به گزارش ایرنا سرهنگ غلامرضا حسینی روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: کشف پرونده های جرائم اقتصادی در خراسان جنوبی امسال 17 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: اخلال در نظام اقتصادی، پولشویی، احتکار و غیره از مصادیق جرائم اقتصادی محسوب می شود.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از 30 انبار مواد غذایی ظن به احتکار شناسایی شده است تصریح کرد: در مجموع 45 فقره جرائم اقتصادی به ارزش یک هزار و 500 میلیارد ریال کشف شده است.
وی در خصوص جرایم اقتصادی به تجار و بازاریان توصیه کرد؛ سربازان واقعی در بحث مبارزه با جنگ اقتصادی این افراد هستند که باید مراقبت کنند تا افراد فرصت طلب و سودجو اقدام به گروگان گیر ارزاق عمومی نکنند.
حسینی، التهاب شکر و پوشک را از مواردی برشمرد که باعث اخلال در بازار شده و تاکید کرد: شهروندان هرگونه گمانی در خصوص احتکار دارند را گزارش دهند.
وی با بیان اینکه مال باختگان در پرونده اخیر بانک کشاورزی به حق و حقوق خود می رسند یادآور شد: این پرونده در دست اقدام است و مستندات و اعترافات به زمان خود توسط دستگاه قضا رسیدگی و اطلاع رسانی می شود.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین 21 هکتار از اراضی دولتی نیز از چنگال زمین خواران بازگردانده شده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی سرقت مسلحانه و جرایم خشن نداریم گفت: جرایم مهم استان نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد و کنترل شده است.
حسینی با اشاره به افزایش 16 درصدی وقوع سرقت منزل در سال جاری، بیان کرد: اما وقوع سرقت از مغازه ها 45 درصد نسبت به مدت مشابه سال کاهش یافته است.
وی ادامه داد: وقوع سرقت از اماکن خصوصی 61 درصد و سرقت از اماکن دولتی استان که شامل مدارس، بقاع متبرکه یا اماکنی که متولی امر در ابتدا حفظ اموال خود نهادها هستند 47 درصد افزایش وقوع داشته است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه در بحث سرقت خودرو وضع بسیار مطلوبی داریم افزود: همچنین در این مدت وقوع سرقت از خودرو 39 درصد و کشف آن 23 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به کاهش یک درصدی سرقت موتورسیلکت اضافه کرد: در سرقت محتویات خودرو هم 2 درصد کاهش وقوع و 10 درصد افزایش کشف داریم.
حسینی از افزایش 17 درصدی وقوع سرقت احشام در خراسان جنوبی خبر داد و عنوان کرد: مالکان احشام دقت لازم را ندارند لذا باید ضمن پرهیز از رها کردن دام‌ها در شب با استفاده از نگهبان در شب و امکانات فیزیکی، ایمنی الزامی را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه امسال وقوع کیف قاپی 18 درصد کاهش و کشف این نوع سرقت 38 درصد افزایش داشته است گفت: در این وضعیت با توجه به توصیه ها و هشدارهای پلیس و دقت همشهریان سارقان ناکام هستند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: وقوع جیب بری در استان 39 درصد کاهش و کشف آن 56 درصد افزایش داشته اما وقوع کشوزنی(دخل مغازه) 34 درصد و سایر سرقت ها نیز 42 درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه 71 درصد سرقت‌های سطح استان در سال جاری کشف شده است که نسبت به سال گذشته 3 درصد افزایش کشف داشته ایم، گفت: از ابتدای امسال سرقت های خُرد در استان 39 درصد افزایش یافته است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی یکی از علت های افزایش آمار سرقت های خرد را تشکیل پرونده برای هر نوع اعلام سرقت دانست و بیان کرد: حتی برای یک جفت دمپایی پاره که اعلام سرقت شده هم پرونده تشکیل شده است.
وی دستگیری باند سارقان خودرو و قطعات آن را از پرونده های شاخص سرقت در استان عنوان کرد و افزود: 109 فقره سرقت از این باند با تحقیقات به عمل آمده کشف شده است.
حسینی با اشاره به سرقت مسلحانه در یکی از شهرهای استان های مجاور نیز گفت: حدود هفت میلیارد تومان از این سرقت، اموال کشف شد که گزارش آن بعدا توسط ستاد فرماندهی انتظامی استان اعلام می شود.
