وزیر ورزش و جوانان گفت: حرکت خوبی در جهت توسعه روابط عمومی الکترونیک که از حدود 3 سال قبل با تلاش مدیریت و مجموعه کارشناسان و متخصصان این بخش در ورزش و جوانان ایران آغاز شده، اما هنوز نیازمند تنوع، تکمیل و آموزش بیشتر برای تعامل و ارتباط و بهره دهی افزون تر است.

به گزارش جی پلاس، متن سخنرانی دکتر سلطانی فر در دوازدهمین همایش روابط عمومی الکترونیک به شرح زیر است:

حضرت مولانا می فرماید

جان نباشد جز خبر در آزمون هرکه را افزون خبر جانش فزون

جان ما از جان حیوان بیشتر از چه؟ زان رو که فزون دارد خبر

جان چه باشد با خبر از خیر و شر شاد با احسان و گریان با ضرر

در کف هریک اگر شمعی بدی اختلاف از گفتشان بیرون شدی

به نظر می رسد که در این اشعار مولانا با زبان تمثیل و استعاره شمع به اهمیت اگاهی و شناخت درست واقعیت و ابزارهای آگاهی اشاره می کند. در واقع برای درک درست از واقعیت نیاز به آگاهی (شمع) و آگاهان خواهیم داشت. با چشمان بسته (ذهن های بسته و تاریک) نمی توان از واقعیت تفسیری ارائه نمود. در حال حاضر روش ها و ابزارهای کشف واقعیت و حقیقت کدامند؟ پاسخ مشخص است: روش های ارتباطی و ابزارهای رسانه ای. به نظر می رسد که روابط عمومی الکترونیک و برخط که در سال های اخیر به مدد توسعه فناوری های نوین ارتباطات و اطلاعات ظهور و توسعه یافته است، بهترین ابزار اگاهی بخشی و اطلاع رسانی و اطلاع یابی در سازمان های مدرن است.

روابط عمومی الکترونیک به عنوان یک روش و ابزار دو هدف مهم دارد: 1-برقراری ارتباطات تعاملی سودمند و راهبردی با محیط و مخاطبان هدف و 2-تقویت سواد و آگاهی مخاطبان به منظور تربیت کنشگران و شهروندانی فعال در جامعه اطلاعاتی وشبکه ای کنونی

روابط عمومی الکترونیک، تنها خبر و اطلاع رسانی و ارائه خدمات برخط نیست، بلکه دادن «شمع» و «بینش» به مردم برای انتخاب بهترین رویکردها در زندگی اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است. به عبارتی روابط عمومی الکترونیک باید مهارتهای زندگی در دوران فرامدرن شبکه ای کنونی را به جامعه یاد دهد و به شکل گیری یک جامعه آگاه و با بصیرت و دارای سواد رسانه ای و اطلاعاتی و سواد سلامت و سواد اجتماعی کمک کند.

روابط عمومی الکترونیک تبلور ضرورت حق دسترسی مردم به اطلاعات صحیح و دقیق و سریع از هر سازمان است. جوامع آگاه، جوامع پرسشگری نیز هستند. جامعه پرسشگر وکنشکری فعال تنها با دسترسی به اطلاعات صحیح ممکن است.کسی که اطلاعی ندارد، پرسشی هم ندارد. در واقع می توان گفت که روابط عمومی الکترونیک، برآیند ضرورت پاسخگویی صحیح و سریع سازمان ها به نیازها و پرسش های جامعه و کنشگران پرسشگر است واین همان نقطه ای است که حقوق شهروندان در آن تجلی می یابد.

ساکنان جامعه شبکه ای هوشمند و خلاق هستند و به طور پیوسته در حال خلق و تولید و مبادله اطلاعات و دانش و پیام و معنا هستند. لذا روابط عمومی الکترونیک یک روابط عمومی هوشمند و خلاق است و پیوسته درحال در خلق و مبادله و به اشتراک گذاری معنا و پیام بین سازمان و مخاطب است.

روابط عمومی الکترونیک پیشرو، پرچمدار حرکت سازمان ها به سوی حکمرانی خوب و شفافیت سازمانی در خصوص اطلاعات، تصمیم ها و عملکردهای سازمان و شکل گیری سازمان های شیشه ای است. سازمان های شفاف، سازمان هایی هستند که در آنها کمتر فساد شکل می گیرد.

روابط عمومی الکترونیک یک مجموعه دانش محور و آگاهی مدار است که طرفین ارتباط، آگاهانه سعی در ایجاد یک رابطه سودمند و راهبردی دارند که نتیجه آن شکل گیری اعتماد بین سازمان و شهروندان است. نتیجه اعتماد اجتماعی به سازمان، تقویت سرمایه اجتماعی سازمان و مشارکت مردم در برنامه ها و ایجاد همدلی و همگرایی بین سازمان و مخاطبان است.

با ظهور و توسعه فناوری های ارتباطات و اطلاعات و اینترنت، مفاهیم روابط عمومی الکترونیک و دولت الکترونیک و دولت هوشمند و شهر هوشمند و نظایر آن بروز کرد. مفهوم«کاربر» و «شبکه وند» جایگزین مخاطب و مشتری و شهروند شده­اند. این تغییر و تحولات نوع و کیفیت ارتباط مخاطب و شهروندان با سازمان ها را متحول کرده است.

