محققان موفق به یافتن داروی آزمایشی شدند که احتمالا می تواند روند پیشرفت بیماری پارکینسون و همچنین علائم آن را کُند نماید.

به گزارش جی پلاس، محققان دانشگاه جان هاپکینز مریلند آمریکا در آزمایشات انجام شده خود بر روی سلول های مغز انسانی کشت شده در محیط آزمایشگاه و مدل موش های زنده دریافتند این دارو موجب توقف نابودی سلول های مغز می شود؛ نابودی سلول های مغز نشانه اولیه بیماری پارکینسون است.

«تد داوسان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این دارو نقش محافظتی در سلول های عصبی هدف را دارد. این دارو موسوم به NLY۰۱ مشابه با ترکیبات مورداستفاده برای درمان دیابت است و انتظار می رود امسال به آزمایشات بالینی برسد.»

به گفته داوسان، «در صورت موفقیت آمیز بودن بر روی انسان ها، این دارو می تواند یکی از اولین درمان های باشد که به طورمستقیم روند پیشرفت پارکیسنون را هدف قرار می دهد، و تنها بر سفتی عضلات، حرکات اسپاسمی، خستگی، سرگیجه، زوال عقل و سایر علائم اختلال تاثیر نمی گذارد.»

در آزمایش مقدماتی در سلول های مغز انسانی رشد یافته در محیط آزمایشگاه، تیم تحقیق میکروگلیا انسان را با NLY۰۱ درمان کرده و دریافتند آنها قادر به خاموش کردن سیگنال های فعال بودند. میکروگلیا یک نوع سلول مغزی است که در واکنش به عفونت یا جراحت، سیگنال های را به سیستم عصب مرکزی ارسال می کند.

سپس محققان به موش ها، آلفا سینوئولین (پروتئین عامل اصلی بیماری پارکینسون) تزریق کرده و آنها را با NLY۰۱ درمان کردند. محققان دریافتند موش های درمان شده با NLY۰۱، عملکرد فیزیکی عادی خود را حفظ کرده و هیچ یک از نورون های دوپامین شان را از دست ندادند که نشان دهنده این موضوع است که این دارو از پیشرفت بیماری پارکینسون جلوگیری می کند.

با این حال محققان تاکید می کنند این دارو آزمایشی باید از لحاظ ایمنی و همچنین تاثیرگذاری بر روی افراد آزمایش شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.