جی پلاس؛

ساخت موتور دیزلی پیشرفته جدید در شرکت مزدا

شرکت مزدا موتور اولین موتور دیزلی اشتعال متراکم (Compression-iginition) را با نام "اسکای اکتیو اکس" در سال 2019 به بازار عرضه خواهد کرد.

لینک کوتاه کپی شد

 به گزارش خبرنگار سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ شرکت مزدا موتور اولین موتور دیزلی اشتعال متراکم (Compression-iginition) را با نام "اسکای اکتیو اکس" در سال 2019 به بازار عرضه خواهد کرد.

کاربرد این تکنولوژی برای مزدا بسیار حیاتی است؛ از یک طرف این فناوری مصرف سوخت را کاهش می دهد و ازطرفی دیگر تولید آلاینده های مانند دی اکسید کربن را به نیمی از آنچه که در سال 2010 تولید می کرد، کاهش می دهد.

بازدهی بالای این نسل جدید موتورهای اشتعال تراکمی مزدا که نسخه تکامل یافته تر در خانواده "اسکای اکتیو" هستند، به این معنی است که فرآیند ترکیب سوخت و هوا هنگامی که با پیستون فشرده شده، بی اختیار مشتعل می شود. لازم به ذکر است در موتورها قبلا از شمع برای احتراق سوخت استفاده می شد اما به دلیل عدم حضور شمع در موتورهای جدید، انفجار درون سیلندر به واسطه اشتعال تراکمی سوخت  ایجاد می شود.

براساس اعلام پایگاه "کارادوایس" این روش احتراق با نام"Spark Controlled Compression Ignition" شناخته می شود، و بر طبق ادعای این شرکت، ناحیه ای که اشتعال متراکم را ممکن می سازد را به حداکثر رسانده است و انتقال یکپارچه بین احتراق متراکم و احتراق جرقه ای سنتی ایجاد می کند.

به نظر می رسد موتور اسکای اکتیو اکس بازدهی موتور را تا حدود 30 درصد بهبود می بخشد.

جالب تر اینکه، مزدا می گوید که احتراق متراکم در کنار یک سوپر شارژر موتور باعث کاهش مصرف سوخت در هنگام افزایش  10 تا 30 درصدی گشتاور نسبت به موتور بنزینی اسکای اکتیو جی می شود.

2017_mazda_cx-5_range-review_06_infotainment_04

 

 نام تجاری این طرح"Sustainable Zoom-Zoom 2030" است که اهداف مزدا را برای دهه کاری آینده، به شرح زیر جدول بندی می کند:

1.کاهش تولید آلاینده هایی مانند "دی اکسید کربن" به میزان 50 درصد از سال 2010 تا سال 2030 و کاهش 90 درصدی در سال 2050

2. اولویت بندی کارایی بهبودهای که در دنیای واقعی اعمال می شود، یعنی تلاش های مداوم برای  بهتر کردن "احتراق موتور ".

این شرکت همچنین طرح های خود برای شروع تست و توسعه سامانه و فناوری های خودران را در سال 2020 برنامه ریزی کرده و امیدوار است بتواند سیستم استاندارد پایلوت را تا سال 2025 برای تمام مدل های طراحی کند.

Mazda-4

اخیرا هم مزدا و تویوتا موافقت کرده اند که 50 میلیارد ین (570 میلیون دلار) از سهام را خریداری کنند. این بدان معنی است که از آغاز ماه اکتبر، تویوتا 5.05 درصد سهام معمولی مزدا را در اختیار دارد، در حالی که مزدا فقط صاحب 0.25 درصد سهام  تویوتا خواهد شد.

دیدگاه تان را بنویسید