گزارش جی پلاس از نمایش و نشست فیلم «لاتاری»

از وزیری که با خبرنگاران فیلم دید تا حاشیه های یک «لاتاری»

وزیر بهداشت و درمان در سینمای رسانه ها، فیلم «لاتاری» را تماشا کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر جی پلاس؛ فیلم «لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان روز گذشته (یکشنبه، 15 بهمن ماه) در پردیس ملت برای خبرنگاران به نمایش درآمد.

در نشست خبری این فیلم که تا حدود نیمه شب ادامه یافت، خبرنگاران به حضور وزیر بهداشت - سیدحسن قاضی زاده هاشمی - در یکی از سالن های سینما و همچنین حضور شهرام گیل آبادی به عنوان «مدیر دوران شهرداری قالیباف» در نشست خبری اشاره کردند.

خبرنگاران در نشستی که با حضور عوامل فیلم «لاتاری» برگزار شد، پیش از طرح هر سوالی به اظهار نظر و نقد این فیلم پرداختند و اشاره هایی هم به وابستگی های سیاسی سازندگان آن کردند. برخی خبرنگاران که معتقد بودند این فیلم با پشتوانه تهیه کننده اش اجازه ساخت پیدا کرده است، سوال هایی را به شکل مشخص از تهیه کننده پرسیدند، مانند اینکه اگر کسی بخواهد درباره حمله به سفارت عربستان در تهران فیلم بسازد، شما از او حمایت می کنید؟

سیدمحمود رضوی - تهیه کننده لاتاری - در پاسخ به این پرسش گفت: من حاضرم این فیلم (حمله به سفارت عربستان) را بسازم، به شرطی که صفر تا صد آن شب ساخته شود؛ شما سطح یک موضوع را می بینید، در حالی که زیر آن، چیز دیگری است. اصلا خود شما بیابید این فیلم را بسازیم.

یک خبرنگار نیز در حالی که عصبانی به نظر می رسید، پیش از مطرح کردن سوالش، تصاویر پایانی فیلم «لاتاری» را اخطاریه حزب سازندگان فیلم به حزب حاکم دانست. طرح این موضوع سبب شد دیگر خبرنگاران او را آرام کنند.

چند خبرنگار هم درباره کارکرد اجتماعی فیلم «لاتاری» و اینکه فیلم به نوعی یک رسانه است و مسوولیت بسترسازی اجتماعی را برعهده دارد، از کارگردان سوال کردند، که مهدویان در پاسخ، گفت: من وقتی فیلم می سازم به وجه رسانه ای سینما کاری ندارم.

خبرنگاری هم با بیان این دیدگاه که فیلم شما می‌تواند ترویج کند که مأموران دولتی می‌توانند هر کاری کنند و نمی‌توانید ادعا کنید فیلم شما تاثیری ندارد، فکر نمی کنم دستگاه های اطلاعاتی ما آنقدر کم‌هوشانه اقدام کنند، این پرسش را مطرح کرد: اگر این فیلم دستاویزی در رسانه‌های مختلف شود، خطرناک نیست؟

که مهدویان در پاسخ به او گفت: همین نگاه، سانسور را به وجود می‌آورد. قهرمانان در همه انواع سینما کار غیرمتعارف می‌کنند. اشکال از همین جا شروع می‌شود که کاراکتر را نماد کسی می‌دانند. همیشه می‌گوییم یعنی مردهای ما، مأموران ما اینطور هستند؟ باید اجازه داد شخصیت‌ها شکل بگیرند. در فیلم‌های مختلف قهرمانان فیلم‌های تاریخی هر کاری می‌کنند و وضعیتی که در زندگی عادی تجربه نمی‌شود، تجربه می‌کنند. 

رضوی هم در ادامه اظهار کرد: ما نمی‌خواهیم بگوییم امنیت ملی مهم است، عزت و غیرت مهم نیست. این سه کنار هم معنا دارد. اگر یکی دیگری زیر سوال برود، همه چیز خراب شده، تا به حال درباره این مسئله حرفی نزده‌ایم و درپوشی گذاشته‌ایم و همه چیز را نفی کرده‌ایم.

 

دیدگاه تان را بنویسید