گزارش جی پلاس؛
8 تکنیک فوق العاده برای ترک عادت و تغییر رفتار
علت های مقاومت افراد به چالش تغییرات رفتاری چیست؟ 8 راهکار مهم برای آسان شدن فرآیند تغییر را بشناسید.
به گزارش خبرنگار سرویس سبک زندگی جی پلاس؛ تغییر رفتار و عادت طولانی مدت برای بسیاری از ما چالش برانگیز است. منظور از تغییر، تغییرات درازمدت و پایدار است نه یک انفجار کوتاه مدت بعد از یک حادثه. آیا تغییر یک رفتار یا عادت مثل تغییر در رژیم غذایی، عادت های بد یا وابستگی ها واقعا جزو سخت ترین و چالش برانگیزترین کارهاست؟!
تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، برخی علت های اینکه چرا ما انسان ها نسبت به تغییر رفتارها اینقدر مقاوم هستیم و برایمان دشوار به نظر می رسد را مشخص می کند. در اینجا هشت علت عمده ذکر شده که دشوار بودن تغییر در رفتار را توضیح می دهد:
1. افکار منفی به ما انگیزه می دهند و ما بیشتر با افکار منفی مانند خجالت، حسادت، ترس، تنفر زندگی می کنیم. این احساسات منفی روند تغییر را تسریع نمی بخشد. ممکن است افراد برای مدت کوتاهی به دلایلی مانند حسادت یا حسرت، تغییراتی در رفتار خود بدهند اما اینگونه تغییرات معمولا مثبت و دارزمدت نیست. در یک بررسی رفتاری از 129 فرد، مشخص شد احساسات منفی مانند ترس و پشیمانی، کم اثرترین استراتژی در تغییر رفتار افراد هستند. بنابراین به نظر می رسد تغییرات واقعی و موثر یه یک پلت فرم مثبت نیاز دارند. در واقع ما به دلایل مثبت و مستقل برای تغییر نیاز داریم.
2. در دام تصورها و افکار اشتباه و غلط افتاده ایم. مثلا هنگام تغییر می گویید که من این کار را انجام می دهم و در صورت موفق نشدن، یعنی نمی توانم آن را انجام دهم. تفکر همه چیز یا هیچ چیز تفکر کاملا اشتباه است. یکی از اولین اقداماتی که شما باید انجام دهید دور کردن این گونه تفکرات است..
3. می خواهیم سریع تغییرات را اعمال کنیم. مثلا اگر شخص سیگاری تصمیم می گیرد به یکدفعه سیگار کشیدن را ترک کند تقریبا انجام این کار یکدفعه غیرممکن است. هر گونه تغییری چه کوچک چه بزرگ نیاز به اقدامات مشخص، قابل اندازه گیری و کوچک دارد. مثلا اگرشما ورزش نمی کردید و تصمیم دارید ورزش را شروع کنید بهتر است به جای اینکه بگویید «من شروع به تمرین می کنم»، «من قصد دارم امشب بعد از کار به مدت 30 دقیقه در پارک پیاده روی را شروع کنم." برای تغییر از قدم های منظم، برنامه ریزی شده و کوچک اقدام کنید. هر گامی که بر می دارید، قدمی از این چرخه تغییر را رد کرده اید و بعد از گذشت مدتی این چرخه کامل می شود و تغییر مثبت را می بینید.
4. به ابزارهای لازم مجهز نیستیم. بیشتر افراد این جعبه ابزار فرضی را نادیده می گیرند. تصور کنید اگر شما می خواهید ماشین را تعمیر کنید نیاز به جعبه ابزار مناسب دارید. در مورد تغییرات در خودمان هم به همین شکل است. مثلا اگر قصد دارید وزن خود را کم کنید باید بدانید که چه غذاهای به شما در این مسیر کمک می کند. باید به دنبال صرف غذایی ها سالم باشید.
5. همیشه به دنبال تغییرات بیش از حد توان هستیم. این عامل باعث می شود تغییر، مشکل به نظر برسد. ما سعی می کنیم بیش از حد تغییر کنیم. اینکه یکدفعه بخواهید چندین عادت را تغییر دهید بسیار سخت و تقریبا غیرممکن و غیرواقعی است.
6. معمولا روند تغییر را دست کم می گیریم. تغییر رفتار، یک روند تک بعدی نیست بلکه فرآیندی از قطعات متصل به هم است که انجام آن نیاز به زمان زیادی دارد. اما نکته مهم این است که تغییر رفتار در درازمدت شامل مراحل مختلفی می شود. آسان است که بخواهید خودتان را گول بزنید تا باور کنید خیلی ساده است، اما قطعا هیچ چیز درباره تغییر رفتار ساده نیست.
7. فراموش می کنیم که شکست معمولا بخشی از فرآیند تغییراست. شکست حداقل یک بار بخشی از روند تغییر است. وقتی شما با شکست مواجه می شوید این بدان معنی است که شما توجه و انرژی خود را به اندازه کافی صرف آن کار نکرده اید. شکست در واقع نقاط ضعف شما را آشکار می کند. شما شکست را نباید به معنای توقف تلاش فرض کنید.
8. و علت آخر این است که متاسفانه افراد در طول روند تغییر، نسبت به روند تعهدی ندارند. اگر ما تعهدی به فرآیند تغییرنداشته باشیم در واقع هیچ کاری انجام نشده است. " تعهد " مهم ترین نکته در پیشبرد تغییرات است.
دیدگاه تان را بنویسید