجام می‌شود و در سال گذشته کشور دو میلیون دلار صادرات داشته‌ایم.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران بیان کرد: هفته آینده 500 هزار قطعه ماهی تیلاپیا و 300 هزار قطعه ماهی کپور به صورت رایگان در خراسان جنوبی توزیع می‌شود و تا پایان برنامه ششم توسعه باید به تولید 50 هزار تن ماهی تیلاپیا در کشور از طریق ایجاد و یا توسعه مراکز برسیم.

شکوری فر با تاکید بر مطالعه و بررسی منابع آبی استان و نگادش برنامه عملیاتی در این حوزه، افزود: بازار مصرب ماهی تیلاپیا وجود دارد و لازم است سرمایه گذاران در این حوزه ورود پیدا کنند.

وی یادآور شد: هدف سازمان شیلات توسعه کوتاه مدت تولید ماهی تیلاپیا نیست، بلکه به دنبال توسعه پایدار این ماهی در کشور هستیم.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.