زردچوبه مانع از دست دادن بینایی

نتایج بررسی محققان آمریکایی نشان می‌دهد، مصرف زردچوبه می‌تواند مانع ابتلا افراد به «گلوکوم» یا آب سیاه شود و در درمان آنها موثر باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس؛ نتایج بررسی محققان آمریکایی نشان می‌دهد، مصرف زردچوبه می‌تواند مانع ابتلا افراد به «گلوکوم» یا آب سیاه شود و در درمان آنها موثر باشد. 

براساس داده‌های موجود، 60 میلیون نفر در سراسر جهان از گلوکوم رنج می‌برند و این بیماری بین سالمندان شایع‌تر است.

محققان باور دارند، ترکیب موجود در زردچوبه به نام «کورکومین» مانع از دست دادن بینایی می‌شود.

پژوهش‌های متعددی نشان داده است، ماده مؤثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا است.

همچنین، اثر ضدالتهابی کورکومین با اثر ضدالتهابی داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است؛ این دارو با مهار سنتز پروستاگلاندینهای التهابی، اثر ضدالتهاب خود را آشکار می‌سازد. 

آب‌سیاه یا گلوکوم اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت‌های متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.

محققان تأکید می‌کنند:  این مشکل می‌تواند به بینایی چشم آسیب برساند و در صورت آسیب، بینایی غیر قابل برگشت است و در صورت عدم معالجه سبب کوری می‌شود.

پژوهش‌ها نشان داده، علت این عارضه افزایش شدید فشار زجاجیه یا همان ماده درون چشم است؛ عصب بینایی بر اثر افزایش فشار داخل چشم تحلیل می‌رود که البته گاهی ممکن است این اتفاق بدون افزایش فشار داخل چشم هم رخ بدهد.

متخصصان می‌گویند:‌ معاینات دوره‌ای چشم‌پزشکی می‌تواند به تشخیص زودرس این بیماری کمک کند. 

به گفته کارشناسان بهداشتی، تغییر مداوم نمره عدسی عینک، سردرد خفیف یا اختلالات مبهم بینایی یا عدم توانایی در تطبیق بینایی از روشنایی به تاریکی از مهم‌ترین علائم این بیماری است.

زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی‌اکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است.

این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد.

 

دیدگاه تان را بنویسید