یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف مربای شاتوت را برای مبتلایان به اختلالات کبدی مانند سیروز کبدی مفید دانست.
به گزارش جی پلاس، مربای شاتوت حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲، آنتی اکسیدان، اسید فولیک، کلسیم، پروتئین، پتاسیم، منیزیم، منگنز و قندهای طبیعی است.
برای بررسی خواص مربای شاتوت و اینکه مصرف این مربای برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص مربای شاتوت
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص مربای شاتوت اظهار کرد: این مربا به علت داشتن ویتامینهای A و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماریها به ویژه سرطان گوارش محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر شاتوت بیان کرد: این مربا نقش مؤثری در درمان کم خونی و جلوگیری از پوسیدگی دندانها دارد؛ مربای شاتوت موجب طراوت و شادابی پوست هم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به تأثیر مربای شاتوت در بهبود گردش خون افزود: این مربا به علت وجود پتاسیم موجب کنترل فشار خون میشود و با تنظیم پمپ سدیم و پتاسیم در بدن ضربان قلب را هم تنظیم میکند.
عظمایی تأکید کرد: مربای شاتوت برای درمان انواع عفونتهای بدن به ویژه عفونتهای مجاری ادراری مفید است؛ این مربا با افزایش ملانین در ریشه مو باعث طراوت، رشد و برگرداندن رنگ طبیعی به مو میشود.
وی تصریح کرد: مربای شاتوت تأثیر بسزایی در بهبود زخمهای دهانی مانند آفت دهان دارد و برای مبتلایان به دیابت مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مربای شاتوت موجب از بین رفتن چربی کبد میشود و برای مبتلایان به اختلالات کبدی مانند سیروز کبدی بسیار مفید است؛ این مربا همچنین نقش مؤثری در پاکسازی کبد از سموم دارد.
عظمایی یادآور شد: مربای شاتوت نقش مؤثری در رفع بیاشتهایی، استفراغ، سرگیجه، افت فشار خون و بیحالی دارد.