وی با بیان اینکه نمایشگاه اموال مسروقه در بهمن ماه امسال بازگشایی شد اضافه کرد: در این نمایشگاه 20 درصد اموال مسروقه توسط 130 شاکی کشف شد و برای شناسایی 80 درصد دیگر اموال تا پایان سال فرصت است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سامانه مجازی نما «اموال مسروقه مکشوفه» رونمایی شده است بیان کرد: این سامانه قابلیت نمایش آن دسته از اموال مسروقه مکشوفه که مالکان‌ شان شناسایی نشده را داراست و خراسان جنوبی یکی از استان های پیشتاز در این زمینه است.
وی با تاکید بر اینکه 70 درصد سارقان معتادان هستند که برای تامین هزینه های اعتیادشان دست به سرقت می زنند گفت: مصرفی یک معتاد 100 هزار تومان است در صورتی که هیچ درآمدی ندارد لذا باید هم استانی ها در مراقبت از اموال خود بیشتر مراقبت کنند.
سرهنگ حسینی خطاب به صنف طلافروشان برای هوشیاری نسبت به شگردهای جدید سارقان، بیان کرد: مجهز بودن واحدهای صنفی طلا و جواهر به دوربین مدار بسته، قفل در الکتریکی و سیستم های اعلام خطر ضروری است.
وی یادآور شد: برای کنترل بانک های حوزه استحفاظی هم تجسس کلانتری ها و پاسگاه ها پای کار آمده اند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح های مقطعی برای مبارزه با سرقت در استان اجرا می شود، ادامه داد: پلیس آگاهی استان در ایام نوروز به طور کامل پای کار است اما مردم در وهله نخست باید مراقب اموال خود باشند و هر اتفاقی را به پلیس 110 اطلاع رسانی کنند.
وی گفت: مردم در مواقعی که به مسافرت می روند از همسایگان یا اقوام مورد اطمینان خود بخواهند که از منزلشان مراقبت کنند.
وی اظهار داشت: بسیاری از سرقت ها زمانی رخ می دهد که شهروندان در زمان ترک خودرو برای دقایقی سوئیچ را روی خودرو خارج نمی کنند و همین امر فرصت مناسبی را به سارقان می دهد.
حسینی با بیان اینکه در زمان خروج از پارکینگ منزل، ابتدا خودرو را خاموش نموده و سوئیچ را برداشته و سپس درب پارکینگ را ببندید، افزود: اطمینان از بسته شدن شیشه های خودرو وعدم پارک آن در محیط خلوت و تاریک نیز از دیگر راه های پیشگیرانه از سرقت است که شهروندان باید در این زمینه نیز هوشیار باشند.
وی بیان کرد: شهروندان هیچگاه با اطمینان از این که فرزند خردسالشان در خودرو نشسته، خودرو را رها نکنند و هنگام ترک خودرو، اسناد و اوراق شناسایی و اموال با ارزش را در داخل خودرو قرار ندهند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه از دستفروشان جاده خریدی انجام نشود یاد آور شد: اگر هم شهروندان قصد خرید از این فروشندگان را داشتند به هیچ وجه کارت را در اختیار فروشنده قرار ندهند و خودشان کارت بکشند.
وی با اشاره به وقوع سرقت در روستا نیز گفت: برای دهیاران، بخشداری ها و فرمانداری ها در خصوص روستاهای کم جمعیت می توان از پتانسیل های موجود استفاده کرد و گرچه مختص یک روستا گشت زنی نمی کنیم اما گشت های متناوب وجود دارد و هیچ گاه روستایی را رها نمی کنیم.
سرهنگ حسینی یادآور شد: حتی در ایست و بازرسی ها افراد چهره زن و بهترین کارگاه ها در گشت ها سازمان دهی شده اند که بتوانند به نحو احسن انجام وظیفه کنند.

** وقوع کلاهبرداری تلفنی در استان 70 درصد افزایش یافت
وی به جرائم حوزه کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال وقوع جعل و کلاهبرداری نسبت به سال گذشته 18 درصد و کشف آن 21 درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون 203 متهم کلاهبرداری در استان دستگیر شدند که در این راستا 12 پرونده شاخص است.
وی یادآور شد: در این خصوص نسبت به سال گذشته 94 درصد افزایش تشکیل پرونده داریم.
حسینی از افزایش 70 درصدی وقوع کلاهبرداری تلفنی در استان خبر داد و افزود: این یک زنگ خطری برای هم استانی ها است که باید دقت بیشتری داشته باشند و زود به طرف مقابل اعتماد نکنند.
