بهترین روش تمیز کردن 10 نوع سینک ظرفشویی و روشویی + عکس

زمانی که صحبت از تمیز کردن محیط آشپزخانه می شود ، سینک ها جزء مهم ترین آن ها هستند. بعضی از انواع سینک ها نیاز به مواد شوینده بسیار زیادی دارند اما بعضی دیگر می توانند با یک آب خالی نیز برق بزنند و به طور کلی می توان برای تمام سینک ها یک قانون کلی در نظر گرفت و باعث شد که آن ها برق بزنند و آن هم این است که حداقل روزی یک بار آن ها را بشویید.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ شما باید بدانید جنس سینک آشپزخانه منزلتان چیست تا بتوانید به راحتی آن را تمیز کنید و تمیز کردن سینک آشپزخانه را برای خود کاری آسان کنید.

زمانی که صحبت از تمیز کردن محیط آشپزخانه می شود ، سینک ها جزء مهم ترین آن ها هستند. بعضی از انواع سینک ها نیاز به مواد شوینده بسیار زیادی دارند اما بعضی دیگر می توانند با یک آب خالی نیز برق بزنند و به طور کلی می توان برای تمام سینک ها یک قانون کلی در نظر گرفت و باعث شد که آن ها برق بزنند و آن هم این است که حداقل روزی یک بار آن ها را بشویید ، حال در این قسمت راه های مختلف را برای تمیز کردن انواع سینک ها به شما معرفی خواهیم کرد.

سینک های چینی:

برای این سینک ها هرگز نباید از مواد سفید کننده و سخت و سنگین شیمیایی استفاده کنید . لکه ها و آلودگی های سینک را می توان به راحتی با مایع ظرفشویی از بین برد و برای برق انداختن آن نیز می توانید از جوش شیرین و آب استفاده کنید ، البته نباید این دو ماده را روی سینک بکشید و یک برخورد سطحی و آب کشی سریع کفایت می کند و از طرفی می توانید از ترکیب آمونیاک و جوش شیرینی نیز استفاده کنید. سرکه سفید نیز یکی دیگر از موادی است که آلودگی های قدیمی تر را از بین می برد. این سینک ها را نباید در معرض دمای بالا مثل آب جوش قرار دهید و آبی که برای تمیز کردن آن استفاده می کنید، ترجیحا باید خنک و یا ولرم باشد و مراقب باشد که قاشق ، قابلمه ، کفگیر و یا هر جسم داغی را بعد از آشپزی داخل این سینک نگذارید.

 

تمیز-کردن-سینک

 

سینک های آهنی و فلزی:

سطح این سینک ها براق و نرم است و جذابیت و محبوبیت بالایی دارد اما معمولا در برابر لکه و آلودگی ها آسیب پذیرتر می باشد و بهترین راه برای مراقبت از این سینک ها این است که قوانین مربوط به سینک های چینی را برای آن ها نیز رعایت کنیم، با این تفاوت که بعد از هر بار استفاده ان ها را شسته و بعد خشک کنیم و توجه داشته باشید که شستن زیادی یکی از راه های مراقبتی برای براق نگه داشتن این سینک هاست.

سینک نسوز:

این سینک ها از جنس چینی سرامیک هستند و عموما از چینی معمولی و یا انواع فلزی دوام بالاتری دارند و همچنین در برابر آلودگی یا لکه های آب نیز مقاومت بیشتری دارند.

قوانین مربوط به سینک های چینی را باید در مورد این سینک ها نیز رعایت کنید زیرا دمای بیش از حد بالا و یا استفاده از مواد شیمیایی سنگین می تواند باعث شکستگی این سینک ها شود و برای از بین بردن لکه ها می توانید از یک مایع شوینده ملایم استفاده کنید ، به این صورت که میزان آب و شوینده نصف به نصف باشد و از دستمال کشیدن سفت و آمونیاک نیز در این بین خودداری کنید.

استیل ضد زنگ:

این نوع از سینک ها مراقبت راحت تری نسبت به انواع چینی دارند اما احتمال خط افتادن روی آن ها بیشتر است که همین زیبایی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد و استفاده از پاک کننده و شوینده های ملایم برای این جنس از سینک ها با میزان کافی آب مشکلی ندارد و می توانید این کار را به یک روتین روزانه تبدیل کنید و اگر پاک کننده شما حاوی سفید کننده است، حتما باید آن را سریع و کامل تمیز کنید.

