کشف مواد مخدر با استفاده از تراشه ارزان قیمت

محققان موفق به ساخت تراشه ارزان قیمتی شده‌اند که در عرض چند دقیقه وجود کوکائین را در نمونه‌های بیولوژیکی تشخیص می‌دهد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، این تراشه که قادر به حس مواد شیمیایی است می‌تواند جایگزین امیدبخشی برای تشخیص مواد مخدر باشد.

محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا که موفق به ابداع این فناوری شده‌اند، امیدوارند که از این فناوری در یک دستگاه دستی و قابل‌حمل برای تشخیص انواع مواد مخدر در نمونه‌های بیولوژیکی خون، تنفس، ادرار و یا آب دهان استفاده شود.

آن‌ها خاطرنشان کردند این تراشه که عملکرد بالایی دارد می‌تواند در عرض چند دقیقه وجود کوکائین را در نمونه‌های بیولوژیکی فرد تشخیص دهد.
این تراشه ارزان‌قیمت است درحالی‌که آزمایش‌های بیولوژیکی کنونی پرهزینه هستند و فرآیند کندتری دارند.

این تراشه جدید که ساختاری معروف به metasurface دارد، از چندلایه افقی مواد که روی یکدیگر قرارگرفته‌اند، تشکیل‌شده است؛ یک صفحه از مواد دی الکتریک مانند اکسید سیلیکون یا اکسید آلومینیوم میان یک آیینه نقره‌ای در پایه این تراشه قرارگرفته است و یک نانوماده هیبرید از نانوذرات طلا و نقره سطح‌فعال این تراشه را تشکیل می‌دهد.

به گفته محققان، این تراشه نور را در لبه‌های نانوذرات طلا و نقره گیر می‌اندازد؛ قسمتی از نور به دام افتاده زمانی که روی سطح تراشه فرود می‌آید، با مولکول‌ها واکنش می‌دهد و به‌صورت نوری از انرژی‌های جدید پراکنده می شود.

آن‌ها ادامه دادند: این تراشه با روشی بسیار مشابه نحوه مشخص شدن الگوهای قابل تشخیص در اثرانگشت، نوع مواد شیمیایی حاضر در نمونه مورد آزمایش را نشان می‌دهد.
یافته‌های محققان دانشگاه بوفالو در مجله Small Methods منتشرشده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید