هیوندای i20 ؛ اولین هاچ‌بک تولیدی هیوندای در ایران

تنها خط تولید هیوندا در ایران بعد از چندین سال دوباره جان گرفته است؛ هیوندای i20 به‌زودی در کرمان موتور تولید می‌شود.

لینک کوتاه کپی شد
به گزارش جی پلاس، در اواسط دهه ۸۰ شمسی، ورنا (یا همان اکسنت) و آوانته (یا همان النترا) دو محصول محبوب هیوندای در بازار ایران بودند که تولیدشان به ترتیب از سال ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ در خودروسازی راین آغاز شد. اما هرچقدر زمان به دهه ۹۰ شمسی نزدیک‌تر می‌شد، نام این دو خودروی پرفروش نیز به محوشدن نزدیک می‌شد! در آن زمان، تحریم آمریکایی‌ها دست هیوندای را از بازار ایران کوتاه کرد تا اینکه سرانجام در اوایل سال ۱۳۹۰ تولید ورنا و از اواخر ۱۳۹۰ نیز تولید آوانته متوقف شد. البته طرف کره‌ای برای توجیه این کارش حرفی از تحریم نزد؛ محمدجعفر مجذوبی، قائم مقام خودروسازان راین، در مصاحبه باهمشهری گفته بود:

هیوندای اعلام کرده که این شرکت از این پس در ۶ نقطه جهان از جمله هند، چین، روسیه و آمریکا تنها با سرمایه‌گذاری و مالکیت خود محصولات CKD را تولید می‌کند و دیگر در تولید با شرکت‌های خارجی از جمله در ایران و روسیه مشارکت نخواهد کرد.

سلام دوباره هیوندای به کرمانی‌ها
 

بعد از گذشت ۵ سال، هیوندای دوباره به کرمان برگشته است. مذاکرات کرمانی‌ها بر سر تولید مجدد هیوندای از سال ۹۴ جدی شد. در اواسط آن سال، حامد سامانی، نایب‌رئیس هیئت مدیره خودروسازان راین، در گفت‌وگو با روزنامه دنیای خودرو گفته بود:

هنوز بر سر اینکه کدام مدل هیوندای در ایران تولید خواهد شد به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم … این شرکت قصد دارد یک شاسی‌بلند، یک سدان و یک خودروی لوکس تا پایان سال آینده روی خط مونتاژ خود داشته باشد.

اما تا پایان ۹۴ تکلیف تولید هیوندای در ایران مشخص نشد. بعد از نهایی‌شدن برجام و در تابستان ۹۵ دوباره خبرهایی از کرمان به گوش رسید. سامان فیروزی، مدیرعامل کرمان موتور، در شهریورماه امسال خبر تولید دو محصول هیوندای در بازار ایران را رسما تایید کرد: یکی هیوندای i20 و دیگری هیوندای i10. این‌دو هیوندای همچون گذشته در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم تولید می‌شوند، با این تفاوت که ظاهرا خبری از خودروسازی راین نیست و خود کرمان موتور تولید و عرضه این دو محصول را برعهده گرفته است.

i20 ایران، محصول ۲۰۱۴
 

i20 نخستین‌بار حدود ۵ سال پیش وارد ایران شد؛ یعنی اندکی بعد از توقف تولید هیوندای در کرمان، آسان موتور واردات نسل اول i20 را شروع کرد. از سال ۹۳ نیز واردات فیس‌لیفت نسل اولش آغاز شد. اما محصولی که کرمان موتور قصد تولیدش را دارد، از نسل دوم i20 است. این نسل i20 از سال ۲۰۱۴ به بازار جهانی آمد؛ همان سالی که مجموع تولید i20 به حدود یک میلیون دستگاه رسید.

ایران، سومین پایگاه تولیدی i20
 

نسل دوم i20 همچون گذشته فقط دو خط تولید دارد: یکی در هندوستان برای بازار آسیا و دیگری در ترکیه برای بازار اروپا. البته تا قبل از نسل دوم، i20 به صورت CKD نیز در ترکیه مونتاژ می‌شد ولی از نسل دوم به بعد، هیوندای تولید ۱۰۰ درصدی آن را در ترکیه آغاز کرد. خط تولید مدل‌های راست‌فرمان i20 نیز از هند به ترکیه منتقل شد تا از آنجا به بازار اروپای شرقی صادر شود.

