رنو هم از بازار خودروی ایران خارج می شود؟
فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه در صورت خروج قطعی پژو، رنو هم از ایران می رود، گفت: به نظر می رسد که پژو سعی دارد با ایجاد نگرانی و تنش در بازار خودرویی ایران ، زیر تعهدات قبلی خود بزند و بدون هیچ هزینهای و تعهدی تنها و تنها محصولات خود را در ایران بفروشد.
به گزارش جی پلاس، پژو برای دومین بار از ایران می رود. پژو در ایران طرفداران زیادی دارد حالا نگرانی هایی را در بازار ایجاد کرده است. آنگونه که آمارها نشان می دهد این 3 محصول بعد پراید و تیبا2 هاج بک پرفروش ترین محصولات خودرویی ایران بوده و بیش از 30 درصد از بازار ما را به تسخیر خود درآورده است.
آنگونه که فربد زاوه کارشناس صنعت می گوید خروج پژو از ایران به طور قطع قیمت محصولات این برند را افزایش داده و تامین قطعات مورد نیاز آن را با مشکل مواجه می کند. به گفته او، در سال های نخست تحریم آمریکا در سال های 91 و 92 ناچار بودیم قطعات پژو را از تولید کنندگان دست چند چینی تامین کنیم. ضمن اینکه با توجه به اینکه برخی از قطعات سمند و رانا هم قطعات مشترک با پژو دارند هم به طور قطع با مشکل گرانی و افت کیفیت مواجه می شوند. البته تمامی مشکلات به همین جا ختم نمیشود.
چرا که افزایش قیمت محصولات درشرایطی که قدرت خرید مردم به پایین ترین حد خود رسیده است، به کاهش خرید و افت تیراژ و بحران نقدینگی در میان جاده مخصوص نشین ها منجر خواهد شد. البته هرچند که این کارشناس خودرو رفتار این روزهای شریک بد عهد فرانسوی را تنها برای امتیاز گرفتن بیشتر می داند، اما معتقد است خروج پژو از ایران یک سیگنال منفی بزرگ برای سرمایه گذاران صنعت خودرو بوده و ممکن است به خروج رنو از بازار ایران ختم شود.
ناز و کرشمه پژو برای امتیاز گرفتن بیشتر
بهمن پارسال بعد از آنکه شرکت خودروسازی رنو فرانسه اعلام کرد فروش محصولاتش به ایران در سال 2017 میلادی حدود 50 درصد رشد داشته، رویترز اعلام کرد شرکت پژو نیز در این مدت 444 هزار خودرو به ایران فروخته تا به این ترتیب سود کلان فرانسوی ها از بازار ایران تکمیل شود.بر اساس این گزارش، خرید زیاد از سوی ایران و آمریکای لاتین توانست تا حدود زیادی کاهش خرید از سوی چین و انگلیس را پوشش دهد.
پژو 3 میلیون و 632 هزار و 300 خودرو در سال 2017 به فروش رسانده که از این تعداد، 444 هزار و 600 خودرو در سال گذشته به ایران خودرو فروخته شده است. بر اساس گزارش رویترز سهم پژو پس از اعلام این خبر 1.9 درصد افزایش یافت. پس از تحریم های بین المللی و از سرگیری فروش خودرو به ایران، پژو 444 هزار و 600 خودرو در سال گذشته به ایران خودرو فروخته است.
هرچند که پژو در روزهای گذشته خروجش از ایران را قطعی اعلام کرده اما بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو بر این باورند که پژو به این راحتی دست از بازار ایران نمی کشد و خبرهایی که این روزها از سوی مسئولین این شرکت اعلام می شود تنها ناز و کرشمه این خودروساز فرانسوی برای امتیاز گرفتن بیشتر است. زاوه در اینباره می گوید : به نظر می رسد که پژو سعی دارد با ایجاد نگرانی و تنش در بازار خودرویی ایران ، زیر تعهدات قبلی خود بزند و بدون هیچ هزینهای و تعهدی در رابطه با داخلی سازی و سرمایه گذاری و صادرات دوباره محصولات تنها و تنها محصولات خود را در ایران بفروشد.
پژو غرامت می دهد یا نه
بر طبق قراردادی که میان ایران خودرو و پژو به امضا رسید و هاشم یکه زارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در آن روزها، بخشهایی از آن را بازگو کرد، بابت غرامت قرارداد قبلی، پژو باید به ایران ۴۲۷میلیون و ۶۰۰ هزار یورو بپردازد که از این رقم، ۱۱۶ میلیون یورو مربوط به مسائل حال و گذشته است و۳۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو نیز در مسائل آینده دیده شده است.
او البته به این نکته هم اشاره کرد که از ۱۱۶ میلیون یورو خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته، ۲۵میلیون یورو بابت دریافت قطعات مجانی از پژو محاسبه خواهد شد که به گفته او در آن روزها، البته ایران بخشی از آن را دریافت کرده است. حالا تاریخ دوباره برای صنعت خودروی ایران در حال تکرار شدن است اما مشخص نیست که آیا فرانسوی ها برای بد عهدی خود قرار است غرامتی پرداخت کنند یا خیر ؟ فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو از جمله کارشناسان صنعت خودرویی است که دریافت غرامت را بعید دانسته و در اینباره می گوید : معمولا در قراردادهای این چنینی بندی به عنوان شرایط فروس ماژور دیده می شود. در این بند اتفاقاتی که از حیطه اختیارات طرفیت خارج است، آورده میشود .
او با بیان اینکه تحریم یکی از حوادث قهریه است، ادامه داد: هیچ کس برای مساله ای که به او ربطی ندارد، غرامت پرداخت نمیکند. به احتمال خیلی زیاد در قرارداد آمده باشد که در صورت وقوع شرایط فورس ماژور اجرای قرارداد 2 سال تعلیق شده و در صورت طولانی شدن آن لغو شود.
دیدگاه تان را بنویسید