گزارش جی پلاس از پیشرفت فوق العاده همسایه ایران

این استادیوم های پیشرفته نه در انگلیس و نه ایتالیاست! اینجا عراق است! / تصاویر و مشخصات

عراق با سرمایه گذاری چشم گیر در ساخت استادیوم های ورزشی، سرعت بسیار زیادی در توسعه امکانات سخت افزاری گرفته و از این حیث رتبه دوم دنیا را به خود اختصاص داده است!

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ کشور عراق که از نظر فرهنگی، اجتماعی و ورزشی بیشترین تعامل را در میان کشورهای عربی منطقه خاور میانه با ایران دارد، در سال های اخیر سرمایه گذاری بسیار زیادی روی فوتبال انجام داده و به دنبال رسیدن به سطح اول فوتبال آسیا است.

فوتبال عراق مانند فوتبال ایران پر از استعدادهای ناب است اما نابسمانی های حاصل از جنگ ها و درگیری های مختلف مانع از رشد آنها شد. با این حال عراق در 10 سال اخیر به مراتب از کشورهای منطقه خاور میانه موفق تر بوده و با یک قهرمانی و کسب رده چهارم جام ملت های آسیا از حیث نتیجه گیری در فوتبال آسیا وضعیت بهتری دارد.

عراقی ها که اکنون از جنگ فاصله گرفته اند، در زمینه های مختلف در حال رشد هستند و ورزش هم از این قاعده مستثنی نیست. آنها در کنار نیروی انسانی مناسب و با استعداد که به گفته برخی کارشناسان شباهت زیادی به ایرانی ها دارند، توجه چشم گیری هم به بحث سخت افزار فوتبال داشته اند.

در دوران ناامنی که ورزش عراق را کاملا از عرصه های بین المللی خارج کرده بود و تیم های ملی و باشگاهی این کشور برای برگزاری یک دیدار بین المللی معمولی ناگزیر به حضور در کشورهای منطقه بودند، اکنون و با بهبود شرایط امنیتی، با دستور فیفا و AFC، چند ماه قبل بود که نخستین دیدار دوستانه فوتبال را در کشور خودشان برگزار کردند.

در آن مسابقه بیش از 60 هزار عراقی با حضور در ورزشگاه تازه تاسیس بصره، آن روز به یادماندنی را جشن گرفتند و حتی بعد از پایان بازی ورزشگاه را ترک نکرده و زباله های تولید شده را از ورزشگاه جمع کردند.

مسئولان ورزش عراق اما از چند سال قبل زمینه سازی های لازم برای این اتفاق را انجام و شروع به اصلاح زیرساخت های ورزشی خود کرده بودند. آنها در این راه گام های بسیار بزرگی برداشتند که می توان به سرمایه گذاری کلان در ساخت امکان ورزشی و ورزشگاه ها اشاره کرد.

یکی از مشکلات فوتبال عراق نبود استادیوم های استاندارد و بزرگ در این کشور بود اما با ساخت چندین ورزشگاه بزرگ، درصدد ایجاد تحول عظیم ورزشی هستند و قطعا در آینده ای نزدیک می توانیم شاهد حضور تیم های معتبر آسیایی و اروپایی در این کشور باشیم. تاکنون دو ورزشگاه کربلا و بصره به مرحله بهره برداری رسیده و چند ورزشگاه هم در مرحله ساخت و ساز است.

 

ورزشگاه بصره / ظرفیت 65 هزار نفر

بصره بزرگترین شهر ورزشی عراق است که بزرگترین ورزشگاه فوتبال هم در این استان بنا شده است. در کنار ورزشگاه 65 هزار نفری بصره، چندین پروژه دیگر هم در حال ساخت است که از میان آنها می توان به استادیوم دوم با ظرفیت 10 هزار نفر، سالن استخر 10 هزار نفری، ساختمان های مسکونی برای تیم های ورزشی، هتل 5 ستاره، زمین تنیس، ساختمان پزشکی، مجتمع تجاری و ... اشاره کرد. این پروژه در سال 2009 آغاز شد و در نخستین فاز در سال 2013 ورزشگاه بصره افتتاح شد. هزینه ساخت این ورزشگاه در حدود 550 میلیون یورو بوده است.

