یکی از انتقاداتی که همیشه به هوآوی وارد بوده پشتیبانی نرم‌افزاری ضعیف محصولاتش است.

به گزارش جی پلاس، در حالی که آی‌او‌اس گوی سبقت را در ارائه آپدیت برای محصولاتش از دیگران ربوده، هوآوی حتی علاقه‌ای هم به پشتیبانی نرم‌افزاری قوی‌تر تاکنون نشان نداده است اما ظاهرا در آینده این موضوع دستخوش تغییراتی می‌شود.

کمپانی هوآوی در حال حاضر بخش بزرگی از بازار موبایل جهان را به خود اختصاص داده است و رویای جاه‌‌طلبانه پیشی گرفتن از بزرگترین برند‌‌های گوشی جهان همچون اپل و سامسونگ را در سر می‌پروراند. آقای ریچارد یو (Richard Yu)، مدیر بخش فروش الکترونیکی کمپانی هوآوی، در مصاحبه‌های متعدد درباره آرمان‌های بزرگ کمپانی صحبت می‌کند که حاکی از سبقت‌گرفتن از فروش آیفون و گلکسی‌های سامسونگ در سال 2021 است؛ البته این رویا تنها در صورتی تحقق می‌یابد که همه‌چیز طبق برنامه‌ پیش برود و اپل یا سامسونگ تغییرات انقلابی‌ای در محصولات خود ایجاد نکنند. با توجه به صحبت‌های این مدیر، در حالی که نمی‌خواهیم منکر عمکرد عالی هوآوی در برخی زمینه‌ها شویم، دستیابی به چنین هدفی اندکی خیال‌پردازانه به نظر می‌رسد؛ به‌خصوص این‌که رابط کاربری نه‌چندان دلچسب هوآوی یکی از موانع بزرگ بر سر راه چینی‌هاست.

هوآوی موقعیت خودش را به عنوان تولیدکننده توانای گوشی تثبیت کرده است و اکثر گوشی‌های موجود در بازار را، از پایین‌رده گرفته تا بالارده و پرچمدار، در قیمت‌های متنوع پوشش می‌دهد. با این حال هنوز هم از نظر نرم‌افزاری به شکل قابل توجهی از رقبا عقب است. مشکل اینجاست که رابط کاربری اختصاصی کمپانی، EMUI، نه ظاهر چندان زیبایی دارد و نه عملکرد چشم‌گیری از خود نمایش داده است. شاید میان پایین‌ترین و بالاترین نمره بتواند نمره »قبولی» کسب کند، اما برای پیشی‌گرفتن از اپل و سامسونگ نمره قبولی کافی نیست.

آخرین ورژن EMUI، که نسخه چهارم است، در جهت ذخیره‌سازی انرژی تلاش بسیاری کرده که این امر به وسیله بستن اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه به خوبی تحقق یافته است؛ اگرچه این موضوع باعث می‌شود اعلان‌های اپلیکیشن‌ها غیرفعال شوند مگر زمانی که کابر برنامه‌ها را باز کند یا این‌که گزینه priorityدر تنظیمات گوشی تیک زده شود. با این وجود باز هم ممکن است نوتفیکیشن‌ها بلاک شوند که تنها راه چاره مراجعه به battery management و فعال‌کردن گزینه ignore optimizations است. در نسخه پنجم رابط کاربری به جای طی کردن مراحلی که در بالا ذکر کردیم کاربران می‌توانند تصمیم  بگیرند که کدام اپلیکیشن‌ها اجازه فعالیت در پس‌زمینه داشته باشند و بقیه را ببندند.

در گفتگوی وب‌سایت Android Pit با آقای کریستوف کوتلا (Christoph Cutella)، مدیر بخش نرم‌افزار و برندینگ کمپانی هوآوی، ایشان تایید کرد که کمپانی به معضل نوتیفیکیشن‌ها در پوسته اندروید اختصاصی‌اش در آینده توجه بیشتری می‌کند و در عین حال صرفه‌جویی در مصرف باتری را نیز در نظر می‌گیرد. این هدف تنها در صورتی دست‌یافتنی می‌شود که دستگاه با استفاده از الگوریتم‌هایی عملکرد کاربر را هوشمندانه آنالیز کند و با توجه به دفعات استفاده از برنامه‌ها تصمیم بگیرد کدام برنامه در پس‌زمینه فعال باقی بماند. این فرایند در فضای ابری انجام نمی‌گیرد؛ به این معنی که می‌تواند حتی زمانی که دستگاه در حالت آفلاین قرار دارد کار خود را انجام دهد و این بخش بزرگی از تغییرات پوسته اختصاصی هوآوی است که در آینده نزدیک به ثمر می‌رسد.

با توجه به خبرهای رسمی اکنون می‌دانیم کدام‌یک از گوشی‌های هوآوی نسخه هفتم اندروید، نوقا، را دریافت می‌کنند. همان‌طور که انتظار داشتیم پرچمداران هوآوی، که هم‌اکنون به اندروید مارشمالو و نسخه چهارم رابط کاربری مجهز شده‌اند، سال آینده اندروید نوقا را نیز دریافت می‌کنند که مشابه همین وضعیت برای گوشی‌های آنر هم صدق می‌کند. اگرچه مدل‌های دیگر مانند پی8 و محصولات مشابهش ممکن است مانند گوشی میت اس نسخه هفتم اندروید و نسخه پنجم اینترفیس را دریافت نکنند آقای کوتلا در این باره می‌گوید: »ما می‌خواهیم این به‌روز‌رسانی را تا آنجا که امکان داشته باشد برای اکثر دیوایس‌ها عرضه کنیم«. وی همچنین اضافه کرد:

عدم ارائه آپدیت اندروید نوقا برای یک گوشی بدین معنی نیست که آپدیت امنیتی هم برای دیوایس‌های قدیمی‌تر عرضه نمی‌شود. از طرفی ما نهایت تلاش خود را می‌کنیم تا بخشی از تغییرات به‌وجودآمده در نسخه پنجم رابط کاربری EMUI را برای گوشی‌های هوشمند گذشته نیز عرضه  کنیم، حتی اگر به اندروید نوقا مجهز نشوند.

این‌که آپدیت‌های بهینه‌سازی رابط کاربری برای گوشی‌های قدیمی عرضه شوند هنوز بهتر از هیچ است، زیرا هوآوی همیشه در ارائه به‌روزرسانی برای گوشی‌هایش ضعیف عمل کرده. این در حالی است که آنر قول داده تا 24 ماه از محصولاتش پشتیبانی نرم‌افزاری کند و نشان می‌دهد که هوآوی با پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌تر به دنبال خشنودکردن اکثر کاربرانش است.

نسخه پنجم EMUI پیشرفت‌های زیادی داشته است که شامل نوتیفیکیشن‌های اصلاح‌شده، بازگرداندن منو اپلیکیشن‌ها، امکان کار با گوشی با یک دست و پنجره‌های کاربردی و چندمنظوره می‌شود. آپدیت آزمایشی نوقا همچنان برای گوشی‌های آنر8 و پی9 در حال پیگیری است که جزو اولین دریافت‌کننده‌های آپدیت در نیمه اول سال 20177 هستند.

منبع: جی اس ام 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی هوآوی EMUI

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.