گروه رسانه ای موزه های دفینه:
برنامههای گروه موزههای دفینه در هفته میراث فرهنگی اعلام شد
احسان بختیاری دبیر برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری هفته میراث فرهنگی درباره این برنامهها توضیح داد: امسال در هفته میراث فرهنگی دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی موزه داری را با عنوان سنجه “بایدها و نبایدهای موزه داری در کشور” برگزار میکنیم. رویکرد این برنامه همراستا با شعار امسال ایکوم مدنظر قرار داده شده است و با پرداختن به فضای میان رشتهای همچون: حفاظت و مرمت، تاریخ هنر، موزه داری، باستان شناسی و جامعه شناسی مخاطب برگزار می شود.
جی پلاس؛ برنامهها و سلسله فعالیتهای متعددی در هفته میراث فرهنگی با محوریت شعار سال کمیته بین المللی موزهها (ایکوم) با عنوان «موزه ها برای آموزش و پژوهش» توسط گروه موزههای دفینه برنامه ریزی و تدوین شده است.
طبق گزارش روابط عمومی گروه موزه های دفینه؛ احسان بختیاری دبیر برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری هفته میراث فرهنگی درباره این برنامهها توضیح داد: امسال در هفته میراث فرهنگی دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی موزه داری را با عنوان سنجه “بایدها و نبایدهای موزه داری در کشور” برگزار میکنیم. رویکرد این برنامه همراستا با شعار امسال ایکوم مدنظر قرار داده شده است و با پرداختن به فضای میان رشتهای همچون: حفاظت و مرمت، تاریخ هنر، موزه داری، باستان شناسی و جامعه شناسی مخاطب برگزار می شود.
بختیاری بیان کرد: مهمانان این برنامه اساتید به نام و صاحب نظر در این حوزه ها از جمله: دکتر نمازی رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، دکتر امامی استاد تمام دانشگاه هنر اصفهان، دکتر وطن دوست رییس اسبق پژوهشکده حفاظت و مرمت، دکتر مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دکتر حیدری جامعه شناس و استاد دانشگاه علم و فرهنگ و آقای کارگر مدیرکل اسبق موزهها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی هستند.
وی گفت: از نظرات و تجربیات این اساتید بهره خواهیم گرفت تا بتوانیم گام موثری در امر بایدها و نبایدهای موزه داری با همت گروه موزههای دفینه برداریم.
بختیاری افزود: دومین رویداد که از برنامههای اصلی و مهم گروه موزههای دفینه است رونمایی از دو فصلنامه بنیان هنر در موزه زمان خواهد بود. سومین شماره این دوفصلنامه امسال همزمان با هفته میراث فرهنگی منتشر میشود. پاسداشت فرهنگ، هنر و تاریخ کشور از ضرورتهای ارج نهادن بر تلاش پیشینیان، نسل حاضر و آیندگان است به نحوی که بتوانیم مجموعهای غنی و عظیمی که در اختیار ماست را در معرض دید عموم قرار داده و معرفی کنیم. در کنار آن شیوههای مهم و نوین موزه داری، نگهداشت و مرمت آثار، اصالت سنجی و دیگر فعالیتهای موزه داری از جمله اهداف اصلی گروه موزههای دفینه است. طبیعتاً توانایی علمی و پژوهشی موجود منجر به تدوین این دو فصلنامه شده که نتیجه فعالیتهای علمی و پژوهشی این گروه را در اختیار علاقه مندان قرار میدهد.
وی گفت: در هفته میراث فرهنگی پردیس موزهای رامسر یازدهمین جشنواره با عنوان مهرواره بهارنارنج را از ۲۹ اردیبهشت تا چهارم خرداد برگزار میکند. این رویداد از دیرباز مورد استقبال همگان از جمله فعالان حوزه گردشگری، محصولات فرهنگی، تولیدکنندگان سوغات محلی، هنرمندان، اساتید، افراد بومی و غیر بومی و مسئولان قرار گرفته است از این رو هرساله در حال برگزاری است.
بختیاری گفت: پردیس موزهای دفینه هم در این هفته کارگاهی با عنوان خط و کتابت همراه با نمایشگاهی از جدیدترین آثار استاد یدالله کابلی را در روز ۳۱ اردیبهشت ماه افتتاح خواهد کرد که این برنامه تا ۱۵ خرداد ماه در این پردیس موزهای ادامه دارد. وجود آثار خطاطی (شکسته نستعلیق) در موزه هنر اسلامی پردیس مذکور هدف برگزاری این نمایشگاه جانبی را فراهم ساخته است.
این پردیس موزهای، در روز سوم خرداد نیز میزبان فعالان فضای مجازی و رسانهای خواهد بود. طبیعتاً ارتباط با فعالان این حوزه میتواند در معرفی و بهتر شناساندن موزهها تاثیر مثبتی داشته باشد.
بختیاری بیان کرد: موزه هنر ایران که یکی از موزههای فعال در حوزه برگزاری رویدادهاست در هفته میراث فرهنگی امسال با محوریت شعار سال ایکوم، نمایشگاهی از طرحهای گرافیکی هنرمندان رشته گرافیک را با عنوان «اموزش، موزه و خلاقیت» در روز دوم خرداد افتتاح میکند و مقرر است این نمایشگاه به مدت دو ماه برپا باشد. همچنین نشستهای تخصصی مرتبط با موضوع هنری بیان شده برگزار خواهد شد.
دبیر برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری هفته میراث فرهنگی گفت: موزه زمان هم دو رویداد برگزار میکند. رویداد هنری «درخت زمان» با بهره مندی از تخصص هنرمندان پیکر تراش و مجسمه ساز منتخب برگزار خواهد شد. در این برنامه درختان خشکیده موزه پیکر تراشی شده و فضای بصری موزه را زیباتر خواهند کرد. این برنامه از اول تا پایان خرداد توسط استاد جمشید مرادیان و شاگردان آنها که از اساتید بنام پیکرتراشی هستند، انجام خواهد شد. از آنجا که موزه زمان دارای گچبری های فاخری است، برنامه یک روزه دورهمی هنرمندان گچبر نیز روز ۲۹ اردیبهشت در محل این موزه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: موزه خودروهای تاریخی ایران نیز در روز ۲۸ اردیبهشت ماه گردهمایی خودروهای کلاسیک را برگزار خواهد کرد. این برنامه با هدف پیوند میان موزه و صاحبان خودروهای کلاسیک به برگزاری کارگاههای آموزشی مرتبط با صنعت و نگهداری خودرو می پردازد. این رویداد در ایجاد ارتباط بین خانوادههای خودرویی و علاقه مندان به خودرو با موزه موثر خواهد بود. همچنین قرار است از خودرویی به نام «گراهام پیچ» رونمایی شود و در معرض دید عموم علاقه مندان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه موزه نور و روشنایی یزد در تاریخ ۲۵ اردیبهشت مقارن با روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برنامه شاهنامه خوانی را با محوریت داستان فرود سیاوش با حضور یکی از اساتید ادبیات و زبان فارسی کشور برگزار خواهد کرد گفت: در روز ۳۰ اردیبهشت هم نشست نقد و بررسی تکنیکی و محتوایی تابلوی نقاشی سقای کربلا را که هنر استاد صادق تبریزی است با حضور استاد مهرداد فلا ح شاگرد ایشان برگزار میشود. رویداد هنر آیینه کاری در معماری ایران هم سوم خرداد با حضور استاد محمد باقرگلپری برگزار خواهد شد. وی با سابقه فعالیت در آیینه کاری این عمارت تاریخچه و روند بهره گیری از این هنر را تشریح خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید