گروهی از دانشمندان و دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا نوعی دمپایی ابری با کمک جلبک ساختهاند که کاملا دوستدار محیط زیست است و با این کار جلوی ساخت دمپایی ابری نفتی را که تجزیه آنها سه میلیارد سال طول میکشد، نیز میگیرند.
به گزارش سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ دمپاییهای ابری در کشورهای هند، چین و آفریقا به شدت محبوبند و در این کشورها مصرف زیادی دارند. در واقع تمامی ماهیگیران و کشاورزان از این دمپاییها استفاده میکنند. این دمپاییهای ابری مسئول حجم زیادی از پلیاورتان هستند که هماکنون به اقیانوسها راه پیدا کردهاند و زندگی میلیاردها جانور دریایی را به خطر انداختهاند!
استفان میفیلد - پروفسور زیستشناسی، میگوید: «شاید یک دمپایی ابری یک محصول جزئی برای هر فرد به شمار بیاید، اما در برخی مناطق همه افراد از این دمپاییها میپوشند و در واقع این محصول دمپایی شماره یک در جهان است».
میفیلد دو سال پیش به همراه یک استاد شیمی و بیوشمی، با دانشجویان خود در مورد طرح یک تخته موجسواری مطالعه کردند که از جلبک درست میشود. آنها حتی با یک سازنده تخته موجسواری همکاری کردند تا طرح خود را به تولید انبوه برسانند. اما بعد از مدتی به این نتیجه رسیدند که از همین فناوری ساخت تختههای موجسواری، در ساخت محصولات پلیاورتان مبتنی بر نفت بهره ببرند. آنها از روغن جلبک هم فوم نرم و هم فوم سخت ساختند.
این محققان معتقدند با کمک این فومهای جلبکی میتوانند هر چیزی را از تخته موجسواری یا دمپایی، صندلیهای ماشین و حتی تایرهای خودرو ساخت، در حالی که همه این محصولات هم کاملا قابل بازیافت هستند.