جی پلاس ـ منصوره جاسبی: بسیج حرکتی اجتماعی است که در هر جامعهای مطابق شرایط خاص آن جامعه امکان تشکیل دارد و برخلاف آنچه که در تفکر مردم ایران شکل گرفته، مربوط به جامعه ما نبوده و نیست و حتی با نگاهی اجمالی به تاریخ نیز آن را در صدر اسلام و در مواجهه با اعراب مخالف اسلام از طرف پیامبر ختمی مرتبت (ص) هم شاهدیم.
این واژه در فرهنگ معین، معانی متفاوتی مانند فراهم آوردن، تهیه، رخت سفر، آمادگی، تجهیزات، قصد، اراده، نیروهای نظامی و مانند آن برای جنگ، دارد که میتوان گفت در کشور ما بیشتر به معنای آمادگی مردم و نیروهای نظامی برای دفاع بوده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن سال ۵۷ و شرایط ویژه بعد از آن که مسائل مختلف، این انقلاب نوپا را تهدید میکرد، امام خمینی (س) نیز با همین رویکرد به ضرورت ارتش بیست میلیونی اشاره کرده و میفرمایند: «یک مملکت بعد از یک چند سالى بشود یک کشورى با ۲۰ میلیون جوان که دارد ۲۰ میلیون تفنگدار داشته باشد. ۲۰ میلیون ارتش داشته باشد. و این یک همچه مملکتى آسیببردار نیست. و الآن هم الحمدللَّه آسیببردار نیست.». (صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۱۲۲)
شکلگیری نیروی مردمی برای حل بحران یک کشور نه تنها در شرایط جنگ که ویژگیهای مختص خود را دارد، در هر مرحله بحرانی و خطرناک مانند زلزله، سیل و فراگیرشدن یک بیماری خاص ضروری به نظر رسیده و آن را ایجاب میکند. در کشور ما مانند کلیه کشورهای جهان چنین برخوردی از طرف مردم در همه شرایط بحرانی صورت گرفته و میگیرد و اوج این قضیه را میتوان در دوران دفاع مقدس ـ که مرزهای جمهوری اسلامی از طرف نیروهای بعثی و طرفداران آنها مورد هجوم قرار گرفته بود ـ شاهد بود.
امام خمینی (س) در همین زمینه در بخش دیگری از سخنان خود میفرمایند: «قواى خودتان را مجهز کنید. و یک تعلیمات نظامى خودتان پیدا کنید. به دوستانتان تعلیم بدهید.» (صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۱۲۱)، «تعلیمات نظامى بدهید. مملکت اسلامى باید همهاش نظامى باشد. تعلیمات نظامى داشته باشد. یکى از ابواب فقه، باب «رمى» است، که تیراندازى است. خوب، آن وقت تیراندازى بوده، حالا هم تیراندازى است به یک جور دیگر.». (همانجا)
این بیان امام (س) ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور در همه احوال را دارد که اگر خدای نخواسته کشور تهدیدی از طرف دشمن بیگانه شد، دچار بحران نشویم.
ایشان در آخرین پیام خود که در تاریخ دوم آذر ماه خطاب به ملت ایران نوشتند، بر ضرورت تشکیل بسیج دانشجو و طلبه نیز تأکید کرده و آوردهاند: «امروز یکى از ضروریترین تشکلها، بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینى و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند و فرزندان بسیجىام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر «نه شرقى و نه غربى» باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلى بیشتر به اتحاد و یگانگى احتیاج دارند.».(همان؛ ج ۲۱، ص ۱۹۵)
امام (س) در بخش دیگری از این پیام خطاب به فرزندان بسیجی خود در جهان اسلام توصیه کردهاند: «بسیج تنها منحصر به ایران اسلامى نیست، باید هستههاى مقاومت را در تمامى جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد.». (همانجا) و ما امروز شاهد پیروزی فرزندان روح الله در لبنان، سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلامی در مقابل رژیم صهیونیستی و دشمنان تکفیری هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید