محققان دانشگاه ایلینوی با انجام دو تحقیق جداگانه روی موش ها و انسان ها کشف کردند که ورزش تنوع میکروبی روده را افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار سرویس سبک زندگی جی پلاس؛ دو تحقیق جدید توسط دانشمندان دانشگاه ایلینوی، شواهدی را از تاثیر ورزش بر ترکیب باکتری های روده، آشکار ساخت. این مطالعات فقط پیرامون اثرات ورزش روی باکتری های روده است و عوامل دیگر را بررسی نمی کند. شواهد به دست آمده از این دو تحقیق، نقش ورزش را در تعیین آرایش ریزاندامگان همزیست روده ورزشکار نشان می دهد.
اولین مطالعه، آزمایشی روی موش ها بود، نمونه های مدفوع موش های کم تحرک و موش های ورزشکار، به منظور تجزیه و تحلیل فلور روده گرفته شد. نتایج خیره کننده بود. تنوع میکروبی موش های ورزشکار افزایش یافته بود و حجم زیادی از میکروب های تولید کننده بوتیرات داشتند. بوتیرات، اسید چربی است که برای سلامتی و محافظت روده بزرگ در برابر سرطان تولید می شود.
در مطالعه دوم تمرکز بر 18 فرد لاغر و 14 فرد چاق بود. همه افراد، رژیم معمولی خود را حفظ کردند و فقط فعالیت های ورزشی سه بار در هفته به مدت شش هفته به برنامه آنها اضافه شد. میکروبیوم روده آنها قبل و بعد از برنامه نمونه برداری شد.
نتایج این تحقیق هم جالب بود در نمونه مدفوع افراد لاغر، بوتیرات آنها به شدت افزایش یافته، ولی در افراد چاق افزایش معدودی دیده شد.
این دو مطالعه نشان می دهد که رابطه بسیار قوی بین تمرین و تنوع باکتری های روده سالم وجود دارد. همچنین این کشف جدید نشان می دهد که میکروبیوم های روده چقدر پیچیده است.