گرانبهاترین گنجینه طلای جهان در قزاقستان کشف شد! + تصاویر

در این مطلب گرانبهاترین گنجینه طلای جهان را برایتان معرفی کنیم.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، به تازگی باستان شناسان گنجینه ای متشکل از ۳ هزار شیء طلای گرانبها را در گورستانی در کوه های Tarbagatai در قزاقستان پیدا کردند. دانشمندان اعتقاد دارند که برای این گنجینه نمی توان قیمتی مشخص کرد. آن ها می گویند که این طلاها به مردم سکا که حدود ۸ قرن قبل از میلاد حضرت مسیح زندگی می کردند تعلق دارند. فقط تصور کنید، گنجینه ای که از ۳ هزار قطعه طلا تشکیل شده و قدمتی حدود ۳ هزار سال دارد، چه قدر می تواند ارزش داشته باشد! 

گرانبهاترین گنجینه طلای جهان

 

این گنجینه نشان دهنده ثروت ناتمام سکاها در قزاقستان است. این مردمان، اقوامی عشایر بودند که به یک زبان ایرانی صحبت می کردند. آن ها در بخش هایی از ایران، آسیای مرکزی و هند سکونت داشتند. اعتقاد بر این است که این تپه باستانی که گنجینه گرانبهای مورد نظر ما در آن پیدا شده، متعلق به یک زوج قدرتمند و با اعتبار بوده است. علاوه بر گنجینه طلا، اقلام بسیار با ارزش دیگری از جمله کوزه ها و ظروف فلزی هم از این مکان کشف شده اند.

پروفسور زین الله ساماشف (Professor Zainolla Samashev)، مدیر حفاری این تپه در مصاحبه ای گفته است: اشیای با ارزشی که از این تپه بدست آمده اند، به ما ثابت کرده اند که این جا یک زن و مرد بسیار ثروتمند و با اعتبار دفن شده اند. این افراد یا یکی از حکمرانان آن دوران بودند و یا از طبقه نخبگان سکاها محسوب می شدند. نمونه گنجینه طلای این گورستان، تا به حال در مکان دیگری از دنیا کشف نشده است.

همچنین، دانیال آخمتوف رئیس منطقه شرقی قزاقستان در رابطه با کشف گرانبهاترین گنجینه طلای جهان در قزاقستان به خبرنگاران گفت است: این کشف باستانی، دید ما نسبت به تاریخمان را به طور کل تغییر داد. امروز ما به طور قطع می دانیم که این افراد در صنعت معدن داری و ساخت و فروش جواهرات مهارت زیادی داشته اند. ما وارثان مردمانی بزرگ و پیشرفته هستیم و باید به بهترین شکل از این میراث محافظت کنیم.

سکاها در اسب سواری مهارت زیادی داشتند و ارتش و نیروی نظامی آن ها نیز شهرت زیادی داشته است. باستان شناسان در قرن بیستم میلادی اشیای زیادی از دوران سکاها را کشف کردند. در میان این اشیای طلایی، گوشواره هایی به شکل زنگوله، بشقاب هایی طلایی، زنجیرها و پلاک های طلا و گردنبندهایی با سنگ های قیمتی به چشم می خورند. وسایل تزئینی که از جنس طلا ایجاد شده اند هم در این بین موجود اند. این وسایل را به وسیله لحیم هایی مخصوص به لباس طبقه اشراف زادگان وصل می کردند. این لحیم ها نشان از پیشرفته بودن صنعت فلزکاری و همچنین پوشاک آن دوران دارد.

کشف گنجینه طلای ارزشمند در قزاقزستان

باستان شناسان هنوز قبرهای این زوج ثروتمند را باز نکرده اند. آن ها انتطار دارند که اقلام ارزشمند بیشتری را از این تپه باستانی و گورهای موجود در آن پیدا کنند. این کشف سوالات بسیاری را هم ایجاد کرده است. مثلا چطور ممکن است مردمانی عشایر بتوانند این گنجینه های ظریف و زیبا را که نیاز به مهارت زیادی دارند، تولید کنند؟ به هر حال باستان شناسان در حال انجام مطالعات بیشتری در این زمینه هستند تا بتوانند زوایای پنهان کشف گرانبهاترین گنجینه طلای جهان را روشن کنند.

حفاری های دیگری در بخش های مرکزی کشور قزاقستان، منجر به کشف سکونتگاه هایی سنگی شدند که احتمال می رود حدود ۲۵۰۰ سال قبل ساخته شده باشند. یکی از انسان شناسان مطرح قزاقزستان عقیده دارد که اقتصاد مردمان آن زمان بیشتر بر پایه دامداری و پرورش گاو بوده، البته شواهدی هم از رونق کشاورزی در این منطقه بدست آمده است.

کشف گرانبهارترین گنجینه طلای جهان

در قرون قبل از میلاد مسیح، بیشتر ساکنان آسیای مرکزی را قبایل کوچ رویی تشکیل می دانند که از رودخانه دانوب تا غرب چین را طی می کردند. با این که این اقوام کوچ می کردند، ولی آرامگاه های باشکوهی را برای بزرگان خود در نقاط مختلف آسیا می ساختند. برخی از این مقبره ها به تازگی کشف می شوند و برخی نیز بارها مورد سرقت و غارت دزدان عتیقه قرار گرفته اند.

کشور قزاقستان آخرین کشوریست که پس از فروپاشی جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ استقلال خود را اعلام کرد. از آن زمان تا کنون، باستان شناسان قزاق در حال حفاری و مطالعه تاریخ و آثار باستانی بدست آمده از این کشور هستند تا بتوانند تاریخ خود را مشخص کنند و به ثبت برسانند. این تپه باستانی که کشف گرانبهاترین گنجینه طلای جهان در آن رخ داده هم بارها مورد حفاری این دانشمندان قرار گرفته است. اعتقاد دانمشندان بر این است که بیش از ۲۰۰ تپه باستانی و گورستان در این منطقه از قزاقستان وجود دارند. اینجا فلاتیست که با علفزارها پوشیده شده و سکاها آن را به عنوان بهشتی برای زندگی خود در نظر می گرفتند.

طلاهای گرانبهای قزاقزستان

این تیم باستان شناسی در نزدیکی این تپه، هفت گور متعلق به دوره اسلامی که به قرن های ۱۵ و ۱۶ مربوط اند را کشف کردند. این گورها به سمت قبله بودند و درون آن ها جواهراتی همچون حلقه های مسی، گوشواره های برنزی و دستبندی نقره ای کشف شدند.

 

دیدگاه تان را بنویسید