به گزارش ایرنا ولی الله رضایی روز دوشنبه در نشست «نقش پدافند غیرعامل در حوزه آفات و بیماری های گیاهی» افزود: اعمال جریمه های سنگین مالی و حتی مجازات های قانونی در برابر واردات بدون مجوز و قاچاق اندام های گیاهی به خصوص اندام های تکثیری الزامی است.
وی اظهار داشت: سختگیری های قرنطینه ای در مبادی ورودی و همکاری سازمان های دخیل در واردات از جمله گمرک باید صورت گیرد تا هیچ محموله گیاهی بدون داشتن شرایط لازم وارد کشور نشود.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات گفت: عوامل ناشی از یک اقدام اگروتروریسم سبب جلوگیری از خودکفایی کشور و تحریم محصولات کشاورزی در سطح بازارهای بین المللی می شود.
وی تصریح کرد: ضربه زدن به تولید و صادرات برخی محصولات کشاورزی، ایجاد خسارت بالای اقتصادی و هزینه های کنترل، ایجاد بازار مصرف برای سموم یا سایر ترکیبات آفت کش ساخت شرکت ها و کارخانه ها از دیگر عوامل ناشی از اگروتروریسم است.
رضایی افزود: سازمان حفظ نباتات به عنوان سنگر اولیه در مقابل هجوم آفات و بیماری های گیاهی مطرح است که از طریق قرنطینه و مبارزه با آفات جلوی حمله آفات به محصولات کشاورزی را می گیرد.
وی سازمان حفظ نباتات را مساوی با پدافند غیرعامل در کشاورزی دانست و گفت: انجام اقدامات قرنطینه ای برای پیشگیری از ورود آفات و بیماری ها حرف اول را می زند.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه بحران از پدافند جدا نیست افزود: بحران ممکن است نتیجه عوامل طبیعی باشد اما در پدافند همیشه بحث عمدی بودن مطرح است.
وی یادآور شد: هدف پدافند غیرعامل حفظ سرمایه های کلان یک کشور اعم از انسانی، سیاسی، اقتصادی و سایر است که یکی از این سرمایه های کلان، بخش کشاورزی است و کشاورزی به عنوان یک اصل در کشور ما اهمیت زیادی دارد.
رضایی گفت: در برخی محصولات از جمله گندم و شکر به خودکفایی رسیده ایم لذا با یک سهل انگاری یا اقدام عمدی تروریستی ممکن است این ظرفیت مهم را از دست بدهیم.
وی بیان کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی مجموع تولیدات کشاورزی بین سال های 92 تا 95 در کشور 21.6 درصد افزایش یافته است که در این آمار میزان افزایش تولیدات زراعی حدود 20 درصد، باغی 28 درصد، دام و طیور 14.1 درصد و شیلات 16.7 اعلام شده است.
معاون دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: ممکن است کشاورزی به عنوان هدف تهدیدهای تروریستی قرار گیرد چون محصولات کشاورزی در محیط باز در معرض آلودگی قرار دارد از طرفی عدم تجربه کافی کارشناسان در رابطه با آفات خارجی می تواند به تاخیر در شناسایی عامل خسارت زا بیانجامد.
وی گفت: کنترلی روی انتقال محصولات از استانی به استان دیگر وجود ندارد بنابراین آلودگی به راحتی امکان انتقال دارد.
رضایی تصریح کرد: محصولات مهم ایران شامل گندم، برنج، سیب زمینی، زعفران، ذرت، دانه های روغنی، نیشکر، درختان میوه از جمله پسته، مرکبات، سیب درختی، خرما، گیلاس، انار، زیتون و سایر هدف آگروتروریسم هستند که باید در این زمینه توجه ویژه شود.
وی افزود: در حال حاضر 42 درصد محصولات کشاورزی که در کشور تولید می شود توسط آفات، بیماری ها و عوامل مختلف بیماری زا و علف های هرز از بین می رود و این به جز محصولات بعد از برداشت است که در این زمینه در بدترین حالت 30 درصد از بین می رود.
وی بالاترین مصلحت یک کشور را حفظ امنیت ملی دانست و گفت: طغیان عوامل خسارت زای گیاهی بر امنیت ملی به صورت مستقیم با کاهش سطح دسترسی مردم به موادغذایی مکفی و سالم و به صورت غیرمستقیم بر صادرات و تامین ارز لازم برای انجام اقدامات عمرانی تاثیرگذار است.
این نشست در بیرجند به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد که هشتم تا چهاردهم آبان است.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.