امروز خراسان جنوبی- قاسمی / زمانی که اسم فوتبال یا فوتسال به زبان می آید همه فقط تیم های آقایان را به یاد می آورند اما فراموش کرده اند که بانوان نیز همیشه هم پای آقایان در تمام رشته ها گام برداشته اند و فوتبال و فوتسال نیز از این دست رشته هایی است که در میان بانوان نیز استقبال کنندگان فراوانی دارد. جمعی از ورزشکاران و مربیان بانوی این رشته ورزشی بیان کردند به دلیل بی توجهی ها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند و نیاز به توجه مسئولان و حامیان ورزشی دارند.
زمین چمن برای بازی نداریم
فاطمه عزیزی کسی است که 2 سال فوتبال بانوان را به صورت حرفه ای در بیرجند دنبال می کند و عضو تنها تیم نوجوانان فوتبال بانوان است. وی درباره مشکلات بانوان فوتبالیست در بیرجند گفت: زمین چمن طبیعی برای تمرین نداریم و زمین های چمن مصنوعی را فقط به آقایان می دهند و اکنون هم به دلیل اینکه چمن طبیعی زمان کشت و استراحت آن است تمرین نداشته ایم. به گفتۀ وی به دلیل این مشکل اکنون رو به تمرین سالنی آورده ایم که قابل مقایسه با تمرین روی چمن نیست ولی مجبور هستیم. عزیزی خاطر نشان کرد: زمین چمن غدیر را که خارج از شهر است به ما دادند و در اوایل قول دادند که ون برای رفت و آمد در اختیار ما بگذارند که کارهای آن زیاد بود و خود ما با هزینه خود به آنجا می رفتیم که دیگر بعد از چند ماه به دلیل کشت و استراحت زمین همان هم از ما گرفته شد.
شرایط برای برگزاری مسابقات استانی یا خارج استانی نداریم
این بانوی فوتبالیست استان با اشاره به اینکه الان هم که در سالن تمرین می کنیم نمی دانیم امروز که بازی می کنیم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: برای اینکه بتوانیم در هر ورزشی رشد کنیم نیاز است به مسابقات متعددی اعزام شویم ولی برای ما این شرایط فراهم نیست. عزیزی توضیح داد: در جام فجر فقط از یک شهرستان برای مسابقه به بیرجند آمدند که ما اسکانی نتوانستیم برای آنها فراهم کنیم. به گفتۀ وی همچنین هزینه ها خیلی بالا است و از آنجایی که حمایتی از فوتبال بانوان در بیرجند نمی شود باید ورودی مسابقات و باقی موارد را خود ورزشکاران پرداخت کنند که این کار قابل انجام نیست. وی با بیان اینکه مربیان خوبی داریم، عنوان کرد: ولی مربیان هم مانند ورزشکاران نیاز به انگیزه دارند تا به جلو حرکت کنند که این اتفاق در استان نمی افتد.
سالن نیم بها به بانوان دهند
طاهره دهقانی، مربی درجه یک ایران در حوزه فوتسال بانوان است که درباره مشکلات بانوان گفت: من 10 سال بازیکن فوتسال بودم ولی هیچ حمایتی ندیدم و اگر همین روند ادامه پیدا کند و از این نوجوانان هم حمایت نشود وضع از اینی هم که هست بدتر می شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون یک ریال حمایت مالی نشده ایم، عنوان کرد: مشکل ما این است که سالن نداریم و نمی خواهیم که سالن را رایگان در اختیار ما بگذارند ولی حداقل می توانند نیم بها به ما بدهند تا کمی از هزینه های ما کاسته شود. به گفتۀ وی مربی مگر چه مقدار می تواند از بازیکن خود پول دریافت کند تا بتواند هم هزینه های سالن را بدهد هم مسابقه و هم باقی موارد را و این در حالی است که بازیکن ها یک لباس هم شکل هم ندارند و ما فقط پول ورودی مسابقه را بدهیم شکر می کنیم.
