به گزارش ایرنا، سید مجتبی علوی مقدم روز یکشنبه در کمیته ساماندهی کشتارگاه های دام خراسان جنوبی، افزود: جانمایی کشتارگاه دام فقط بر اساس منطقه بندی مصوب شود زیرا سلامت و بهداشت عمومی نیازمند اقدام کارشناسانه است.
وی ادامه داد: دبیرخانه کمیته، وضع موجود کشتارگاه های استان را مشخص کند تا فرمانداران به عنوان مسئولان کمیته های کشتارگاهی شهرستان ها، برنامه های کوتاه و بلند مدت را در این زمینه برنامه ریزی کنند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: در برنامه کوتاه مدت کشتارگاه هایی که قابل ساماندهی هستند باید در اولویت قرار گیرد تا مردم با مشکل مواجه نشوند اما برنامه بلند مدت طبق منطقه بندی کشوری باید صورت گیرد.
علوی مقدم اظهار داشت: بر اساس برخی مسئولیت پذیری هایی که از گذشته وجود داشته است مدیریت کشتارگاه های استان را شهرداری ها بر عهده گرفتند اما به طور یقین شهرداری کارش کشتارگاه داری نیست و فرمانداران در همه شهرستان ها باید کشتارگاه ها را به بخش خصوصی هدایت کنند.
وی با بیان اینکه در همه شهرهای استان نیازمند کشتارگاه نیستیم، افزود: با ساماندهی کشتارگاه های به روز، به طور حتم نیاز استان در فضایی سالم و بهداشتی تر فراهم خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: جلوگیری از کشتار غیر کشتارگاهی نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به موقع است که رسانه ها می توانند نقش تاثیرگذاری در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر مدیران با رسانه ها صادق باشند اطلاع رسانی به موقع موجب فرهنگ سازی خواهد شد، اظهار داشت: مدیران به هیچ وجه برای خبرنگاران نسخه « چه بنویسند و چه ننویسند » نپیچند زیرا خبرنگاران کارشان را به خوبی می دانند.
علوی مقدم تاکید کرد: مردم باید نسبت به بیماری های مشترک بین انسان و دام اطلاع کافی پیدا کنند که این امر از طریق رسانه و تهیه بنر هایی در روستاها و دیگر مناطق هدف امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه هرگونه هزینه در این روند نوعی سرمایه گذاری است، یادآور شد: نظم دهی به کشتار و کشتارگاه نیازمند ورود همه متولیان است و به تنهایی نمی شود مردم را همراه کرد اما پس از اطلاع رسانی کافی همراهی نیروی انتظامی و شهرداری و دامپزشکی برای اجرای هرچه بهتر قانون ضروری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ادامه از نهبندان به عنوان منطقه ای زرخیز در حوزه کشتارگاهی یاد و ذکر کرد: وزیر جهاد کشاورزی هم در مورد نهبندان نظر مساعد داشتند و به طور حتم در آینده یکی از فرصت های طلایی کشتارگاهی خواهد بود.

** هرگونه کشتار دام در خارج از کشتارگاه ممنوع است
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه هرگونه کشتار دام در خارج از کشتارگاه ممنوع است گفت: فرمانداران به عنوان مسئولان کمیته کشتارگاهی در شهرستان ها این موضوع را مدیریت کنند.
محمد اصغر زاده افزود: کمیته ساماندهی کشتارگاه ها در تمام شهرستان های استان توسط فرمانداران فعال شده و مسایل زیربنایی مربوط به ساماندهی کشتارگاه ها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: نواقص موجود در کشتارگاه ها باید توسط شهرداری ها در اسرع وقت مرتفع و روند سنتی کشتار به خصوص در شهرستان بیرجند تغییر یابد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: بقاع متبرکه و شهرهای کوچک فاقد کشتارگاه باید مجهز به قربانگاه های بهداشتی با حداقل امکانات شوند و اگر در شهرهای کوچک این امکان فراهم نباشد قصابی ها باید مجهز و قصابان آموزش های لازم را ببینند.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرستان های خوسف و زیرکوه باید نسبت به ایجاد کشتارگاه مطابق با نقشه های تیپ دامپزشکی اقدام کنند افزود: جلوگیری از کشتار غیر کشتارگاهی آغاز شده و اطلاع رسانی های مورد نیاز هم تا یک ماه آینده صورت می گیرد و پس از این مدت با متخلفات طبق قانون برخورد خواهد شد.

** خراسان جنوبی دارای پنج منطقه کشتارگاهی است
مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی هم گفت: طبق برنامه ساماندهی کشتارگاه های کشور در سال 93 که با همکاری سازمان شهرداری ها و سازمان دامپزشکی تهیه شده استان دارای پنج منطقه کشتارگاهی است.
حمید حلاج مقدم افزود: تمامی بررسی های فنی و مورد نیاز کشتارگاهی در منطقه بندی کشتارگاه ها صورت گرفته است و متولیان امر باید سرمایه گذارانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه هستند را به مناطق پنج گانه هدایت کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 10 کشتارگاه در خراسان جنوبی فعالیت می کنند که به غیر از کشتارگاه بیرجند بقیه در اختیار شهرداری ها است.
حلاج مقدم اظهار داشت: طبق بررسی ساماندهی کشتارگاه ها فقط کشتارگاه بیرجند قابلیت صنعتی شدن دارد که با این روند چهار کشتارگاه دیگر باید تجمیع شوند.
وی منطقه نهبندان، منطقه بیرجند، خوسف، درمیان و سربیشه، منطقه قاین و زیرکوه، منطقه سرایان و بشرویه و منطقه فردوس و طبس را از جمله مناطق طرح ریزی شده در استان بیان کرد.
به گزارش ایرنا، طرح ساماندهی کشتارگاه های خراسان جنوبی با جدیت آغاز شده و در این طرح قرار است کشتارگاه های سنتی و نیمه صنعتی استان تجمیع و برای رعایت بهداشت و سلامت عمومی به کشتارگاه های کاملا صنعتی تبدیل شود.
*3215 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.