نتایج امیدوارکننده ای در درمان یک نوع سرطان روده حاصل شده است.

جی پلاس؛ دیجیاتو نوشت: دارویی به نام Divarasib که به‌صورت قرص روزانه مصرف می‌شود، در جدیدترین دوره از آزمایش‌های انسانی خود نتایج امیدوارکننده‌ای برای درمان نوع خاصی از سرطان روده نشان داده است.

براساس مطالعه جدیدی که در مجله Nature Medicine منتشر شده، محققان مرکز سرطان «پیتر مک‌کالوم» در استرالیا متوجه شدند که وقتی Divarasib با داروی درمان سرطان دیگری که «ستوکسی‌مب» نام دارد ترکیب شد، 62 درصد از بیماران مبتلا به تومورهای ناشی از جهش در ژن KRAS نتیجه مثبتی را تجربه کردند. به گفته دانشمندان، تومور بیماران یا به‌طور کامل ریشه‌کن شده یا اندازه آن کاهش یافته است.

همچنین زمانی که این قرص به‌تنهایی استفاده شود، همچنان نرخ قابل‌توجه پاسخ مثبت 35.9 درصدی را به‌همراه دارد و در‌مجموع این دارو نسبت به سایر درمان‌هایی که همین نوع از سرطان را هدف قرار می‌دهند، 20 درصد مؤثرتر است.

علی‌رغم نتایج امیدوارکننده‌ای که این قرص به‌دست آورده است، باید اشاره کرد که Divarasib داروی بسیار هدفمندی است و فقط برای بخش کوچکی از بیماران مبتلا به سرطان کولون مؤثر واقع می‌شود. به گفته محققان، جهش KRAS G12C که عامل اصلی این سرطا‌ن است، بر پروتئینی تأثیر می‌گذارد که تقسیم سلولی را کنترل می‌کند و این اتفاق تنها در چهار درصد موارد سر‌طان کولون یا رکتوم (کولورکتال) رخ می‌دهد.

«جایش دسای»، نویسنده ارشد این مطالعه از مرکز سرطان پیتر مک‌کالوم، د‌ر بیانیه‌ای می‌گوید:

«میانگین بقای بدون پیشرفت بیماران این مطالعه، یعنی مدت‌زمانی که بیماران در طول درمان یا بعد از آن توانستند بدون بدترشدن سرطان خود زندگی کنند، کمی بیشتر از هشت ماه بوده و روند درمان با وجود عوارض جانبی قابل‌کنترل به‌خوبی توسط آن‌ها تحمل شده است.»

روش‌های درمان فعلی که برای سرطان روده KRAS G12C استفاده می‌شوند، مانند شیمی‌درما‌نی و ایمونوتراپی، فقط می‌توانند نتایج ساده‌ای ارائه کنند. مشکل اصلی این روش‌ها غیرانتخابی‌بودن آن‌هاست و کل بدن را هدف قرار می‌دهند و روی تومورهای کشنده تمرکز ندارند. اما قرص درما‌ن سرطا‌ن Divarasib این مشکلات را برطرف می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.