اجازه تبلیغات گسترده نداریم
این مربی فوتسالیست بانوان تصریح کرد: برای رشد فوتسال بانوان باید اسپانسری باشد حالا از تولیدکننده ها یا دستگاه هایی مانند فرمانداری و شهرداری و دیگر موارد که در استان های دیگر حمایت های زیادی دارند و در استان ما هم می توانند این کار را انجام دهند. دهقانی با اشاره به اینکه مدت کوتاهی است که باشگاه ها به استعداد یابی بانوان هم رو آورده اند، گفت: ولی استعدادیابی بدون حمایت فایده ای ندارد. وی افزود: استعدادهای خیلی خوبی در این سال ها داشته ایم که به دلیل نبود حمایت این ورزش را رها کرده اند. به گفتۀ وی تبلیغات هم برای جذب بازیکن و سرمایه گذار مفید است که به ما تاکنون اجازه تبلیغات گسترده را نداده اند.
هزینه بالای مسابقات
دهقانی با بیان اینکه کلاس های ارتقای مربی گری اصلا برگزار نمی شود، گفت: قول هایی فقط داده شده است که کلاس مربی گری برای بازیکن ها برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه در شهرهای کوچکتر از بیرجند خیلی بیشتر به تیم ها رسیدگی می شود، عنوان کرد: ما برای مسابقات استانی حتی همیشه دعا می کنیم که میزبانی بیرجند باشد چرا که هزینه های ورودی، اسکان، ایاب و ذهاب و باقی موارد خیلی زاید است که به دلیل نبود حمایت ها بر عهده خود تیم است و به دلیل همین مشکلات توانایی شرکت در مسابقات کشوری را نداریم. به گفتۀ وی اگر وضع حمایت ها اینگونه ادامه یابد در آینده فوتسال بانوان به قهقرا خواهد رفت و رشدی نخواهد داشت.
نبود اسپانسر بزرگترین مشکل
فریبا خواجوی، مسئول کمیته بانوان هیئت فوتبال شهرستان بیرجند هم در این باره گفت: بزرگترین مشکل ما نبود اسپانسر است چرا که می خواهد دیده شود ولی در فوتبال بانوان اینگونه نیست و صدا وسیما با ما همکاری نمی کند. وی به باشگاه فوتبال هم اشاره کرد و افزود: باشگاه ها هم با وجود اینکه هزینه های بانوان خیلی کمتر از آقایان است ولی تمایلی به حمایت ندارند. به گفتۀ وی ورودی مسابقاتی مانند جام رمضان از هر تیمی 250 هزار تومان می باشد که باز هم برای بانوان زیاد است ولی هزینه اجاره سالن هم برای هر ساعت 80 هزار تومان می باشد که واقعا برای بانوان سنگین است و اگر اداره ورزش شهرستان بتواند سالنی را به صورت رایگان در اختیار بانوان قرار دهد مشکل اصلی برطرف شده است.
با پوشش هم اجازه تمرین نداریم
مسئول کمیته بانوان هیئت فوتبال شهرستان بیرجند که خود مربی تیم فوتبال استان هم است، عنوان کرد: بانوان فوتبالیست ما با مشکلات زیادی روبه رو هستند که از جمله آنها تمرین می باشد. خواجوی تصریح کرد: با وجود اینکه در تمام کشور با همین پوشش تایید شده در فضاهای باز تمرین می کنند ولی در استان ما مشکل است و حراست به ما اجازه نمی دهد و به همین خاطر چمن غدیر را به ما داده اند که به دلیل کشت و استراحت چندین ماه نمی توان از آن استفاده کرد که حتی اگر به خود آقایان بگویند از آن زمین استفاده کنند به دلیل فاصله و مشکلات دیگر قبول نمی کنند.
وی ادامه داد: به همین دلیل هر چه از آنها خواستیم زمین چمن مصنوعی سرحدی را به ما بدهند ندادند و گفتند محوطه باز است و باید دور آن را حصار کشید پس چرا در دیگر استان ها اینگونه نیست.
به گفتۀ وی حتی برای فوتسال نیز در استان های دیگر با پوشش هستند و آقایان فیلم برداری می کنند و از صدا وسیما پخش می شود و آقایان کلا حضور دارند و مشکلی نیست ولی در استان ما امکان پذیر نیست و اجازه این را هم نمی دهند. وی بیان کرد: به دلیل همین مشکلات با وجود حضور مربیان با تجربه بانوان علاقه ای به فعالیت ندارند چرا که تیم برای رقابت ندارند و حمایت هم نمی شوند و همه دلسرد شده اند و نیاز به حمایت اداره کل ورزش و جوانان و دیگر دستگاه ها داریم.
3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.