حسین فرزانه پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسئولیت های اجرایی در کشور وجود دارد و افرادی این جایگاه ها را که متعلق به نظام و مردم است به عنوان ملک خود تلقی می کنند و این موضوع یک آفت در کشور است.
وی اظهار داشت: این معضل به این دلیل است که ارزش های معنوی که سال های نخست انقلاب بر جامعه حاکم بود متاسفانه به ارزش های مادی و قدرتی تبدیل شده و عده ای تصور می کنند تا آخرین لحظه باید بر مسند مدیریت اجرایی و دولتی باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: قانون اساسی برای مدیران اجرایی یک دوره پیش بینی کرده، به عنوان مثال مدت مدیریت گروه در دانشگاه 2 سال پیش بینی شده و قانونگذار به این دلیل فرصت ها را داده که فردی که مصدر امور قرار می گیرد برنامه اش را در مهلت تعیین شده قانونی ارائه کند.
وی افزود: متاسفانه هنوز در کشور به مدیریت به عنوان یک علم نگاه نمی شود و هر مدیری وظیفه دارد در مدت مدیریت اش 2 یا سه نفر را به عنوان جایگزین خود آموزش دهد و رمز و راز مدیریت را به آنان بیاموزد.
فرزانه پور تصریح کرد: نباید در اداره یک وزارتخانه به شکل انحصاری عمل کنیم و این معضل به فرهنگ دوران طاغوت بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه در جامعه شناسی سیاسی تئوری گردش نخبگان وجود دارد گفت: اگر بخواهیم قدرت فاسد نشود باید چرخش داشته باشد به این شرط که مدیران مشمول این قانون از طریق مفرهای قانونی آن را دور نزنند.
مدرس دانشگاه افزود: از روزی که صحبت قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان شده است تعدادی از شهرداران و مدیران مشمول پیوسته به دنبال خارج کردن خود از شمول این قانون هستند.
وی گفت: نبود احزاب در کشور زمینه ایجاد فرهنگ پدرسالارانه را در کشور ایجاد می کند به این معنا که یک مدیر به جای بهره گیری از افراد همفکر با خود در حوزه مدیریتی به دنبال رشد اقوام، آشنایان و دوستانش می رود و این فرهنگ از دوره قاجار در کشو ایجاد شد و تا دوران پهلوی هم ادامه یافت و امروز با وجود نظام جمهوری اسلامی تا حدودی ادامه یافته است و در فرهنگ سیاسی ما هنوز این فرهنگ پدرسالارانه وجود دارد.
فرزانه پور گفت: اگر حزب فعال باشد با اصول و ساز و کار خود فعالیت کرده و خیلی به قوم و خویش سالاری و چاکرصفتی کاری ندارد.
وی یکی از ارکان رکین نظام مقدس جمهوری اسلامی را مردم و مشارکت آنان عنوان کرد و افزود: مردم انتظار ندارند که مسئولیت ها در کشور به شکل روابطی و براساس خویشاوند سالاری و دوستی توزیع شود.
وی تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ملاک عمل تنها شایسته سالاری است و امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به این موضوع بارها اشاره کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: محتوای بیشتر سخنان مقام معظم رهبری نخبگی و شایستگی قشر جوان است و اصولی مثل مردم سالاری دینی، شایسته سالاری و مشارکت افراد پایبند به اصول انقلاب اسلامی در اداره کشور ضروری است ولی عده خاصی خود را ژن مرغوب دانسته و حاضر نیستند دیگران را در حوزه مدیریت به بازی بگیرند.
وی گفت: مقام معظم رهبری تکیه بر توانایی نسل جوان بویژه توانایی هایی که بین قشر مستضعف و محروم است را مورد تاکید قرار داده اند و این قشر نباید مورد بی مهری در حوزه اداره کشور واقع شوند.
وی تقوا را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: مدیرانی که ابتدای انقلاب از حزب جمهوری اسلامی به عرصه مدیریت وارد شدند، کمترین استفاده مادی از جایگشاهشان نکردند و تنها هدفشان خدمت به مردم بود، انسان های متقی بودند و مدیران ابتدای انقلاب زیاده طلب و خودخواه نبوده و ساده زیست بودند.
وی افزود: در حال حاضر روحیات و ارزش های معنوی دهه 60 انقلاب بین بعضی از مدیران کمرنگ شده و جای خود را به ارزش های مادی و قدرتی داده که نمود عینی آن در همین حرص و ولع افراد برای کسب قدرت و ثروت است.
فرزانه پور گفت: وقتی عده ای جوان به دیدار مقام معظم رهبری در تهران رفته و آن زندگی ساده، بی آلایش و به دور از هرگونه مادیات را می بینند اعتقادشان به نظام و انقلاب راسخ می شود، مسئولان کشور هم باید با الگوگیری از نحوه ساده زیستی معظم له ساده زیستی و مردمی بودن را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی اظهار داشت: احزاب حلقه واسطه بین مردم و حاکمان هستند که به دلیل تخصص سیاسی که دارند می توانند مطالبات مردم را به زبان سیاست بازگو کنند و اگر احزاب نباشند مردم مجبورند مطالبات خود را از راه های غیرمتعارف مثل تحصن جستجو کنند که راه حل صحیح نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند از مهم ترین راه های رسیدن به توسعه را گسترش احزاب دانست و گفت: کادرسازی و نگاه تخصصی به اداره کشور از کارکردهای احزاب است.
وی تاکید کرد: باید نگاه دوباره ای به بحث احزاب و تشکل ها در کشور شود و سال های نخست پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و مرحوم هاشمی رفسنجانی به این نتیجه رسیدند که از طریق حزب برای کشور کادرسازی شود و حزب جمهوری اسلامی ایجاد شد اما چون به لحاظ تاریخی فعالیت احزاب در گذشته ها مثل حزب توده در اذهان عمومی مناسب نبود فرهنگ حزبی در کشور خوب جا نیفتاد.
فرزانه پور گفت: براساس ایدئولوژی مارکسیسم دین زدایی از راهبردهای حزب توده بود و چون دین را افیون توده ها می دانست و در ایران دین و ارزش های دینی با گوشت و پوست و استخوان مردم عجین است به همین دلیل سابقه حزب در اذهان عمومی ملت ایران مناسب نیست.
وی بیان کرد: ادبیات و فرهنگ حزبی در کشور رشد نکرده و راهکار آن احیای احزاب متعهد به نظام مقدس جمهوری اسلامی برای خدمت به مردم است و اگر بخواهیم به توسعه برسیم باید نگاه ویزه به احزاب داشته باشیم.
مدرس دانشگاه گفت: مشارکت جوانان در امور اجتماعی و سیاسی ضروری است و شوراهای شهر و روستا زمینه کارآموزی سیاسی برای جوانان را فراهم می کند تا مشکلات منطقه ای را مورد توجه قرار دهند و در سطح استان و کشور مطرح کنند.
به گزارش ایرنا رییس جمهوری در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه (26 شهریور امسال) قانون اصلاح «قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان» را برای اجرا به سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی روز شنبه (24 شهریور 97) در نامه‌ای به رییس جمهوری، اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را برای اجرا ابلاغ کرد.
این قانون مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ششم شهریور 1397 مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 21 شهریور به تأیید شورای نگهبان رسید.
7559*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.