کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: براساس تصویب نامه هیئت وزیران، دستگاههای اجرایی براساس شاخصهای شش گانه مصرف انرژی، مصرف آب، مدیریت پسماند عادی، مصرف سوخت وسایل نقلیه، ساختمانها و تجهیزات و آموزش و فرهنگسازی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
فاطمه دعاگویان، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از روشهای کنترل هزینههای جاری دولتها، مدیریت سبز است.
وی افزود: هیئت وزیران در جلسه 22 خردادماه جاری به پیشنهاد مشترک وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد تبصره بند (ز) ماده 38 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوب 95 آیین نامه اجرایی را برای ارزیابی اجرای مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی تصویب کرد.
کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: براین اساس دستگاههای اجرایی براساس شاخصهای شش گانه مصرف انرژی، مصرف آب، مدیریت پسماند عادی، مصرف سوخت وسایل نقلیه، ساختمانها و تجهیزات و آموزش و فرهنگسازی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
دعاگویان ادامه داد: مصرف آب شرب برای فضای سبز ممنوع بوده در صورت استفاده از آب چاه برای آبیاری فضای سبز دستگاه اجرایی ملزم به نصب شمارشگر هوشمند حجمی آبی و اخذ پروانه بهره برداری است و وزارت نیرو مکلف است از مصادیق غیرمجاز جلوگیری کند.
وی افزود: شاخص مدیریت سبز در پسماند عادی، استقرار و اجرای تفکیک پسماندها در سه دسته کاغذ، تر و سایر مواد بوده و دستگاه اجرایی موظف است زباله را به صورت تفکیک شده به شهرداری و یا سازمان مدیریت پسماند تحویل دهد.
کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تصریح کرد: خودروهای سواری مالکیتی دستگاه اجرایی و خودروهای سبک باید براساس معیارهای موجود برچسب انرژی را احراز کرده و معاینه فنی سبز را در چارچوب مقررات مربوط داشته باشند و خودروهای سواری شرکتهای حمل و نقل طرف قرارداد نیز باید برچسب مصرف انرژی و معاینه فنی سبز را داشته و در قراردادهای مربوط درج و پایش شوند.
وی بیان کرد: عملکرد دستگاهها با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه تهیه شده و سازمان برنامه و بودجه پس از جمعآوری اطلاعات از عملکرد دستگاهها گزارشها را برای تنظیم و ارائه به صورت کارنامه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال میکند.
دعاگویان ادامه داد: دستگاههای اجرایی موظفند اطلاعات عملکرد مدیریت سبز را به صورت مستقل در درگاه مدیریت سبز مستقر در سازمان برای بررسی و ممیزی وارد کنند و سازمان حفاظت محیط زیست پس از ارزشیابی و تعیین امتیاز هریک از دستگاههای اجرایی گزارش آن را به هیئت وزیران ارائه خواهد داد.
وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست موظف است سالانه سه دستگاه اجرایی ملی و سه دستگاه استانی برنتر را معرفی و از آنان تقدیر کند و اسامی سه دستگاه اجرایی ملی و سه دستگاه اجرایی استانی دارای کمترین امتیاز کسب شده را ضمن تذکر کتبی اعلام عمومی کند.
کارشناس آب و خاک اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مدیریت سبز بر مبنای نظامی مشارکتجویانه میان دستگاهها و کارکنان است، افزود: این تصویب نامه کمک شایانی به مصرف درست انرژی و در نتیجه کاهش آلودگی خواهد کرد.
موضوع مدیریت سبز به دلیل اقدامهایی که منجر به کاهش مصرف کاغذ و انرژی همچنین افزایش بهرهوری منابع میشود، همپوشانی بسیاری با دولت الکترونیک دارد و از این رو حتی بسیاری از کشورهای پیشرفته و ثروتمند دنیا در حوزه مصرف انرژی، قوانین بسیار سختگیرانه ای دارند .
انتهای پیام