بسیاری از مردم با وجود نظم و انضباط مورد نیاز بدن در رژیم غذایی از نظر زمان و فاصله زمانی که فرد غذا میخورد، با توجه به برنامه شلوغ زندگی خود، زمان مشخصی را برای وعدههای غذایی روزانه خود تعیین نمیکنند.
جی پلاس به نقل از مجله سلامتی: ودیکا پریمنی، متخصص تغذیه بالینی، در بیمارستانی در بمبئی، هند، تأکید کرد که زمان غذا نقش مهمی در فرآیند متابولیسم ایفا می کند، زیرا بدن انسان بر اساس ریتم شبانه روزی تنظیم می شود و این بدان معنی است که فرآیندهای فیزیولوژیکی اولیه ما از جمله هورمون ها، طبق ساعت 24 ساعته بدن کنترل می شود، بنابراین ما برنامه ریزی شده ایم که در نیمه اول روز انرژی بیشتری بسوزانیم به دلیل سرعت متابولیسم بالاتر در آن زمان نسبت به قسمت آخر روز و این به این معنی که بدن همچنین برنامه ریزی شده است تا دوره هایی را بدون غذا بگذراند تا فرآیندها وسایر موارد بیولوژیکی و تمرکز روی آنها مانند سم زدایی کبد را تغییر دهد.
چرا خوردن ناهار به موقع مهم است؟
وایدیکا گفت که خوردن به موقع وعده های غذایی همچنین تضمین می کند که بدن به اندازه کافی استراحت می کند تا سلول ها را ترمیم و جوان کند. تاخیر در یک وعده غذایی همچنین می تواند چرخه استراحت و خواب بدن شما را مختل کند که می تواند منجر به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، سطح کلسترول بالا، و فشار خون بالا. فشار خون، با تاکید بر اینکه هیچ زمان سالمتری برای خوردن ناهار نسبت به زمان دیگر وجود ندارد، اما توصیه میشود در اواسط روز یک وعده غذایی سالم بخورید تا از تغذیه و سطح انرژی کافی در آخر روز اطمینان حاصل کنید. . برای حفظ سطح قند خون و انرژی، وعده های غذایی کوچک و مکرر بخورید.
با حذف ناهار چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟
حذف وعدههای غذایی ممکن است باعث کندی متابولیسم، افزایش وزن یا کاهش وزن شما شود. در برخی افراد ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد و بدن شروع به تولید بیش از حد کورتیزول کند و باعث شود احساس استرس و گرسنگی کنید.