در گفت وگو با جی پلاس؛
متخصص روماتولوژی: حذف پوشش بیمه ای داروی تری پاراتاید به ضرر بیماران است! واکنش وزارت بهداشت و بیمه سلامت؟
نماینده سابق مجلس و متخصص روماتولوژی با انتقاد از عملکرد شورای عالی بیمه برای حذف داروی تری پاراتاید از پوشش بیمهها گفت: این اقدام نادرست تبعات ناخوشایندی در روند درمان بیماران برجای می گذارد.
دکتر عبدالرحمان رستمیان در گفت و گو با خبرنگار سرویس سبک زندگی جی پلاس اظهار کرد: داروی تری پاراتاید در داخل کشور با نام "سینوپار" عرضه می شود و شورای عالی بیمه می توانست به جای حذف دارو، شرکت تولید کننده دارو را مجاب به کاهش قیمت کرده و یا پوشش بیمه ای خود را از 90 درصد، مثلا به 70 درصد کاهش دهد.
او گفت: این دارو در مواردی که بیمار دچار پوکی استخوان هستند و از شکستگی خیلی شدید رنج می برد تجویز می شود، بنابراین حذف آن سلامت این بیماران را تهدید خواهد کرد.
این متخصص روماتولوژی تاکید کرد: حذف پوشش بیمه ای داروی تری پاراتاید اقدام نادرستی است که تبعات منفی بر جای می گذارد.
به گزارش جی پلاس؛ بیش از یک ماه از حذف پوشش بیمهای داروی تریپاراتاید گذشته است و بیماران استئوپروز و مبتلایان به پوکی استخوان به ناچار باید برای تهیه دارویی که درگذشته با 60 هزار تومان قابل خریداری بود، امروز حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه کنند.
این موضوع سبب شده تا جمشیدی رئیس انجمن روماتولوژی ایران هم اخیرا از قطع ناگهانی پوشش بیمه ای داروی بیماران استئوپروز و مبتلایان به پوکی استخوان انتقاد کرده و آن را نتیجه تصمیم یکباره بیمه ها اعلام کند. او در عین حال می گوید معاونت درمان وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه هیچ پاسخی به اعتراض کتبی آنها نداده اند!
اما با وجود تاکید برخی پزشکان متخصص، پیشتر دکتر غلامرضا اصغری- معاون وزیر و رئیس سازمان غذا ودارو در گفت وگو با خبرنگار جی پلاس، با اشاره به اینکه داروی تری پاراتاید از سال 93 و با دستور هیات وزیران تحت پوشش بیمه قرار گرفت اظهار کرده بود: در حال حاضر داروی گلوکوزامین و پیاز کلیدین جایگزینی دارویی مناسبی برای بیماران دارای پوکی استخوان است و قیمت مابقی داروها نیز باید به این داروها نزدیک باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین افزود: داروهایی نظیر الندرونات و ریزدرونات، الکترونیک اسید و دنوزوماب از دیگر داروهای تحت پوشش بیمه ای است که می تواند در اختیار بیماران دارای پوکی استخوان قرار بگیرد.
همچنین طاهر موهبتی - مدیر عامل بیمه سلامت نیز درباره این اتفاق به خبرنگار جی پلاس توضیح داده بود: شرکت های دارویی با همکاری پزشکان، داروهای جدید نظیر تری پاراتاید را در بازار عرضه و معرفی می کنند و بر همین منوال شورای عالی بیمه به عنوان نهاد تصمیم گیرنده به شکل مشروط یکسال داروی مورد نظر را زیر پوشش بیمه قرار داد تا اثربخشی آن از سوی این نهاد مورد تایید قرار گیرد. اما پس از یکسال اثربخشی دارو از سوی شورای عالی بیمه مورد تایید قرار نگرفت.
او افزود: سلامت، خط قرمز وزارت بهداشت به حساب می آید و مطمئن باشید این وزارتخانه در ارتباط با صلاحیت علمی این تصمیم شورای عالی بیمه و تاثیر آن بر سلامت مردم مطمئن شده است. در حال حاضر داروی تری پاراتاید جز داروهای ژنریک محسوب نمی شود و مشابه داخلی زیادی نیز در کشور برای آن وجود دارد و حذف پوشش بیمه ای آن خللی به سلامت مردم وارد نمی سازد.
به گزارش جی پلاس؛ نظرات کارشناسی متفاوتی نسبت به تحت پوشش بیمه ماندن داروی فوق مطرح شده که البته موافقان خروج دارو از چتر حمایتی، عمدتا از مسئولان دولتی هستند و مخالفان از پزشکان حقیقی! بنابراین این مسئله تا پیش از آنکه بیشتر به ضرر بیماران تمام شود، لزوم پاسخگویی شفاف تر مسئولان و حداقل مناظره علمی در این خصوص با متخصصان و پزشکان فوق، ضروری به نظر می رسد.
دیدگاه تان را بنویسید