گسترده ترین و مهمترین گروه های اجتماعی و شهروندان ما در حال حاضر جوانان هستند. در واقع اکنون مساله مهم جامعه ما مساله جوانی و مسائل جوانان است. در جامعه ایران، بیش از 22 میلیون جوان داریم که می توان گفت تقریبا همه آنها ساکنان جامعه شبکه ای و کاربر و شبکه وند هستند. جدیدترین آمارها بیانگر این است که ضریب نفوذ اینترنت در کشور بیش از 50 درصد است. ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور حدود 110 درصد است و میزان ضریب نفوذ تلفن همراه هوشمند در ایران بیش از 50 درصد است.

روابط عمومی الکترونیک در سازمان های ملی اجتماعی، اقتصادی و صنعتی چقدر توانسته اند، در برنامه ها و سیاست های ارتباطی و اطلاعاتی خود این سرمایه مهم و تاثیرگذار جامعه ما یعنی جوانان را مدنظر قرار دهند؟

روابط عمومی الکترونیک در سازمان های ما تا چه میزان توانسته با تنظیم سیاست ها و رویکردها و برنامه های خود به برقراری ارتباطات راهبردی و اطلاع رسانی و اطلاع یابی شفاف و دقیق بپردازد تا سازمان ها در سیاست ها و تصمیم های خود جوانان و نیازهای آنان را مدنظر قرار دهند. اکنون جنگ، جنگ دانلودها و آپلودهاست. اگر با کمک روابط عمومی الکترونیک برای جوانان و برای پاسخگویی به نیازها و مسائل متنوع آنان، محتوا تولید نکنیم و آن را در دنیای شبکه ای آپلود نکنیم، باید بپذیریم که دیگران برای آنها تولید محتوا می کنند و هویت جمعی و فردی جوانان ما را تحت تاثیرقرار می دهند. امروز آموزش پذیری جوانان از شبکه های اجتماعی بیشتر از آموزش های سنتی نظیر خانواده، مدرسه و رادیو و تلویزیون است.

ما هم در امور جوانان از همه تولید کنندگان محتوا می خواهیم که در شبکه های اجتماعی سوالات جوانان، درخواست جوانان نیازهای ضروری و امروزی آنان را منعکس کنند تا با همت خود آنان (جوانان) و حمایت دولت بتوانیم راه را برای آنها هموار کنیم. برگزاری start up ها در همه جوامع واقعی و مجازی خلاقیت های بسیار جوانان ما را شکوفا می کند.

روابط عمومی ها نباید از این فرصت (start up) ها غافل شوند آنها نباید از فضای وب غافل شوند و باید حداکثر توان خود را مصروف به حضور جوانان و مردم در صحنه های وب که بسیار واقعی تر از فضای واقعی هست نمایند به امید روزی که این نهاد (روابط عمومی) بتواند قدر فرصت حضور در فضای وب را دانسته و آنرا تبدیل به یک فرصت کند.

به نظر می رسد که در بسیاری از سازمان ها هنوز جوانان و نیازهای آنان را به عنوان یک مسأله درک نکرده اند و تمام مسائل جوانان را از وزارت ورزش و جوانان مطالبه می کنند. اما جوانان مخاطبان همه سازمان های ما هستند و باید در رویکردهای ارتباطی و رسانه ای سازمان ها جوانان و کنشگران فعال جامعه شبکه ای مورد توجه قرار گرفته و در این راستا به تولید محتوا و خدمات تخصصی اقدام کرد.

اما ورزش و جوانان به عنوان زمینه ای اجتماعی است که اقشار و طبقات مختلف مردم را در بر می گیرد و گستردگی مخاطبان آن بر همگان مشهود است هماهنگی، برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و نظارت تمام راهبردهای روابط عمومی در یک سازمان ورزشی تخصصی است که علاوه بر آگاهی در حوزه روابط عمومی و وظایف معمول آن نیاز به دانش، مهارت و تجربه در حوزه های مدیریت و جامعه شناسی نیز دارد.

گستردگی رسالت روابط عمومی و اطلاع رسانی در دو حوزه ورزش و جوانان از جلب رضایت طیف وسیعی از مخاطبان متنوع و همسوسازی زمینه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اعتقادی درون سازمان و ایدئولوژی حاکم بر جامعه نیز فراتر می رود و بر خلاف دیگر روابط عمومی ها در سازمان های مختلف که در بیشتر موارد تنها به شناساندن سازمان به مخاطبین و نشان دادن چهره ای مطلوب از سازمان می پردازند، در حوزه روابط عمومی در سازمان های ورزشی و مجموعه مرتبط با جوانان به دلیل نمایان بودن روابط درون سازمانی و تأثیر آن در اجتماع ضرورت اهمیت به ارتباطات انسانی در مقوله روابط میان فردی، فرهنگ سازی و سعی در اشاعه آن بسیار مهم می باشد.

تصورم بر این است که حرکت موجود در جهت توسعه روابط عمومی الکترونیک که از حدود سه سال قبل با تلاش مدیریت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه و مجموعه کارشناسان و متخصصان این بخش در ورزش و جوانان ایران آغاز شده ، هنوز نیازمند تنوع و تکمیل و آموزش بیشتر برای تعامل و ارتباط و بهره دهی بیشتر است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.