عملکرد پارالمپیک ایران در سال ۹۶
مهم ترین رویداد سال ۹۶ بازیهای پارالمپیک زمستانی پیونگ چانگ کره جنوبی بود که کاروان ایران برای نخستین بار با تعداد بیشتری در این رویداد شرکت کرد.
به گزارش جی پلاس، اکنون نگاهی داریم به رویدادهایی که در سال 96 پشت سر گذاشته شد. رویدادهایی که نتایج ورزشکاران ایرانی در آنها نشان از آینده ای درخشان برای ورزش پارالمپیکی کشورمان دارد.
* نایب قهرمانی کاروان خلیج فارس ایران در امارات
کاروان خلیج فارس ایران با 114 ورزشکار در سومین دوره بازی های پارا آسیایی جوانان شرکت کرد و موفق شد با 39 مدال طلا، 44 مدال نقره، 35 مدال برنز و مجموع 118 مدال درمکان دوم این مسابقات قرار گیرد. ژاپن با 43 مدال طلا، 29 مدال نقره، 26 مدال برنز و مجموع 98 مدال قهرمان مسابقات شد.
سومین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان از 19 تا 22 آذر ماه با شرکت 800 ورزشکار از 30 کشور، ایران، امارات متحده، بحرین، چین، هنگکنگ، اندونزی، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، کره جنوبی، عربستان، کویت، ماکائو، مالزی، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، فیلیپین، فلسطین، سنگاپور، سریلانکا، تایلند، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، ویتنام و یمن به میزبانی امارات متحده و در شهر دبی به مدت چهار روز برگزار شد.
این مسابقات در هفت رشته دو و میدانی، بدمینتون، بوچیا، گلبال، وزنهبرداری، شنا و تنیس روی میز و در دو بخش کم توانان جسمی، حرکتی و نابینایان، کم بینایان برگزار شد و کاروان خلیج فارس نیز با 29 ورزشکار دختر و 86 ورزشکار پسر در این دوره از مسابقات شرکت کرد.
* نایب قهرمانی پارا وزنه برداری در رقابت های قهرمانی جهان
رقابت های پارا وزنه برداری قهرمانی جهان نیز در کشور مکزیک برگزار شد که کاروان ایران با کسب 3 مدال طلا، 4 نقره و یک برنز در جایگاه دوم قرار گرفت. سیامند رحمان، قوی ترین پارا وزنه بردار جهان، در رقابت های دسته 107+ کیلوگرم در حرکت نخست وزنه 265 کیلوگرمی را انتخاب و به راحتی مهار کرد، در حرکت دوم در مهار وزنه 275 کیلوگرمی موفق عمل کرد و درحرکت سوم وزنه 285 کیلوگرمی را بالای سر برد و به نشان طلا و عنوان قهرمانی دست یافت.
منصور پورمیرزایی دیگر نماینده ایران در این دسته نیز در حرکت نخست وزنه 236 کیلوگرمی را انتخاب و مهار کرد، در حرکت دوم وزنه 241 کیلوگرمی را با موفقیت بالای سر برد و در حرکت سوم از مهار وزنه 260 کیلوگرمی بازماند و با رکورد 241 کیلوگرم صاحب نشان نقره شد.
* جایگاه سومی پارا تیراندازی با کمان در رقابت های قهرمانی جهان
تیم پارا تیراندازی با کمان در رقابت های قهرمانی جهان دو نشان طلا (انفرادی ریکرو و تیمی کامپوند بانوان)، دو نشان نقره (تیمی کامپوند مردان و میکس کامپوند) و یک نشان برنز (میکس ریکرو) کسب کرد و پس از چین و روسیه در جایگاه سوم قرار گرفت.
تیم چین، میزبان این رقابت ها، با چهار طلا، یک نقره و دو برنز به عنوان قهرمانی دست یافت و روسیه نیز با دو طلا، چهار نقره و سه برنز عنوان نایب قهرمانی این دوره از مسابقات را به خود اختصاص داد.
تیم ایران با ترکیب هادی نوری، سمیه رحیمی قهدریجانی (اصفهان)، علی سینا منشاءزاده، سمیه عباسپور، زهرا نعمتی (کرمان)، رمضان بیابانی (مازندران)، فرزانه عسگری (آذربایجان شرقی)، راضیه شیرمحمدی، زهرا دلخوش (خراسان رضوی)، غلامرضا رحیمی (خوزستان)، اصغر زارعی نژاد و پوریا جلالی پور (تهران) در رقابت های قهرمانی جهان حضور یافت.