ورزشگاه بصره

 

ورزشگاه کربلا / ظرفیت 30 هزار نفر

استادیوم کربلا از ورزشگاه های تازه تاسیس عراق است که از سیستم های پیشرفته ای بهره می برد و جزء ورزشگاه های مورد تایید AFC است. چند ماه پیش گفته می شود قرار است دیدار دوستانه ای میان تیم های ملی ایران و عراق در این ورزشگاه برگزار شود.

ورزشگاه کربلا

 

ورزشگاه التاجیات بغداد / ظرفیت 60 هزار نفر

این ورزشگاه با ظرفیت 60 هزار نفری در شهر بغداد پایتخت عراق در حال ساخت است و به مدرن ترین ورزشگاه این کشور تبدیل خواهد شد.

ورزشگاه التاجیات بغداد

 

ورزشگاه الشعب بغداد / 34 هزار نفر

دومین ورزشگاه بغداد، قدیمی ترین استادیوم این کشور بوده که در سال 1969 احداث شده است. این ورزشگاه هم در ادامه سرمایه گذاری عراقی ها بازسازی شده و در سال 2010 با گنجایش 34 هزار نفری مورد بهره برداری قرار گرفت.

ورزشگاه الشعب بغداد

 

استادیوم فرانسو حریری اربیل/ ظرفیت 25 هزار نفر

دیگر ورزشگاه توسعه یافته عراق، ورزشگاه فرانسو حریری در شهر اربیل بخش کردستان است. این ورزشگاه که در سال 1956 ساخته شده، در سال 1992 برای مرتبه دوم مورد بازسازی وسیع قرار گرفته و دارای گنجایش 25 هزار نفری شده است. این ورزشگاه در سال 2009 با یک اصلاح مجدد به عنوان ورزشگاه خانگی عراق انتخاب شد تا اینکه ورزشگاه جدید در این کشور ساخته شود.

استادیوم فرانسو حریری اربیل

 

ورزشگاه المپیک الانبار / ظرفیت 30 هزار نفر

این ورزشگاه هم جزو پروژه های جدید کشور عراق است که در شهر الانبار کلید خورده و تا حدود 60 درصد از این پروژه به مرحله اجرا رسیده است. ظرفیت این ورزشگاه 30 هزار نفر خواهد بود.

ورزشگاه المپیک الانبار

 

ورزشگاه ناصریه / ظرفیت 30 هزار نفر

این ورزشگاه که در شهر ناصریه عراق قرار گرفته در مرحله ساخت است و هنوز تکمیل نشده است. ظرفیت در نظر گرفته شده برای این استادیوم حدود 30 هرار نفر است.

ورزشگاه ناصریه

 

ورزشگاه سنبل قادسیه / ظرفیت 30 هزار نفر

همانطور که از نام این ورزشگاه بر می آید قرار است در آن از نماد سنبل استفاده شود که در ماکت این پروژه هم این شکل دیده می شود. ورزشگاه سنبل قادسیه با ظرفیت 30 هزار نفری به مرحله بهره برداری می رسد.

ورزشگاه سنبل قادسیه

 

ورزشگاه صدر بغداد / ظرفیت 30 هزار نفر

دیگر استادیوم در دست احداث شهر بغداد، ورزشگاه صدر است که ظرفیتی بالغ بر 30 هزار نفر دارد.

ورزشگاه صدر بغداد

ورزشگاه بابل / ظرفیت 30 هزار نفر

یکی دیگر از ورزشگاه های در حال احداث عراق در شهر بابل قرار دارد و در آینده ای نزدیک با گنجایش 30 هزار نفر به مرحله بهره برداری می رسد.

ورزشگاه بابل

 

ورزشگاه الرصافه بغداد / ظرفیت 30 هزار نفر

این هم جزء ورزشگاه در حال احداث عراق است و هنوز تا مرحله افتتاح و بهره برداری فاصله دارد.

