پیشرفت دستگاه های دیجیتالی و شبکه های اجتماعی روابط انسان ها را نه تنها با جهان خارج، بلکه با خانواده و دوستان تغییر داده است.
به گزارش خبرنگار سرویس سبک زندگی جی پلاس؛ ساینس نوشت: بار ها در اطراف خود جوانان یا نوجوانان را دیده اید که در گوشی خود غرق هستند و توجهی به دنیای اطرافشان ندارند. این موج حتی افراد میانسال و بزرگسال را هم در برگرفته است. الگوهای زندگی روزمره توسط این دستگاه های دیجیتال تغییر کرده است.
پیشرفت دستگاه های دیجیتالی و شبکه های اجتماعی روابط انسان ها را نه تنها با جهان خارج، بلکه با خانواده و دوستان تغییر داده است. والدین امروزی با چالش های جدید و بسیاری در پیرامون مدیریت دستگاه های دیجیتال روبه رو هستند.
اخیرا تحقیقی در ژاپن انجام شده که اثرات دستگاه های دیجیتالی را روی زندگی خانوادگی نشان می دهد. باید متذکر شد تحقیق مشابهی در آمریکا انجام شد و ژاپنی ها با این تحقیق می خواهند تاثیرات تکنولوژی بر زندگی افراد در ژاپن را با تحقیق مشابه در آمریکا مقایسه کنند.
والدین و نوجوانان در هر دو جوامع، هر روز برای مدت طولانی از دستگاه های دیجیتال استفاده می کنند که در بعضی مواقع باعث استرس در خانواده و جر و بحث می شود. بعضی افراد معتاد به این دستگاهها هستند و این اعتیاد باعث نگرانی خانواده ها شده است. همچنین برخی فرزندان اعتقاد دارند والدینشان دچار این اعتیاد هستند.
احساس اضطراب!
با حدود 1،200 نفر از والدین ژاپنی و نوجوانان در پیرامون نقش تلفن همراه در زندگی خانوادگی شان مصاحبه کردیم و نتایج با تحقیقات آمریکا مقایسه شد. نتایج کاملا مشخص و واضح هست. زندگی بدون موبایل برای والدین و نوجوانان در جوامع پیشرفته ای مانند ژاپن غیرقابل تصور است. در هر دو کشور موضوع همیشه آنلاین بودن باعث می شود که افراد در هر ساعت چندین بار دستگاههای دیجیتال خود را چک کنند. تعداد زیادی از آنها این نیاز را احساس می کنند که باید فورا به متون و پیام ها در شبکه های اجتماعی پاسخ دهند.
احساس حواس پرتی
تقریبا نیمی از نوجوانان و حدود یک چهارم والدین به موبایل های خود معتاد شدند. بسیاری از این افراد اعتراف می کنند که تلفن های همراه، روابط خانوادگی شان را تحت تاثیر خود قرار داده است.
هر دو والدین و نوجوانان شان احساس می کنند در زمان مکالمه دچارحواس پرتی هستند و زمان را به طور کامل با هم نمی گذرانند. این حواس پرتی در نوجوانان بیشتر دیده می شود. حدود یک سوم خانواده های ژاپنی و آمریکایی، روزانه و مکرر درباره استفاده موبایل و شبکه های اجتماعی با هم جر و بحث می کنند.
به گزارش جی پلاس؛ آنها بر این عقیده هستند که موبایل و شبکه های مجازی به روابطشان آسیب رسانده است. از طرفی دیگر حدود 6 درصد نوجوانان آمریکایی و بیش از 3 برابر نوجوانان ژاپنی از غفلت والدین نسبت به نیازهای نوجوانان خود و صرف زمان زیاد در فضاهای مجازی، گله مند هستند.