کلیه ها نقش مهمی در حفظ سلامت کلی ایفا می کنند و بی توجهی به سلامت آن ها ممکن است منجر به عواقب جدی شود.
جی پلاس به نقل از سایت «تایمز آف ایندیا»: هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، ممکن است مشکلات بسیاری برای سلامتی ایجاد شود، زیرا تجمع سموم و مواد زائد در بدن منجر به مشکلات برای سلامتی می شود که می تواند بر ضربان قلب و فشار خون بالا تأثیر بگذارد.
هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، سموم می توانند در بدن جمع شوند. این سموم انباشته شده می توانند منجر به کم خونی شوند، وضعیتی که با تعداد کم گلبول های قرمز خون یا هموگلوبین پایین مشخص می شود.
کم خونی منجر به کاهش توانایی خون برای حمل اکسیژن به سلول های بدن می شود که به نوبه خود منجر به ضعف، خستگی مداوم و احساس خستگی عمومی می شود.
کلیه های سالم به حفظ تعادل مایعات و مواد معدنی در بدن کمک می کنند. زمانی که کلیه ها در بهترین حالت خود قرار ندارند، ممکن است نتوانند نمک و آب اضافی را به طور موثر حذف کنند، که منجر به تورم به خصوص در دست ها، پاها و مچ پا به دلیل احتباس مایعات می شود.
کلیه ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. آنها حجم خون را کنترل می کنند و آنزیم رنین را برای کنترل سطح فشار خون آزاد می کنند. هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، می تواند منجر به فشار خون بالا شود. فشار خون بالا به نوبه خود می تواند منجر به آسیب بیشتر به کلیه ها شود و چرخه خطرناکی از مشکلات مربوط به کلیه را ایجاد کند.
کلیه ها ضایعات خون را برای تشکیل ادرار فیلتر می کنند. بنابراین، هرگونه تغییر در الگوی ادرار می تواند نشانگر قوی مشکلات کلیوی باشد. اگر متوجه هر یک از تغییرات زیر شدید، وقت آن است که توجه کنید:
تکرر ادرار: افزایش ادرار، به ویژه در طول شب، ممکن است نشان دهنده نقص در عملکرد کلیه باشد.
مشکل در ادرار: اگر در شروع ادرار مشکل دارید، ممکن است نشانه مشکل کلیه باشد.
کمر درد: درد مداوم در قسمت پایین کمر، درست بالای کمر، می تواند نشانه ای از مشکلات کلیوی باشد.
کلیه ها هورمونی به نام اریتروپویتین تولید می کنند که مغز استخوان را برای تولید گلبول های قرمز تحریک می کند.
هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، ممکن است اریتروپویتین کافی تولید نکنند و در نتیجه تعداد گلبول های قرمز خون کم شود، و منجر به کم خونی شود که کم خونی می تواند منجر به ضعف، خستگی و رنگ پریدگی پوست شود.
طعم عجیب فلزی در دهان یا بوی بد مداوم دهان نیز می تواند نشانه ای از مشکلات کلیوی باشد.
تجمع مواد زائد و سموم در جریان خون به دلیل عملکرد ناکافی کلیه می تواند بر حس چشایی شما تأثیر بگذارد و منجر به بوی بد دهان شود.