گزارش جی پلاس؛
رکوردی که دوومیدانی ایران در آسیا زد! + جدول
تیم ملی دوومیدانی ایران در بیست و دومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا بهترین نتیجه تاریخ خود را کسب کرد اما آیا سطح دوومیدانی ایران واقعا پیشرفت کرده است؟!
به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ تیم ملی دوومیدانی ایران در بیست و دومین دوره رقابت های دوومیدانی قهرمانی آسیا با کسب 4 طلا و یک برنز در جایگاه چهارم این رقابت ها قرار گرفت.
این بهترین نتیجه تاریخ دوومیدانی ایران از لحاظ تعداد مدالی بود.
** احسان حدادی در این دوره از رقابت ها موفق شد پنجمین مدال طلای خود را در پرتاب دیسک قهرمانی آسیا کسب کند و از این حیث رکورددار شود. او با ثبت رکورد 64.54 متر مقام قهرمانی را از آن خود کرد تا بعد از مدت ها بازگشت خوبی به میادین داشته باشد.
حدادی بعد از بازی های آسیایی اینچئون تاکنون چنین رکوردی را ثبت نکرده بود و این طلا و رکورد می تواند نویددهنده یک نتیجه خوب در قهرمانی جهان باشد.
** همچنین حسن تفتیان سریع ترین مرد ایران هم در این دوره از رقابت ها نام خودش را در تاریخ ثبت کرد. او با رکورد 10.25 ثانیه در فینال دوی 100 متر این رقابت ها، مدال طلا را از آن خود کرد تا اولین طلایی ایران در تاریخ این ماده از دوومیدانی قهرمانی آسیا باشد.
او بعد از مصدومیت در بازی های کشورهای اسلامی حدود دوماه فرصت داشت تا خود را به حضور در این رقابت ها برساند. تفتیان موفق شد بعد از این، آسیب دیدگی در اردوی خود در کشور فرانسه به خوبی برای قهرمانی آسیا آماده شود و در نهایت هم قهرمانی آسیا را از آن خود کرد.
** علی ثمری پرتابگر وزنه ایران که قبل از اعزام به هند کمتر کسی تصور می کرد او جزو مدال آوران باشد آن هم طلا. اما او موفق شد با 3 سانتی متر اختلاف نسبت به حریف هندی مقام قهرمانی را به دست بیاورد تا شگفتی ساز شود.
** حسین کیهانی هم که در سال های اخیر تلاش زیادی انجام داده تا خود را به عنوان یکی از نفرات اصلی تیم ملی دوومیدانی اثبات کند در فینال دوی 3 هزارمتر با مانع او موفق شد حریفان قطری و عربستانی را از پیش رو بردارد و قهرمان شود.
به گزارش جی پلاس؛ حدادی، تفتیان، ثمری و کیهانی به عنوان قهرمانان آسیا سهمیه مستقیم رقابت های جهانی لندن را کسب کردند. باید دید این چهار دوومیدانی کار به صرف حضور در رقابت های جهانی اکتفا می کنند و یا برنامه ای هم برای حضور موفق در این رقابت ها دارند. در واقع فدراسیون دوومیدانی هم باید برنامه ریزی لازم و هم چنین اردوهای مناسب را برای این نمایندگان ایران در رقابت های جهانی انجام دهد.
** مسلم نیادوست هم دیگر مدال آور ایران در قهرمانی آسیا بود. او در دوی 1500 متر با زمان 3:48.53 دقیقه از خط پایان گذشت و مدال برنز را از آن خود کرد.
** نتایج دیگر دوومیدانی کاران ایران در این رقابت ها به شرح زیر است:
- محمد صمیمی در پرتاب دیسک پنجم، رضا مقدم در پرتاب چکش پنجم، سبحان طاهرخانی در پرش طول عدم صعود به فینال، میلاد سیاردر دوی 110 متر با مانع عدم صعود به فینال، کیوان قنبرزاده در پرش ارتفاع ششم،علی خدیور در دوی 400 متر هفتم، امیر مرادی در 800 متر ششم.
به گزارش جی پلاس؛ تیم ملی دوومیدانی ایران در این رقابت ها از لحاظ مدالی عملکرد قابل قبولی داشت اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که دوومیدانی ایران نیاز به یک برنامه ریزی مدون تری دارد. اگر قرار باشد با استناد و اکتفا به نتایج قهرمانی آسیا جلو رفت، به مانند سال های گذشته دوومیدانی رو به افول می رود.
این نتایج قطعا نباید گول زننده باشد و گمان بر این باشد که دوومیدانی ایران پیشرفت کرده است. سطح دوومیدانی آسیا قابل مقایسه با جهان نیست. شاید قهرمانی حسن تفتیان با رکورد 10.25 تایید کننده این موضوع باشد که دوومیدانی در آسیا سطح پایین تری دارد.
البته نباید از ارزش دوومیدانی کاران مدال اور ایران کم کرد و اعلام کرد که دوومیدانی آسیا سطحش پایین است و به همین دلیل دوومیدانی ایران مدال گرفته است. چرا که در دوره های گذشته هم این تعداد مدال ارزوی تیم ملی دوومیدانی بود.
اما یکی از نکات جالب این دوره از رقابت ها این بود که ژاپن حتی یک مدال طلا هم کسب نکرد.
در جدول زیر رکورد قهرمانان دوی 100 متر، پرتاب دیسک، پرتاب وزنه، دوی 3 هزارمتر با مانع و مقام سوم دوی 1500 متر از سال 2000 به بعد در رقابت های قهرمانی آسیا مشخص شده است.
** جایگاه تیم ملی دوومیدانی ایران از سال 2000 در رقابت های قهرمانی آسیا:
2000: یک طلا، یک نقره و یک برنز در رده دهم
2002: یک نقره و در رده شانزدهم
2003: یک نقره و رده شانزدهم
2005: یک طلا و 3 برنز در رده دهم
2007: 2 طلا، یک نقره و 2 برنز و رده نهم
2009: 2 طلا، 2 نقره و یک برنز و رده سوم
2011: 2 طلا، 2 نقره و 2 برنز و رده ششم
2013: 3 نقره و رده سیزدهم
2015: 2 برنز و رده پانزدهم
2017: 4 طلا و یک برنز و رده چهارم
دیدگاه تان را بنویسید