این رقابت ها با حضور 245 کماندار از 40 کشور جهان از 22 تا 26 شهریورماه در کشور چین برگزار شد.
* ایران با چهار طلا و یک برنز قهرمان پاراتکواندو جهان شد
یکی از رشته های موفق ایران در سال 1396 رشته پارا تکواندو بود. تیم کشورمان در رقابتهای قهرمانی جهان به عنوان قهرمانی رسید. مهدی پور رهنما در دسته 75- کیلوگرم، اصغر عزیزی در دسته 75+، احمد نریمانی و سعید صادقیان پور در دسته 61- کیلوگرم صاحب مدال طلا شدند و محمود جعفرزاده در دسته 75- کیلوگرم به نشان برنز دست یافت. بر این اساس تیم ملی پاراتکواندوی ایران با وجود اینکه در بخش زنان نمایندهای نداشت، موفق شد در مجموع به عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات دست یابد و پس از آن تیمهای ترکیه و آذربایجان به ترتیب در سکوی دوم و سوم جهان ایستادند.
* پرونده پارا تیراندازی باز ماند
پارا تیراندازی ایران در سال 96 در رقابت های جام جهانی کرواسی شرکت کرد و با کسب سه طلا و دو نقره به کار خود پایان داد. در پایان این رقابت ها ملی پوشان ایران در بخش انفرادی، تپانچه بادی 10متر و خفیف 50 متر موفق به کسب یک مدال طلا توسط مهدی زمانی و یک مدال نقره در P2 و یک طلا در P4 توسط ساره جوانمردی شدند. پارا تیراندازان همچنین در بخش رقابت های تیمی موفق به کسب یک مدال نقره در P1 و یک طلا در P4 شدند. ملی پوشان پارا تیراندازی ایران موفق به کسب سهمیه بازی های پاراآسیایی جاکارتا و رقابت های قهرمانی جهان شدند، اما تیم ملی با ترکیب ساره جوانمردی و سمیرا ارم در تپانچه بادی 10 متر و خفیف (P2 ،P4)، خدیجه رستمی در تپانچه 10 متر (P2)، معصومه خدابخشی و زهرا غلام زاده در تفنگ بادی و تفنگ خفیف (R4،R5، R9)، رقیه شجاعی در تفنگ بادی (R2،R3) و مجید فلاح اردشیر و مهدی زمانی تپانچه بادی 10 متر و خفیف (P1، P4) در رقابت های جام جهانی العین امارات شرکت کرد تا سهمیه تفنگ و تپانچه خفیف 50 متر را به دست آورد و با ترکیب کامل در بازی های پارا آسیایی جاکارتا شرکت کند. این رقابت ها از دوم تا هفتم فروردین ماه در شهر العین امارات برگزار می شود و کسب سهمیه رقابت های قهرمانی جهان کره جنوبی محسوب می شود.
* پرچمداری قلی فلاح و روزبه در بازی های پارالمپیک زمستانی 2018
خبر پایانی سال 1396 حضور تیم ملی پارا اسکی در بازی های پارالمپیک زمستانی پیونگ چانگ کره جنوبی بود که کاروان ایران برای نخستین بار با پنج ورزشکار در این رویداد شرکت کرد.
صادق کلهر، تنها پارا اسکی باز ایرانی حاضر در چند دوره بازی های پارالمپیک زمستانی، در این مسابقات به عنوان سرمربی هدایت ملی پوشان را برعهده گرفت. مراسم افتتاحیه بازی های پارالمپیک زمستانی با پرچمداری الهه قلی فلاح، ملی پوش نابینای مطلق کشورمان، انجام شد و مراسم اختتامیه نیز با پرچمداری صدیقه روزبه، ملی پوش پارا اسکی اسنوبورد، به پایان رسید. در این بازی های حسین سولقانی و پوریا خلیل تاش در ماده بوردکراس عناوین هفدهم و بیستم را کسب کردند. ابوالفضل خطیبی و الهه فلاح در ماده اسپرینت (کلاسیک) عناوین بیست و یکم و یازدهم را به دست آوردند. صدیقه روزبه، پوریا خلیل تاش و حسین سولقانی در پارا اسکی اسنوبورد و در ماده بنک اسلالوم به ترتیب در جایگاه های هشتم، هفدهم و بیست و یکم ایستادند و ابوالفضل خطیبی، آخرین نماینده، پارا اسکی صحرانوردی ایران در رشته 10 کیلومتر کلاسیک بیست و دوم شد.
دیدگاه تان را بنویسید