مدیرعامل انجمن اتیسم گفت: از رییس جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌هایمان به همه شنیده شود. ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند.

جی پلاس؛ مدیرعامل انجمن اتیسم با اشاره به برخی چالش‌های بزرگسالان مبتلا به اتیسم، گفت: این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا متعلق به آنهاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند، متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسمی وجود ندارد.

فارس نوشت: سومین رویداد هم مسیر اتیسم با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و انجمن اتیسم ایران در باشگاه فرهنگی ورزشی انقلاب تهران و همزمان در رشت و ماهشهر برگزار شد.

روز گذشته در تهران محل باشگاه فرهنگی ورزشی انقلاب، پارک قدس در شهر رشت و پارک مهر و ماه در بندر ماهشهر بیش از هزار و پانصد  نفر در رویداد هم‌مسیر اتیسم شرکت کردند.

در این رویداد گروه‌های مختلف جامعه در حرکتی نمادین،  با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شده تا اتیسم را بیشتر شناخته و متعهد شوند تا آن را به دیگران نیز معرفی کنند. 

خانواده‌های اتیسم با سپری کردن سالها سختی و مشقت در کنار فرزند خود با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند و خستگی‌ناپذیر در این مسیر گام برمی دارند بی آنکه مدال یا خط پایانی در کار باشد. 

 

اتیسم در ایران (2)

 

مادری ناراحتی و اضطراب خود را از بزرگ شدن فرزندش با آینده ای که سراسر ابهام است بیان می کند.پدری که تنها تمامی بار زندگی را کنار دو فرزند اتیسم بدون مادر به دوش میکشد. لازم است در جامعه‌ای آگاه زندگی کنند تا نگاه‌های خیره، تذکر‌ها و... دردی بزر‌گ‌تر نشود.

اتیسم اختلال پیچیده‌ای است که تشخیص آن با مشاهده فرد امکان‌پذیر نیست. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نتواند با خود و دیگران ارتباط برقرار کند و به‌طور کلی دنیای متفاوتی داشته باشد. به همین علت، ممکن است بسیاری در جامعه، برخورد مناسبی با این افراد دارای اتیسم نداشته باشند. این اختلال تا آخر عمر با افراد می‌ماند و در بزرگسالی، وضعیت برای این افراد سخت‌تر هم می‌شود.

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به این موضوع که رویداد هم مسیر اعلام درخواست توجه جدی حاکمیت و جامعه به طیف اختلال اتیسم است گفت: امروز هم قسم میشویم  که سال 1403، سالی برای توجه حدی و هم خواهی تمامی دستگاهها برای بزرگسالان اتیسم و خانواده ها باشد.خانواده‌های اتیسم با حضور موثر میتوانند آگاهی مردم را بیش از گذشته افزایش داده و بستر مناسبی برای دیده شدن مطالبات باشند.

وی در ادامه به بیان مشکلات افراد بزرگسال دارای اتیسم پرداخت و گفت: 

بزرگسالان اتیسم نیاز دارند تمامی حقوقی که یک شهروند بهره مند است را دارا باشند. این حقوق،حقوق شهری و شهروندی، بهداشت و درمان،حقوقی و قضایی ،ورزش و تفریح،مهارت و اشتغال و نهایتا نگهداری موقت و شبانه روزی هستند.

مدیرعامل انجمن اتیسم با اشاره به برخی چالش‌های بزرگسالان اتیسمی، گفت: این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا متعلق به آن‌هاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند و متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسمی وجود ندارد.

 

اتیسم در ایران (3)

 

وی ادامه داد: از رییس جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌هایمان به همه شنیده شود. ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند. 

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان از تمامی حامیان اتیسم و رویداد هم‌مسیر تشکر و ابراز امیدواری کرد که آینده روشنی در انتظار اتیسم خواهد بود.

گفتنی است این رویداد توسط انجمن اتیسم ایران و با حمایت وزارت ورزش و جوانان، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور و کمیته ملی المپیک ایران و به همت مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، و همزمان دفاتر انجمن در استانهای گیلان و خوزستان (انجمنهای اتیسم رشت و بندر ماه شهر) برنامه ریزی و اجرا شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.