فضاپیمای "جونو" (Juno) ناسا، تصاویر جدید باشکوهی از قطب شمال سیاره غول پیکر مشتری گرفته است.

به گزارش جی پلاس،"جونو" (Juno) فضاپیمای رباتیک بدون سرنشین ناسا که در چهارم ژوئیه 2016 در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت، همچنان در سیاره مشتری در حال چرخش است و تصاویر جدید باشکوهی از سیاره‌ غول‌ پیکر مشتری گرفته است.

اما تصاویری که از قطب‌های طوفانی این سیاره در نور مادون قرمز گرفته شده است و برای چشم انسان نامرئی هستند، به ما در پی بردن اسرار درونی بزرگترین سیاره منظومه شمسی کمک می‌کنند.

ناسا روز چهارشنبه یک انیمیشن جدید سه‌بعدی را که با استفاده از تصاویر مادون قرمز قطب‌های مشتری ساخته شده است، منتشر کرد. کاوشگر "جونو" برای اولین بار در تاریخ، تصاویر مناطق اسرارآمیز این سیاره عظیم را ثبت می‌کند.

"آلبرتو آدریانی" (Alberto Adriani)، عضو تیم جونو در "مؤسسه استروفیزیک و سیاره‌شناسی  فضا رم " (Rome’s Institute for Space Astrophysics and Planetology) گفت: پیش از فضاپیمای جونو، ما تنها می‌توانستیم حدس بزنیم که قطب‌های مشتری چگونه شبیه به نظر می‌رسند.

تصاویر قابل رؤیت که توسط "JunoCam " گرفته شده، الگوی تقریبا متقارن "واچَرخَند" (anticyclonic) را نشان می‌دهد.

با این حال، تصاویر ثبت شده که توسط یک ابزار به نام" JIRAM "انجام شده است، پژوهشگران را قادر می‌کند تا عمق قطب‌های غول‌ گازی را مشاهده کنند.

تصاویر منتشرشده نشان‌دهنده شکل و ساختار مجموعه طوفان‌ها است.

دانشمندان این انیمیشن‌ها را در مجمع عمومی "اتحادیه علوم زمین اروپا" (European Geosciences Union) در وین به نمایش گذاشتند.

همچنین اندازه‌گیری میدان گرانشی جونو به محققان درک جدیدی از عملکرد داخلی این غول گازی داده است.

"تریستان گیلوت" (Tristan Guillot) یکی از اعضای تیم جونو از دانشگاه "کوت دازور" گفت: ما اساسا مسئله چگونگی چرخش‌های درونی مشتری را حل کردیم. این مناطق و کمربندها که ما در جو می‌بینیم با سرعت‌های مختلفی حدود 1900 مایل، در حال چرخش هستند.

نخستین ماموریت جونو در 16 ژوئیه 2018 پایان می‌یابد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.