ورزشگاه الرصافه بغداد

 

ورزشگاه نجف / ظرفیت 30 هزار نفر

ورزشگاه نجف جزء پروژه های معروف ورزشگاه سازی عراق است که چهره بسیار زیبا و خاصی نسبت به سایر استادیوم های این کشور دارد و در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.

ورزشگاه نجف

 

ورزشگاه المیناء بصره / ظرفیت 30 هزار نفر

همانطور که پیش از این هم اشاره شد بصره شهر بزرگترین شهر ورزشی عراق است و بعد از ورزشگاه 60 هزار نفری آنجا، عراقی ها به دنبال احداث استادیوم دیگری به نام المیناء و با ظرفیت 30 هزار نفر و با ظاهری متفاوت هستند.

ورزشگاه المیناء بصره

 

ورزشگاه موصل / ظرفیت 30 هزار نفر

همانند اکثر شهرهای این کشور، ساختن ورزشگاه در موصل هم جزء برنامه های عراق است که به دلیل حضور داعش در این منطقه این پروژه پیشرفت چندانی نداشته است اما ظرفیت 30 هزار نفری و ظاهر متفاوت ورزشگاه از ویژگی های آن خواهد بود.

ورزشگاه موصل

 

ورزشگاه المثنى / ظرفیت 30 هزار نفر

ورزشگاه شهر المتنی عراق هم هنوز به مرحله آغاز پروژه نرسیده اما جزء برنامه های ورزشگاه سازی عراق است.

ورزشگاه المثنى

 

ورزشگاه الکرخ بغداد / ظرفیت 30 هزار نفر

دیگر ورزشگاه 30 هزار نفری که در برنامه های توسعه ای سخت افزار ورزشی عراق قرار دارد، ورزشگاه الکرخ بغداد هم بوده که هنوز به مرحله ساخت و سار نرسیده است.

ورزشگاه الکرخ بغداد

 

ورزشگاه دیالى/ ظرفیت 30 هزار نفر

ورزشگاه شهر دیالی هم با ظاهر بسیار زیبایی طراحی شده اما هنوز قدمی برای احداث آن برداشته نشده است.

ورزشگاه دیالى

 

ورزشگاه کرکوک / ظرفیت 30 هزار نفر

این استادیوم که تنها ورزشگاه شهر کرکوک است، با ظرفیت 30 هزار نفری، در حال احداث بوده و بخشی از کارهای لازم برای بهره برداری ورزشگاه انجام شده است.

ورزشگاه کرکوک

 

ورزشگاه دهوک / ظرفیت 30 هزار نفر

این ورزشگاه که چندین سال قبل و در سال 1986 افتتاح شده است در سال 2008 مورد بازسازی قرار گرفته ظرفیتی در حدود 30 هزار نفر دارد و چندان مدرن نیست.

ورزشگاه دهوک

 

علاوه بر این ورزشگاه ها چندین استادیوم دیگر در عراق وجود دارد که ظرفیت بالای 20 هزار نفر دارند اما این ورزشگاه ها شامل پروژه جدید ورزشگاه سازی عراق نمی شود و در سال های گذشته ساخته شده اند.

به گزارش جی پلاس؛ با این روند، چه بسا که عراق از حیث امکانات ورزشی و استادیوم های فوتبال، تا چند سال آینده از ایران و دیگر کشورهای منطقه و آسیا هم پیشی بگیرد و همین موضوع می تواند به ضرر فوتبال ما هم باشد چرا که بی شک در سهمیه بندی های بین المللی متعددی در منطقه نظیر کاهش تعداد نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا و... اثرگذار است. به طور مثال در فصل 2017، ایران صاحب سهمیه 2+2 بود که مشکلات عراق موجب حذف نماینده این کشور از مرحله پلی آف شد و پرسپولیس بدون دیدار با نماینده عراق، به طور مستقیم راهی مرحله گروهی شد.

بدون شک قدرت فوتبال عراق بر کسی پوشیده نیست و با تامین امکانات سخت افزاری آنها می توانند با نسل جدید بازیکنان خود حرف های بسیاری برای گفتن در قاره کهن داشته باشند.

دیدگاه تان را بنویسید