در گفت و گو با جی پلاس؛

مشحون: دو تابعیتی نیستم/ ماندنم به سود بسکتبال نبود!/ صالحی امیری در ورزش موفق می شود/ به کار دامداری بازگشته ام

محمود مشحون که این روزها پس از دو دهه مدیریت در بسکتبال به اجبار از این رشته کنار رفته است، در تصمیم بعدی اش از انتخابات کمیته ملی المپیک هم انصراف داد. انصرافی که خیلی ها به ماجرای دو تابعیتی بودن ربطش دادند اما او به صراحت این مساله را رد می کند و می گوید تنها یک پاسپورت دارد که آن هم ایرانی است. مشحون فضای انتخابات کمیته را البته بسیار آزاد دانسته و از موفقیت صد در صدی صالحی امیری در ورزش با ریاست کمیته صحبت می کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ دو انتخابات مهم ورزش که در روزهای آینده برگزار خواهد شد، انتخابات فدراسیون بسکتبال و کمیته ملی المپیک است. دو انتخاباتی که در فاصله تنها دو روز با یکدیگر برگزار می شود. فصل مشترک این دو البته این روزها تنها محمود مشحون است.

مدیری که در بسکتبال قرار است جانشینش انتخاب شود و در انتخابات کمیته هم که او به تازگی از حضور در رقابت کنار رفته. مشحون هفتاد و شش ساله البته یکی از پنج خبره ورزشی و عضو مجمع عمومی کمیته ملی المپیک هست و در انتخابات حق رای خواهد داشت.

به بهانه همین مسائل بود که خبرنگار جی پلاس با او به گفت و گو نشست تا ببینیم نظر او درباره مسائل مختلف و برگزاری این دو انتخابات چیست. مشحون به تازگی به خاطر بازنشتگی مجبور به کناره گیری از ریاست فدراسیون بسکتبال شد.

** این روزها و پس از رفتن از بسکتبال چه می کنید؟

دامداری! برگشته ام سر کار و شغل اول و اصلی ام و مشغول هستم.

از فدراسیون بسکتبال استعفا ندام؛ کناره گیری کردم!

** پس از استعفا از فدراسیون بسکتبال اولین خبری که از شما منتشر شد، ثبت نام در انتخابات کمیته ملی المپیک و سپس انصراف از کاندیداتوری بود. چرا انصراف دادید؟!

پیش از این هم گفته بودم که هنوز تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات نگرفته ام. با این حال ثبت نام کردم تا فرصت از دست نرود و اگر تصمیم به ماندن در رقابت گرفتم، امکانش وجود داشته باشد. با این حال طی روزهای گذشته فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که بهتر است کنار بروم و فرصت را برای حضور دیگران آماده کنم. این را هم البته بگویم که از فدراسیون بسکتبال استعفا ندادم بلکه کناره گیری کردم.

دو تابعیتی نیستم و فقط یک پاسپورت دارم

** در برخی رسانه ها عنوان شد ماجرای دو تابعیتی بودن و داشتن پاسپورت آمریکایی برایتان مشکل ساز شده و باعث شد انصراف دهید!

سال هاست در این کشور خدمت می کنم و اگر مشکلی از این نظر وجود داشت، تا امروز مانع کارم می شد. من تنها یک پاسپورت دارم و آن هم مربوط به کشورم ایران است.

** یعنی بحث دو تابعیتی به هیچ وجه صحت ندارد؟

اگر تابعیت دیگری داشتم که خب پاسپورتش را هم داشتم! اصلا اینطور نیست و من تنها تبعه ایران هستم.

ماندنم به سود بسکتبال نبود!

** در ماجرای کنار رفتن از بسکتبال هم پس از اینکه به طور رسمی (بخاطر شرایط سنی) به شما ابلاغ شد کنار رفتید؟ آیا نمی توانستید راهی برای ماندن پیدا کنید؟

من ابلاغیه و حکم چهار ساله ریاست فدراسیون را از وزیر ورزش داشتم و از طرفی نهاد های بین المللی و فدراسیون جهانی هم حمایتم می کردند. با این حال دیدم که مصلحت بر رفتن و وظیفه ام نیز تمکین است. ماندنم به سود بسکتبال نبود و دیدم بهتر است بروم. همیشه تلاشم این بوده که بار نباشم و برای کشورم یار باشم. در این برهه هم رویه ام همین بود. همان طور هم که گفتم استعفا ندادم و از سمتم کناره گیری کردم!

محمود مشحون

نمی دانم این همه کاندیدای فدراسیون بسکتبال علاقمندند یا احساس تکلیف کردند

** یکی از نکات جالب در انتخابات بسکتبال، حضور پر شمار و کم سابقه افراد، از بخش های مختلف برای تصدی پست ریاست بود. از روابط عمومی وزارت ورزش گرفته تا مدیران بسکتبالی و غیر بسکتبالی دیگر! تحلیل شما از این اتفاق چیست؟

نمی دانم اسمش را چه بگذارم. بگویم علاقمندند یا احساس تکلیف کردند. از طرفی اگر بخواهم بگویم جایگاه بزرگی است خودبزرگ بینی کردم و اگر بگویم کوچک است، حقیقت را کتمان کردم! با این حال واقعیت این است که بسکتبال قطعا در بین پنج رشته اول ایران و رشته ای دانشگاهی به حساب می آید. زمانی که بسیاری از رشته ها به المپیک فکر هم نمی کردند، بسکتبال این بازی ها را تجربه کرده است.

** با فدراسیونی که شما به رئیس بعدی تحویل می دهید، فکر می کنید بتواند موفق شود؟

 اگر پول به این فدراسیون تزریق شود قطعا می شود. ما در رده های پایه شرایط بسیار خوبی داریم و تیم ملی جوانی هم در بزرگسالان مشغول فعالیت است. می شود موفق شد اگر حمایت ها صورت گیرد و منابع مالی تزریق شود.

 

در انتخابات کمیته المپیک نماندیم تا فضا برای ورود دیگران آزادتر باشد

** برسیم به انتخابات کمیته. نظرتان راجع به فضای این انتخابات و افراد ثبت نام کرده چیست؟

انتخابات کمیته، فلسفه و روند خاص خودش را دارد. مدیرانی هستند که می خواهند هم در فدراسیونشان و هم در کمیته خدمت کنند که تلاششان ستودنی است. در گذشته افرادی در هیئت اجرایی بودند که بسیار تلاش می کردند و کمک حال کمیته بودند. با این حال دیدم که در این دوره اصلا ثبت نام نکردند و به انتخابات نیامدند.

** مانند خود شما!

بله آن ها هم ترجیح دادند تا فضا آزادتر باشد. اینطور نباشد که برخی بگویند هیئت اجرایی منحصر شماست. خدا را شکر فضا کاملا آزاد شده و هر کسی بخواهد و بتواند آراء لازم را کسب کند، انتخاب خواهد شد.

** یعنی شما و دوستان دیگری که می گویید، فضا را برای آمدن مناسب ندیدید؟

خیر. فضا کاملا آزاد و آماده است. ترجیح دادیم که فضا آزادتر باشد برای ورود دیگران! افرادی نظیر رسول خادم و علی رضا دبیر که المپین های شناخته شده ایران هستند  و وزنه های سنگینی برای کمیته بودند، در این دوره کاندید نشدند. با این حال در جلسه آخر هیئت اجرایی هم قسم شدیم که در کمک به ورزش کشور کوتاهی نکنیم و این کمک را منوط به ماندن نکردیم.

 

اعضای قبلی هیأت اجرایی کمیته المپیک هیچ استفاده ای برای فدراسیون شان نکردند

** به نظر شما نبود نمایندگان رشته های اصلی المپیکی و مدال آور ایران در هیئت اجرایی آسیبی به این رشته ها و برنامه ریزی برایشان نمی زند؟

چندین دوره در کمیته بودم و فضای هیأت اجرایی را اصلا به این شکل ندیدم. اصلا این طور نیست که افراد فدراسیون های خودشان را حمایت کنند. به طور مثال رسول خادم که در هیأت اجرایی بود، از حضورش برای امتیاز گرفتن استفاده هم نکرد چه برسد به سوءاستفاده. پولادگر و دیگر رؤسا هم همین طور. به صراحت می توانم بگویم هیچ رانتی برای رشته هایمان وجود نداشت و خود من هم امتیازی برای بسکتبال نگرفتم.

 

صالحی امیری می تواند ورزش را به روزهای بهتری برساند

** اصلی ترین و به عبارتی تنها نامزد انتخابات ریاست کمیته صالحی امیری است. به نظرتان حضور او می تواند به ورزش ایران کمک کند؟

صد در صد می تواند. او تنها یک ماه سرپرست وزارت ورزش بود و ورزش و فضا را متحول کرد. مطمئنا حضور دائمش در ورزش می تواند ورزش را به روزهای بهتری برساند.

دیدگاه تان را بنویسید