باتوجه به وجود کارخانه هیوندای در جمهوری چک، که ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار دستگاهی دارد، و کارخانه هیوندای در ترکیه، این کمپانی کره‌ای سالانه می‌تواند نیم میلیون خودرو در سگمنت‌های A و B و C در اروپا تولید کند و جالب‌تر اینکه ۹۱% خودروهای فروخته‌شده هیوندای در اروپا نیز در خاک اروپا ساخته می‌شوند.

جادارترین هاچ‌بک جمع‌وجور جهان است
 

هیوندای درباره نسل دوم i20 گفته که آن را برای گسترش بازارش در کشورهای اروپایی ساخته است و به همین دلیل طراحی آن را به استودیوی مرکزی خود در شهر روسلزهایم آلمان واگذار کرد. نتیجه این کار پیاده‌کردن فلسفه طراحی جدید هیوندای (Fluidic Sculpture) در i20 جدید است. i20 جدید هم طول و هم عرض بیشتری نسبت به گذشته دارد، ضمن اینکه ارتفاعش هم کوتاه‌تر از نسل قبل است.

از آنجایی که i20 با هدف بازار اروپا طراحی شده است و مشتریان اروپایی‌ هم اهمیت زیادی به فضای کابین می‌دهند، هیوندای این نسل i20 را با بیشترین فضای پای ممکن ساخت. مجموع فضای پای جلو و عقب i20 دقیقا به ۱۸۹۲۲۲ میلیمتر می‌رسد که در میان همکلاسان این خودرو بیشترین مقدار ممکن است. علاوه بر این:

  • ضریب آیرودینامیکی خودرو از ۰.۳۲ به ۰.۳۰ کاهش یافت.
  • میزان استفاده از فولاد با مقاومت بالا در شاسی نیز از ۱۶% به ۴۲% رسیده است.
چه قیمتی دارد؟
 

i20 در اکثر بازارهای جهانی با دو پیشرانه بنزینی عرضه می‌شود که مشخصاتشان را در جدول انتهای این مطلب مشاهده می‌کنید. از آنجایی که نسل دوم i20 با پیشرانه ۱.۴ لیتری در بازار وجود دارد، پس شاید کرمانی‌ها با همین حجم پیشرانه i20 را در ایران تولید کنند. در صورت تولید i20، با اینکه بر بازار رقیبانش ازجمله هاچ‌بک کم‌فروش و البته نایاب MG3 و هاچ‌بک جدید کیا ریو تاثیر زیادی دارد، از اواخر سال ۹۶ باید با پژو ۲۰۸ ایران خودرو رقابت سختی را شروع کند.

قیمت پایه‌ای هیوندای i20 در بازار اروپا از حدود ۱۲ هزار یورو یا معادل تقریبی ۵۲ میلیون تومان شروع می‌شود. در آسیا نیز، نزدیک‌ترین بازار i20 به ایران، هندوستان است. در هندوستان i20 با پیشرانه ۱.۴ لیتری حدود ۸۴۰ هزار روپیه یا معادل تقریبی ۱۳ هزار دلار قیمت دارد. بنابراین در هر صورت قیمت i20 تولیدی در ایران باید کمتر از ۶۰ میلیون تومان باشد. اما منابع غیررسمی قیمت نسخه تولیدی i20 را حدود ۷۰ میلیون تومان پیش‌بینی کرده‌اند که اگر صحت داشته باشد، قیمت بالایی برای این خودروست. در روزهای آینده بیشتر در مورد سطح تجهیزات i20 صحبت می‌کنیم.

  Hyundai i20 Kia Rio MG3
پیشرانه ۱.۲۵L ۱.۲۵L ۱.۴L ۱.۴L ۱.۴L ۱.۵L
گیربکس ۵ دستی ۵ دستی ۶ دستی ۴ اتومات ۴ اتومات ۵ اتومات
قدرت ۷۵hp ۸۴hp ۱۰۰hp ۱۰۰hp ۱۰۹hp ۱۰۷hp
گشتاور ۱۲۲nm ۱۲۱nm ۱۳۳nm ۱۳۳nm ۱۳۷nm ۱۳۵nm
 
شتاب ۱۳.۶sec ۱۲.۸sec ۱۱.۶sec ۱۳.۲sec ۱۲.۵sec -
سرعت ۱۶۰km/h ۱۷۰km/h ۱۸۴km/h ۱۷۰km/h ۱۸۳km/h ۱۸۰km/h
حجم باک ۵۰L ۴۳L ۴۵L
مصرف ترکیبی ۴.۷L ۴.۷L ۵.۳L ۶.۷L ۶.۴L ۵.۸L
قیمت نمایندگی نامشخص ۱۰۷ میلیون تومان ناموجود

 

دیدگاه تان را بنویسید