به گزارش ایرنا، روزبه زورقی روز چهارشنبه در نشست تخصصی دفاتر فنی و نظارت بر طرح ها و اماکن ورزشی حوزه شرق کشور در بیرجند افزود: در برنامه سوم توسعه، ایجاد یک مترمربع سرانه ورزشی به ازای هر شهروند در کشور هدف گذاری شده بود.
وی اظهار داشت: تا قبل از سرشماری سال 1395 سرانه متوسط ورزشی بالای 50 صدم مترمربع بود که به واسطه رشد جمعیت از 75 میلیون نفر به 82 میلیون نفر این سرانه به 45 صدم مترمربع کاهش یافت.
سرپرست دفتر نظارت فنی بر اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان گفت: در کنار ساخت و سازهایی که سازمان تربیت بدنی کرده و اماکنی که در دست احداث است، بخش خصوصی هم فعالیت هایی را در دستور کار دارد که این سرانه ها حدود پنج صدم مترمربع در حال حاضر است.
وی افزود: در برنامه های توسعه به شکل مرتب ظرفیت های متفاوتی را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم به سرانه مطلوب ورزشی در کشور برسیم و در برنامه ششم توسعه سهمی از درآمد حاصل از اخذ مالیات ارزش افزوده از مردم به توسعه زیرساخت های ورزشی تعلق گرفته است.
سرپرست دفتر نظارت فنی بر اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: در این خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزارت ورزش همراهی کامل کرده و قرار است مبلغ یادشده به شکل قانون دائمی برای حوزه ورزش و جوانان تصویب شود.
زورقی گفت: ظرفیت های قانونی در سال های اخیر برای توسعه ورزش ایجاد شد و مهم ترین آن ماده 27 قانون الحاق به قوانین مالی دولت است که مشارکت بخش خصوصی برای تکمیل و احداث اماکن ورزشی را تسهیل کرده است.
وی افزود: بیشتر فعالیت های عمرانی ما به شکل طرح های تملک دارایی سرمایه ای است اما محدودیت های مالی که در چند سال اخیر مواجه شدیم هدف گذاری ما به گونه ای بوده که بتوانیم پروژه های عمرانی را با مشارکت بخش خصوصی و دیگر ظرفیت ها مثل خیرین ورزش یار و ... انجام دهیم.
وی اضافه کرد: در لایحه بودجه سال 1398 ، سهم اعتبارات عمرانی کم است و در سال های بعد هم همینطور است و در قانون برنامه ششم تا پایان سال 1400، 25 درصد از ظرفیت بخش خصوصی برای تکمیل طرح های عمرانی پیش بینی شده است.
سرپرست دفتر نظارت فنی بر اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: دولت بعضی اوقات از ورود بخش خصوصی استقبال لازم را ندارد و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیازمند فرهنگ سازی است.
زورقی گفت: باید دعوت از بخش خصوصی توسط یکایک کارکنان عوامل اجرایی اطلاع رسانی و آگاه کردن بخش خصوصی از شرایط، ضوابط و مقررات موجود، پروژه های نیمه کاره را تکمیل کنیم.
وی افزود: در هشت سال اخیر مشکلات زیادی در ساخت و ساز پروژه های عمرانی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی وجود داشته و مباحث فنی همکاران را با مشکلاتی مواجه کرد که با حمایت و هدایت دفتر فنی استانداری خراسان جنوبی و سازمان برنامه و بودجه مشکل رفع شده و امروز آرامش و امنیت فکری به دفتر فنی استان بازگشته و همه پرونده ها در این خصوص بسته شده است.
زورقی تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این جلسات استفاده از تجربیات مشترک است و بیشتر مشکلاتی که منجر به تخلفات اداری و ایجاد پرونده هایی در دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور شده را برای همکاران در این جلسات بیان کرده و از تجربیات همکاران استفاده می کنیم.
سرپرست دفتر نظارت فنی بر اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان گفت: ما بر اساس برنامه ریزی که در دستور کار قرار دادیم کشور به شکل هشت منطقه تقسیم شده و همه برنامه های عملیاتی که از حوزه وزارت ورزش و جوانان در کشور انجام می شود به شکل منطقه ای است که نخستین برنامه ها توسط دفتر فنی ونظارت وزارت ورزش و جوانان در حال اجراست.
زورقی افزود: تا پایان بهمن ماه سال جاری نخستین دوره سمینارهای کارکنان دفاتر فنی را برگزار می کنیم و هدف ما این است که هر 6 ماه یکبار این گردهمایی ها برای اعلام بخشنامه های وزارت ورزش و جوانان و آخرین بخشنامه های آن و مباحثی که در نظم فنی و اجرایی کشور در دستور کار است را به مسئولان استانی اعلام کنیم.
سرپرست دفتر نظارت فنی بر اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: در قانون اساسی کشور قید شده که ورزش باید برای عموم مردم رایگان باشد و در واقع وظیفه اصلی دولت این است که توسعه ورزش همگانی را به شکل رایگان در دستور کار داشته باشد هرچند در قانون تاسیس سازمان تربیت بدنی تاکید می کند مردم هم می توانند در تاسیس باشگاه ورزشی سهم داشته باشند.
7559 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.