روند انتقال سریع داده ها چالشی است که فیبرهای نوری با آن مواجه هستند اما با به کارگیری فوتون های پیچ خورده این مشکل حل می شود.
به گزارش خبرنگار سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ انگجت نوشت: هرچند که خطوط های فیبر نوری سریع تر می شوند اما هنوز با یک محدودیت دست و پنجه نرم می کنند. آن محدودیت هم این است که هنوز داده ها را از طریق سیم انتقال داده می شوند.
این روند انتقال سریع تر داده ها را محدود می کند اما دانشمندان راهی یافتند که می تواند انتقال داده ها از طریق کابل را از بین ببرد و داده ها سریع تر به دست کاربران برسد. آنها راهی را کشف کردند که با پیچیدن " فوتون" نه تنها می توانند اطلاعات را سریع تر منتقل کنند بلکه شرایط جوی آشفته نتواند تداخلی در انتقال داده ها به وجود بیاورد. اگر نور را از طریق یک هولوگرام ویژه عبور دهید، در این حالت فوتون ها به یک حرکت نوری تبدیل شده و در زمان کمتر از یک ثانیه اطلاعات منتقل شود. تا زمانی که فاز و شدت نور درست باشد، می توانید اطمینان حاصل کنید که داده ها در مسافت های طولانی هم جابه جا می شوند.
این تیم تحقیقاتی کشف جدید را فقط در مسافت یک و نیم کیلومتری آزمایش کردند و با اطمینان می توان گفت که این شبکه مناسب محیط های شهری است به خصوص که در شهرها ساختمان های بلند وجود دارد و در شبکه می توانند اختلال به وجود بیاورند.
البته هنوز موانعی در مسیر عملیاتی شدن این کشف وجود دارد. اما می توان پیش بینی کرد که نسل بعدی شبکه هی بی سیم از این کشف بهره خواهند برد.