در پیام ۶ ماده ای امام به ملت آمده است:

برای پیشبرد مقصود، و لو اسلامى باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه‌ هاى غیر اسلامى است

در یکی از بندهای پیام امام خطاب به ملت چنین آمده است:«از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامى- انسانى را در تبلیغ براى کاندیداى خود مراعات؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خوددارى نمایند، که براى پیشبرد مقصود، و لو اسلامى باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه‌ هاى غیر اسلامى است.».

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار تاریخ و اندیشه جی پلاس، اولین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران در تاریخ پنجم بهمن ماه سال 58 با حضور 96 نامزد برگزار شد که از این میان سه نامزد به ترتیب ابوالحسن بنی صدر، احمد مدنی و حسن حبیبی بالاترین رأی را کسب کردند. پیش از برگزاری این انتخابات و در شرایطی که کاندیداها خود را برای تبلیغات آماده می کردند، امام خمینی در تاریخ چهاردهم دی ماه در پیامی شش ماده ای خطاب به ملت ایران، نکته هایی را گوشزد کردند، متن پیام به شرح زیر است:                      

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‌

در این موقع که به خواست خداوند متعال یکى دیگر از مراحل استقرار نظام جمهورى اسلامى در دست تحقق است؛ و ملت مبارز بیدارِ ایران در صدد تعیین و انتخاب رئیس جمهور مى‌ باشد، لازم است تذکراتى داده شود:

1- با اینکه در این دوره به حسب قانون اساسى مصوب از ناحیه ملت، تصدیق صلاحیت رئیس جمهور و واجد بودن شرایط او به عهده این جانب است، به واسطه بعضى مصالح و جهات لازم المراعاة، از آن جمله وضع استثنایى که کشور دارد، لازم است در این امر مهم حیاتى تأخیر نشود. از طرفى شناسایى بیش از 120 نفر محتاج به زمانى طولانى است؛ و تأخیر در این حالِ استثنایى به صلاح ملت و کشور نیست، به این جهت و جهات دیگر این جانب امر صلاحیت و انتخاب را به ملت واگذار نمودم که خود سرنوشت خود را تعیین کنند.

2- در دوره‌ هاى آینده که ان شاء اللَّه استقرار کامل حاصل شد، به حسب قانون اساسى باید این امر به وسیله شوراى نگهبان عمل؛ و آنان هستند که باید تشخیص صلاحیت رئیس جمهور را به حسب موازین قانونى بدهند.

3- این جانب از ملت شریف ایران تقاضا مى‌ کنم که در این امر مهم حیاتى، سستى و بى‌ تفاوتى از خود نشان ندهند. و انتظار دارم همان طورى که با شور و شعف به پاى صندوقهاى رأى براى تصویب جمهورى اسلامى رفتند، در این امر نیز با جدیت و علاقه به اسلام، شرکت کنند؛ که خداوند متعال با آنان است و پیروزى نصیب ملت شریف‌ مسلمان است.

4- ملت شریف با کمال هوشیارى و توجه به توطئه‌ ها و بند و بستها که در دست اجراست، و مى‌ خواهند نگذارند ملت در این مرحله مهم پیروز شود، و در صدد ایجاد انحراف هستند، مراعات شرایطى را که در قانون اساسى ذکر شده است با کمال دقت بنمایند.

5- از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامى- انسانى را در تبلیغ براى کاندیداى خود مراعات؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خوددارى نمایند، که براى پیشبرد مقصود، و لو اسلامى باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه‌ هاى غیر اسلامى است.

6- این جانب بنا ندارم از کسى تأیید نمایم، چنانکه بنا ندارم کسى را رد کنم. و از تمام احزاب و گروهها و افراد مى‌ خواهم از نسبت دادن کاندیداى خود به من که از آن استفاده تأیید و یا تعیین و یا رد شود، خوددارى کنند. من بسیار مایل هستم که گروههایى که متعهد و معتقد به جمهورى اسلامى و خدمتگزار به اسلام هستند، در مبارزات انتخاباتى کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند، و نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامى داشته باشند، و از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت، دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب مى‌ کند و موجب تبلیغات سوء مى‌ شود. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین را خواستارم.

15 صفر 1400/ 14 دى ماه 58

روح اللَّه الموسوی الخمینى‌»

 

صحیفه امام؛ ج‌12، ص11-12

 

 

دیدگاه تان را بنویسید