حسین فرزانه پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر بخواهیم کشور پیشرفت کند و منافع ملی ما محقق شود باید همه به آموزش سیاسی تن داده و آن را بپذیرند.
وی اظهار داشت: آموزش سیاسی در کشورهای توسعه یافته از طریق احزاب انجام می شود اما در کشور ما چون احزاب متشکل با کارکرد حزبی وجود ندارد باید دوره های ضمن خدمت آموزش سیاسی برای مسئولان برگزار شود.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: مسئولان با اساتید دانشگاه در رشته علوم سیاسی تعاملاتی در این خصوص داشته باشند و در دنیا هم این روش ها اجرا می شود.
وی افزود: مسئولان سیاسی ما نباید خود را بی نیاز از دانشگاه و آموزش ببینند و جزیره وار رفتار نکنیم، دانشگاه هم خود را متعهد بداند دانشی که تولید تحقیقات و پژوهش هایش است را در اختیار جامعه قرار دهد و یک دانشگاه جامعه محور باشد و مسئولان هم خود را بالاتر از همه متخصصان کشور ندانند.
فرزانه پور گفت: منابع ملی در همه کشورهای دنیا مهم ترین موضوع برای همه جریان ها و تفکرات سیاسی است و در کشور ما هم آحاد مردم و مسئولان نیاز به آموزش سیاسی در خصوص منافع ملی دارند.
وی بیان کرد: متاسفانه بعضی مسئولان سیاسی به دلیل فقدان آموزش سیاسی و نبود احزاب نگاه آنها محدود بوده و به منافع خاص جریان خود فکر می کنند در حالی که در قاموس سیاست حرف نخست را منافع ملی می زند و همه باید در این موضوع متمرکز شده و منافع گروهی و جناحی و موقت را کنار بگذارند.
استاد دانشگاه بیرجند گفت: همه ما در یک کشتی نشسته ایم و اگر قرار باشد عده ای فقط برای تمایلات خودخواهانه برای اینکه رقیب را از صحنه خارج کنند، کشتی را سوراخ کنند کار اشتباهی است.
وی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا با نقض توافق نامه های بین المللی مثل برجام در آینده از حمایت کشورهای اروپایی به عنوان نزدیک ترین متحدانش محروم می شود.
وی گفت: کشورهای متحد آمریکا که کشورهای اروپایی هستند برای خود ائتلافی در برابر آمریکا تشکیل داده و ساز و کارهایی برای ادامه آن در خصوص مسائل مالی پیش بینی کرده اند و این کشور دیگر حتی نمی تواند روی نزدیک ترین متحدانش در آینده حساب باز کند و این به دلیل نقض توافق بین المللی برجام است.
فرزانه پور اظهار داشت: در محافل بین المللی اقدام آمریکا در نقض برجام را اقدامی با نگاه تک بعدی و عجولانه ارزیابی کرده و این کشور به عنصری غیرقابل اطمینان در روابط بین الملل و بین افکار عمومی جهان تبدیل شده است.
وی گفت: بعد از نقض برجام توسط آمریکا، دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: ساختار نظام بین الملل بر تعهدات و عهدنامه های بین المللی استوار است و اگر غیر این باشد اساس نظام بین الملل آسیب می بیند.
وی یادآور شد: کشورها با اراده خود قدرتشان را در قالب سازمان های بین المللی، قطعنامه ها و مقاوله نامه های بین المللی محدود کرده اند و تعهداتی را پذیرفته اند.
وی تصریح کرد: اساس روابط بین الملل بر عهدنامه ها و تعهداتی است که کشورهای جهان به یکدیگر در قالب عهدنامه ها می دهند و اگر قرار باشد این تعهدات به دلیل تغییر مسئولان قوه مجریه در یک کشور مثل روسای جمهور و نخست وزیران نادیده گرفته شود به ضرر کشور نقض کننده تعهد بین المللی است.
فرزانه پور گفت: یکی از راهکارها و ساز و کارهای تعارضات بین المللی بحث های جنگ روانی است که در جنگ های سخت و نرم استفاده می شود و یکی از اهداف ترامپ استفاده از ابزار جنگ روانی برای کم اهمیت جلوه دادن قدرت ایران در خاورمیانه و جهان است.
وی اضافه کرد: ایران در عرصه بین المللی در سال های اخیر بویژه در بحث سوریه و عراق پیروزی های قابل توجهی داشته و آمریکا قصد القای این موضوع را دارد که پیروزی های ایران اهمیتی ندارد و جایگاه ما را به نوعی تحقیر کند.
فرزانه پور گفت: خروج آمریکا از برجام نشان دهنده قدرت روزافزون ایران در منطقه خاورمیانه و رفع مشکل سوریه و عراق و شکست داعش است.
وی اظهار داشت: آمریکا در 40 سال گذشته از هر اقدامی مثل اقدامات نظامی، فرهنگی و اقتصادی علیه ملت ایران فروگذار نکرده و امروز هم در ادامه جنگ اقتصادی قصد دارد با فشار اقتصادی اتحاد ملت ایران را مضمحل کرده و وظیفه مردم این است که در این دوره بیشتر از قبل متحد شوند.
استاد دانشگاه گفت: جریان های مختلف سیاسی و فکری در این مواقع بیش از گذشته با یکدیگر متحد می شوند و امروز هم نشانه های این اتحاد قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: بزرگانی از جناح های مختلف سیاسی کشور مصاحبه هایی در خصوص اهمیت اتحاد انجام دادند و اذعان داشتند که ملت ایران همیشه در برابر سیاست های توسعه طلبانه و استکباری آمریکا با یکدیگر متحد هستند.
فرزانه پور افزود: قطعا ملت بزرگ ایران از این گردنه سخت هم با پیروزی گذر می کند و هر وقت پای عنصر خارجی به میان آمده و بحث ملیت و هویت ملی و دینی ما مورد تعرض قرار می گیرد ملت ایران متحدتر شده و جامعه نخبگان و دانشگاهیان هم خواستار کنار گذاشتن اختلافات و توجه به منافع ملی را از مسئولان و مردم دارند.
7559*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.