گزارش جی پلاس؛

سنسور جدیدی که زمان تشنگی گیاهان را اعلام می کند

دانشمندان ام آی تی توانستند سنسور جدیدی در کشاورزی تولید کنند که نشان می دهد چه زمان گیاهان تنش آب را تجربه می کنند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ اطلس نوشت: برای کشاورزان این قاعده وجود دارد که هر چه زودتر متوجه شوند محصولاتشان به آب نیاز دارد، نتیجه بهتری هم به دست می آورند. با توجه به این اصل، دانشمندان MIT به رهبری "پروفسور مایکل استرانو" یک نوع جدید از سنسور تولید کرده اند که به طور مستقیم بر روی برگ گیاهان چاپ شده است.

گیاهان در برگ های خود، حفره هایی کوچکی با نام stomata دارند و این حفره در طول روز باز و در شب بسته می شود.

موقعی که این حفره ها باز است آب داخل گیاه از طریق این حفره تبخیر می شود. در نتیجه سطح آب درون گیاه کاهش می یابد و مصرف آب از طریق ریشه گیاه افزایش پیدا می کند.

این دستگاه روی یک نیلوفر خاص با نام نیلوفر صلح مورد آزمایش قرار گرفت. به طور معمول حفره ها 7 دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید باز می شوند و در هنگام تاریکی 53 دقیقه طول می کشد تا بسته شوند. اگر این گیاه تشنه باشد زمان باز شدن حفره 25 دقیقه افزایش می یابد ولی زمان بسته شدنش 45 دقیقه است.

این سنسور از یک جوهر الکتریکی حاوی نانولوله های کربنی ساخته شده و روی یک حفره استوماتا پرینت می شود و مدار الکتریکی ایجاد می کند. وقتی حفره بسته است، مدار همچنان باقی می ماند و بدون وقفه کار می کند؛ ولی هنگامی که حفره باز می شود، مدار شکسته و متوقف می شود.

دانشمندان پس از مشاهده  دو روزه سنسور و با استفاده از دستگاه مولتی متر دریافتند که این گیاهان تنش آب را تجربه می کنند.

MIT در حال حاضر به دنبال اقتصادی کردن این تکنولوژی است و احتمالا به شکل یک برچسب روی برگ گیاهان قابل استفاده شود.

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید