محمدحسن غلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار 10 میلیون تومان کمک بلاعوض و آبیاری کم فشار 4.5 میلیون تومان تسهیلات به متقاضی پرداخت می شود که پیرو سفر وزیر به استان این رقم 30 درصد افزایش پیدا کرد.
وی بیان کرد: به دلیل نوسانات قیمت و گران شدن مواد اولیه در لوله های پلی اتیلن در مقطعی با رکود مواجه شده بودیم که این مشکل اکنون به روال عادی برگشته است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال 35 میلیارد و 970 میلیون تومان اعتبار مصوب داریم که تاکنون 27 میلیارد تومان ( 75 درصد) تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تا پایان مهرماه سه هزار و 742 هکتار از اراضی استان مجهز به سیستم های نوین آبیاری شدند.
غلامی با بیان اینکه تجهیز 12 هزار و 400 هکتار اراضی استان به این سیستم در دست اجرا است گفت: از آغاز اجرای طرح سیستم های نوین آبیاری (سال 73 ) تا پایان سال 92 ، سه هزار و 69 هکتار آبیاری نوین در استان انجام شده است.
وی مجموع سطح سامانه های نوین آبیاری اجرا شده در استان را 17 هزار و 600 هکتار دانست و اظهار داشت: علاوه بر این، 30 هزار هکتار نیز مطالعه شده و 45 هزار هکتار تشکیل پرونده در این حوزه داریم.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی مجموع اراضی آبی استان را 134 هزار هکتار پیش بینی کرد و افزود: 80 درصد اراضی استان قابلیت اجرای سامانه های نوین آبیاری را دارند در حالیکه هنوز 15 درصد اراضی مجهز شده اند.
وی با بیان اینکه در بحث های آموزشی به کشاورزان باید بیشتر تلاش شود یادآور شد: آموزش و ترویج در این زمینه بسیار موثر است در این صورت شاهد ارتقای بهره وری و اثرگذاری آن خواهیم بود.
وزیر جهاد کشاورزی جمعه گذشته ( 18 آبان) به منظور بهره برداری و بازدید از طرح های بخش کشاورزی خراسان جنوبی وارد این استان شد و از مزرعه پرورش گل رز هزاردستان بیرجند، مجتمع کشت و صنعت سربیشه، مزرعه خارشتر شرکت پیوند خاوران و تروند زعفران قاینات، شرکت سهامی زراعی خضری، قنات بلده فردوس و پروژه آبخیزداری بشرویه در سفر سه روزه بازدید کرد.
افتتاح آبیاری زیرسطحی 72 هکتاری اسماعیل آباد نهبندان، پروژه آبیاری تحت فشار شرکت سهامی زراعی اسلام آباد قاینات، طرح تسطیح و نوسازی 800 هکتار اراضی طبس و آغاز عملیات اجرایی مجتمع گلخانه ای سرایان از دیگر برنامه های سفر حجتی به خراسان جنوبی بود.
خراسان جنوبی 149 هزار و 130 هکتار اراضی زراعی و باغی زیر کشت آبی و دیم دارد. از مهمترین محصولات این استان مرزی و کویری می توان به زرشک، زعفران، عناب، پنبه، پسته، بادام و گل نرگس اشاره کرد.
7557 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.