وی بیان کرد: کلاهبرداران با گروه های مختلف ارتباط تلفنی برقرار کرده و در قالب دریافت خدمات، فروش محصولات گوناگون و از همه مهمتر برنده شدن در مسابقات و قرعه کشی‌ها با فریب دادن اقدام به خالی کردن حساب آن ها می کنند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی به مردم توصیه کرد: به هیچ عنوان اطلاعات مهم حساب بانکی خود را در اختیار دیگران قرار نداده و برای واریز مبلغ به حسابتان فقط داشتن شماره حساب یا شماره کارت بانکی کافی است و بقیه اطلاعات حساب بانکی از جمله رمز اول یا دوم، کد CVV2، تاریخ انقضای کارت و حتی مراجعه شما به دستگاه خودپرداز هیچ لزومی ندارد.
وی یادآور شد: بیشتر قربانیان این کلاهبرداری ها قشر باسواد جامعه هستند که نیاز به آسیب شناسی بیشتر دارد.
حسینی رقم کلاهبرداری تلفنی را در استان بالغ بر 500 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: از 3میلیون تا 80 میلیون تومان موارد متعددی بوده که تشکیل پرونده شده است.
وی با بیان اینکه اغلب کلاهبرداران خارج از استان بوده اند ادامه داد: با وجود بسترهای الکترونیک حتی افرادی از داخل زندان هم اقدام به کلاهبرداری کرده اند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی تاکید کرد: مسافران نوروزی دقت داشته باشند که هیچ گاه تلفنی اتاق رزرو نکنند و اگر خواستند از این طریق اقدامی انجام دهند حتما مبلغ را به حساب خود هتل یا مهمانپذیر واریز کنند.
وی در حوزه مبارزه با قاچاق کالا نیز گفت: عمده کالای قاچاق استان پارچه مواد دخانی و سوخت است و پلیس در کنار دستگاه ها مسئول در خط مقدم نبرد فعالیت می کند.
حسینی ادامه داد: محورهای نهبندان، سربیشه، طبس و فردوس به لحاظ کنترل قاچاق کالا از اهمیت ویژه تری برخوردار است.
وی با اشاره به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در بحث مبارزه با قاچاق کالا گفت: طرح منطقه ای در کوتاه مدت دنبال می شود که به واسطه آن در سال جاری 20 مرحله طرح مبارزه با قاچاق سوخت و احشام اجرا شده است.
وی ارزش ریالی قاچاق سوخت کشف شده از ابتدای امسال را 5 میلیارد و 845 میلیون و 598 هزار ریال عنوان کرد و گفت: در بحث سوخت امسال 963 درصد افزایش را شاهد هستیم.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: کشف پارچه قاچاق 297 درصد، سیگار 33 درصد، دام 45 درصد و دارو 17 درصد افزایش، پوشاک 61 درصد و لوازم بهداشتی 80 درصد نیز کاهش داشته که ارزش ریالی این کالاهای قاچاق کشف شده حدود 18 میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: 20 تن پارچه، چهار محموله با 123 هزار لیتر سوخت، 453 هزار و 973 قلم دارو، یک میلیارد و 495 میلیون ریال شتر از مهمترین کشفیات مهم استان در بحث کالای قاچاق بوده است.
حسینی با تاکید بر اینکه ورود هر گونه کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی برابر با تعطیلی یک کارگاه تولید است ادامه داد: تاکید قاچاق کالا در استان بیشتر حالت حرکت است و دپوی کالا نداریم.
وی با اشاره به وقوع و کشف 5 فقره قتل در استان، از ابتدای امسال بیان کرد: سرقت مسلحانه در استان نداشتیم اما متاسفانه نسبت به سال گذشته امسال 10 درصد خودکشی های منجر به فوت افزایش یافته که از علل مهم آن اختلافات خانوادگی و مشکلات اقتصادی بوده است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی از افزایش 91 درصدی فقدانی در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: خانواده ها باید در رفتار با فرزندان بیشتر دقت داشته باشند تا از خانه متواری و گرفتار مشکلات بعدی نشوند.
وی از کشف جسد یک مرد مجهول الهویه حدود 40 ساله در حوالی شهرستان قاین خبرداد و از شهروندان خواست اگر اطلاعی در مورد هویت این جسد دارند برای شناسایی با اداره پلیس آگاهی تماس بگیرند.
9893 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.