 

تمیزی-سینک

 

سینک آلومینیومی:

این سینک نیز مانند انواع دیگر سینک ها نیاز به تمیز کردن مداوم دارد و استفاده از مایع ظرفشویی، بهترین راه حال برای تمیز کردن آن است. برای این نوع سینک ها نباید از سفید کننده استفاده کرد زیرا باعث جا ماندن لک در آن ها می شود و گاهی اوقات آن ها را سیاه می کند . چنانچه نمناک اشاره کرده است برای از بین بردن لکه ها در این نوع سینک می توانید از براکس استفاده کنید که یک نمک معدنی حاوی اسید بوریک است.

سینک مسی:

سینک های مسی و ضد میکروب طبیعی بهترین نوع سینک ها هستند و PH آن ها خنثی است و می توانند از طریق یک دستمال و صابون و یا مایع ظرفشویی به راحتی شسته شوند و هیچ لکه ای روی آن ها باقی نماند. مخصوصا در قسمت هایی که آب حاوی میزان زیادی ماده معدنی باشد.

مس ممکن است در برابر اسید ها آسیب ببیند که این اسید ها ممکن است در شوینده ها ، غذا های اسیدی مثل گوجه فرنگی و مرکبات وجود داشته باشد و برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سینک باید آب کافی را بعد از تماس با اسید برای شستن آن ها به کار ببریم و همچنین از لیمو ، آمونیاک و پاک کننده های سخت برای سینک مسی خودداری کنید.

 

سینک آکریلیک یا پلاستیک شفاف:

این سینک ها معمولا ارزان قیمت تر از انواع دیگر هستند و در رنگ ها و طرح های متنوع به فروش می رسند و در برابر رنگ ها و لکه ها مقاوم می باشند اما معمولا خراش و خط افتادگی بیش از بقیه سینک ها روی آن ها ظاهر می شود . برای این نوع از سینک ها نباید از شوینده های قوی و سنگین استفاده کنید و همچنین داخل آن نیز باید از سفید کننده های ملایم استفاده کنید و سریع با دستمال آن ها را خشک کنید و البته گاهی اوقات ممکن است که لکه های روی این سینک با یک دستمال کاغذی معمولی هم پاک شوند که البته در صورتی امکان پذیر است که لکه ها تازه باشند.

سینک گرانیتی:

عموما این سینک ها نیاز به تمیز کردن مداوم دارند و باید آن ها را به طور کامل خشک نگه داشت تا برق بزنند. این سینک ها نباید با شوینده های قوی و اسیدها برخورد داشته باشند و همچنین غذاهای اسیدی نیز می تواند عمر این سینک ها را کاهش دهد. برای تمیز کردن آن می توانید از مقدار کمی روغن های معدنی استفاده کنید تا سینک در برابر آلودگی ها و لکه ها مقاوم باشد.

 

گرانیت کامپوزیت:

ترکیب گرانیت با سنگ گرانیت فشرده و پلاستیک، این سینک ها را می سازد که کمی ضعیف تر از گرانیت خالص کار می کنند . برای این نوع سینک ها باید از تمام مواد شوینده خشن و آمونیاک دوری کنید و برای از بین بردن لکه ها همچنین می توانید از سرکه سفید و آب نصف به نصف استفاده کنید. جوش شیرین را می توانید جایگزین سرکه سفید کنید و استفاده از سفید کننده همراه با آب نیز برای این سینک ها اشکالی ندارد.

سینک سرامیکی:

برای این نوع از سینک ها نیز می توانید از یک اسفنج و آب و صابون استفاده کنید. البته که برای جاهای باریک و غیر قابل دسترسی می توانید از یک فرچه یا مسواک بلامصرف همراه با آب گرم و جوش شیرین استفاده کنید و به آرامی روی سینک بکشید و آن را شستشو دهید و برای جلوگیری از خط افتادن یا خراشیدگی روی سینک باید از پاک کننده های ژله ای و یا کرمی استفاده کنید. البته پاک کننده های سخت و خشن نیز نباید برای این نوع سینک ها استفاده شوند.

منبع: نمناک

دیدگاه تان را بنویسید