به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز شنبه در حاشیه بازدید از صنایع دستی روستای خراشاد بیرجند افزود: انسجام خانواده و ارتقای مهارت های ارتباطی از برنامه های ملی در حال اجرای حوزه زنان و خانواده است.
وی با بیان اینکه هر کدام از این برنامه ها اعتبارات خاص خود را دارد که در حوزه های مربوط برای آن برنامه ریزی می شود یاد آور شد: زنان 75 درصد فعالیت های صنایع دستی کشور را انجام می دهند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه دولت در زمینه های مختلف برای بهبود وضع زنان تلاش می کند افزود: مهمترین برنامه اشتغال و کارآفرینی به خصوص برای زنان سرپرست خانوار است.
وی ادامه داد: تسهیلات قابل توجهی در حوزه های مختلف در اختیار بانوان قرار گرفته است به ویژه اینکه بانوان از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری استقبال خوبی دارند.
ابتکار اضافه کرد: از طرح های کارآفرینی بسیاری روستاها و مناطق مختلف کشور بازدید داشته ایم بانوان با استفاده از تسهیلات اشتغال کسب و کارهای مناسب و با ارزشی راه اندازی کرده اند و از این طریق طرح های خوبی در زمینه گردشگری، صنایع دستی و سایر تولیدات اجرا شده است.
معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده اظهار داشت: انجام کار توبافی در روستای خراشاد بیرجند بسیار با ارزش است و باید از بخش هایی مانند میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اهالی روستا، فعالان و مدیران استان قدردانی کرد.
وی عنوان کرد: بسیاری از اهالی این روستا لباس های دستباف خودشان را بر تن کرده اند که نمونه بارزی از اقتصاد مقاومتی است به این معنا که هم نیاز خود را برآورده می کنند و از طرفی نیز صادرات دارند.
ابتکار با بیان اینکه سیاست های دفتر امور بانوان و خانواده استانداری در سطح کلان و ملی است یادآور شد: یکی از برنامه ها پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری است که در حال انجام است.
وی گفت: در استان خراسان جنوبی نیز طرح هایی مانند ارتقای تاب آوری، سند ارتقا و بهبود وضعیت زنان و خانواده، گفت و گوی ملی خانواده، اجرای طرح های آموزش کارآفرینی و مهارت های مرتبط با آن اجرا خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده اظهار امیدواری کرد؛ در فعالیت هایی مانند توبافی نیز بتوان حمایت های لازم را از روستاییان به ویژه بانوان داشته باشیم و برای پرداخت تسهیلات به بانوان روستای خراشاد حمایت های لازم انجام می شود.
ابتکار افزود: اگر روستای خراشاد بیرجند ثبت جهانی شود که به نظر می رسد مقدمات آن انجام شده تحول بزرگی در آن ایجاد خواهد شد.
وی اظهار داشت: در روستای خراشاد سرمایه گذاری خوبی توسط دستگاه های اجرایی با همت مردم انجام شده است.
وی ضمن تقدیر از احیای صنعت بومی حوله بافی در این روستا بیان کرد: این صنعت با استانداردهای روز در حال تولید بوده و بازار های داخلی و خارجی را به دست گرفته است.
معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه کسب رتبه های جهانی در صنایع بومی مهم است ادامه داد: تولیدات بومی پارچه بافی توسط بانوان روستا، نمادی از مفهوم عملی اقتصاد مقاومتی است.
خراشاد در 25 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند واقع شده و پارچه بافی یا توبافی در این روستا ریشه تاریخی دارد و قرن ها است که این صنعت رواج دارد، همچنین توبافی خراشاد سال 95 ثبت ملی شده و هم اکنون 170‌ کارگاه توبافی در این روستا فعال است.
ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی دوشنبه هفته گذشته در سفر 2 روزه به بیرجند و بازدید از روستای خراشاد پرونده ثبت جهانی توبافی یا پارچه بافی این روستا را بررسی کردند.
7557 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.