در فاصله ۴۰ روز مانده به برگزاری هفتادویکمین دوره جشنواره کن، بازار گمانه‌زنی درباره حضور فیلم‌ها در بخش اصلی و جنبی این رویداد سینمایی بیش از پیش گرم شده است.

به گزارش جی پلاس، هفتادویکمین دوره جشنواره فیلم کن- ۸ تا ۱۸ می (۱۸ تا ۲۸ اردیبهشت)- درست در برهه‌ی زمانی برگزار می‌شود که سینمای جهان دوران پرتلاطم و سیاسی رو تحت تاثیر جنبش‌های #MeToo و Time’s Up علیه سوءاستفاده و تبعیض جنسی تجربه می‌کند و موفقیت فیلم «پلنگ سیاه» (اولین فیلم ابرقهرمانی و پرهزینه با بازیگران تماما سیاه پوست) در گیشه سینمای آمریکا و جهان نیز بحث‌های پیرامون تنوع نژادی در سینما را بیش از بیش مطرح کرده است.

باید منتظر ماند و دید آیا جشنواره کن واکنشی به این روند تغییرات در سینمای جهان در زمینه برابری جنسیتی در بخش اصلی و نوعی نگاه خواهد داشت و در تاریخ مرد-محور خود در ۷۰ ساله گذشته تغییری ایجاد می‌کند یا خیر. برای ایجاد تحول در جشنواره کن امسال زمان مناسبی است چرا که مقارن با پنجاهمین سالگرد ناآرامی‌های مدنی در فرانسه است که جشنواره کن را در سال ۱۹۶۸ تعطیل کرد.

نشریه سینمایی اسکرین در گزارشی به مهم‌ترین فیلم‌هایی پرداخته که امسال شانس زیادی برای رونمایی در جشنواره کن دارند:

«ترنس مالیک» هفت سال پس از کسب نخل طلای کن با فیلم «درخت زندگی»، مشغول آماده‌سازی فیلم «Radegund» است و همه در انتظار آماده‌سازی به موقع این فیلم برای رونمایی در کن پیش‌رو هستند. داستان این فیلم تاریخی درباره فردی مخالف جنگ و خدمت نظامی با بازی «آگست دیل» در جریان جنگ جهانی دوم است.

علاقه‌مندان سینما امیدوارند «ژان لوک گدار» که ۵۰ سال پیش در کنار «کلود للوش» پایه‌گذار اصلی تعطیلی جشنواره کن بود با فیلم جدیدش «کتاب تصویر» دوباره به کن بیاید.

«زاویه دولان» فیلمساز فرانسوی که دو فیلم قبلی‌اش «مامی» و «این تنها پایان جهان» است در بخش رقابتی کن حضور داشت امسال فیلم «مرگ و زندگی جان اف. داناون» را آماده نمایش دارد اما ظاهرا این فیلم قرار است در یکی از جشنواره‌های سینمایی پائیز اولین نمایش خود را تجربه کند.

فیلم اسپانیایی زبان «همه می‌دانند» جدیدترین ساخته اصفر فرهادی نیز یکی از گزینه‌های اصلی حضور در جشنواره کن است و تاریخ اکران این فیلم نیز در فرانسه ۹ می ۲۰۱۸ (۱۹ اردیبهشت) اعلام شده که همزمان با آغاز جشنواره کن ۲۰۱۸ است.

فیلم «فروشنده» ساخته قبلی فرهادی در آخرین روزها به فهرست فیلم‌های بخش رقابتی جشنواره کن اضافه شد و در نهایت دو جایزه بهترین فیلمنامه و بازیگر مرد (شهاب حسینی) را به خود اختصاص داد و در ادامه نیز برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی جوایز اسکار شد.

«پسر زیبا» به کارگردانی «فلیکس فن‌گرونینگن» فیلمساز بلژیکی،‌ «زن سوزان» ساخته «جیک اسکات»،‌ «نانسی» ساخته «کریستینا چوئی»، «مورد علاقه» به کارگردانی «یورگن لانتیموس»، «پاترلو» از «مایک لی»،‌ «مردی که دون کیشوت را کشت» به کارگردانی «تری گیلیام»،‌ «غیرمنتظره» ساخته «کارول مورلی»، «گاو سفید» از «رالف فینس»،‌ مستند «مارادونا» به کارگردانی «آسیف کاپادیا»،‌ «یک ملت، یک شاه» ساخته «پیر شولر» کارگردان فرانسوی، «در جنگ» از «استفن بریز»،‌ «برادران سیسترز» جدیدترین ساخته «ژاک اودیار» کارگردان برنده نخل طلا، «غیرداستانی» ساخته «اولویه آسایاس»،‌ «دختران آفتاب» به کارگردانی «اوا هاسون»، «امین»ساخته دیگر فیلمساز فرانسوی «فیلیپ فاکون»،‌ «مایا» از «میا هنسن-لاو»،‌ «جاده‌ها» به کارگردانی «سباستین شیپر»، «اینگمار برگمن، میراث یک نابغه تعیین‌کننده» از «مارگارت فن‌تروتا»،‌ «تابستان» ساخته «کریل سربرنیکوف»، «آکوارلا» به کارگردانی «ویکتور کاساکوفسکی»، «دنباس» از «سرگی لازنیتسا»، «آنها» جدیدترین ساخته «پائولو سورنتینو» درباره زندگی «سیلویو برلوسکونی»،‌ «Lazzaro Felice» ساخته «آلیس رورواچر»، درام انتقامی «داگمن» از «متئو گارونه»،‌ «جنگ سرد» به کارگردانی «پاول پالیکوفسکی»، «غروب آفتاب» به کارگردانی «لازلو نمس» از مجارستان، «خانه‌ای که جک ساخت» جدیدترین ساخته «لارس فن‌تریه» کارگردان جنجالی اهل دانمارک، «روما» از «آلفونسو کوران» کارگردان مطرح مکزیکی،‌ «خاکستر خالص‌ترین سفید است» ساخته «ژیا ژانگ‌که» کارگردان سرشنای سینمای چین، «سایه» از «ژانگ ییمو»،‌ «دید» ساخته «نائومی کاواسه»،‌ «مغازه‌داران» به کارگردانی «هیروکازو کوریدا»، «وِلدی» ساخته «محمد بن عطیا» از تونس و «درخت گلابی وحشی» جدیدترین ساخته «نوری بیلگه جیلان» کارگردان مطرح ترکیه‌ای از مهم‌ترین فیلم‌هایی هستند که شانس رونمایی در جشنواره کن ۲۰۱۸ را دارا هستند.

هفتادویکمین جشنواره فیلم کن از تاریخ ۸ تا ۱۸ می (۱۸ تا ۲۸ اردیبهشت) در جنوب فرانسه برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جشنواره فیلم کن
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.