گلوله های توپ اتریشی بود که در عملیات بدر، زمین زیر پای بچه ها را به لرزه در می آورد. تعداد شهدا رفته رفته رو به فزونی می گذاشت. خبر به امام که رسید، پیام مهمی صادر کردند. حاج احمدآقا مامور ابلاغ پیام شد و آبی بر آتش دشمن ریخت.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، هنوز دو سالگی اش را هم جشن نگرفته بودند. نهال نورسی بود که یا دچار طوفانش می کردند یا سیلاب. تکیه گاهش اما خدا بود و اراده مردم و رهبری پیری که در جماران زندگی می کرد. این بار اما کار از طوفان و سیلاب گذشته بود، زلزله ای به قدرت هشت ریشتر آمده بود که بنیانش را از جا بکَند، برنامه ریزی هم برایش شده بود، مهلتش سه روزه بود یک چیز اما فراموش شده بود، به جنگ اراده رفتن، شناخت دقیق می خواهد که نداشتند. گمانشان این بود که زلزله همه چیز را نیست و نابود می کند حتی اراده ها را سه روزه شان شد هشت سال، باز هم طرفی بر نبستند، اکنون سال ها از آن روزها می گذرد دیگر از آن نهال خبری نیست دیگر درخت تنومندی شده است که برای از ریشه زدنش تلاش بسیاری کرده اند، هر بار شاخه ها را می زنند اما شاخه های جدیدی سبز می شود و جای قبلی ها را پر می کند. اکنون در آستانه چهل و سومین سالروز حمله همه جانبه جهان کفر به رهبری صدام حسین تکریتی به جمهوری اسلامی ایران به رهبری حضرت روح الله، مروری داریم به خاطرات فرماندهان جنگ با امامی که راهبر بود و راه بلد. خاطره زیر به نقل از امیر محمد حسین جلالی(1) است.
یادم می آید در عملیات بدر(1) که عملیات واقعاً سختی بود، من در قرارگاه که حدود هفت یا هشت کیلومتر از لبه جلویی خط فاصله داشت، ایستاده بودم و وظیفه پشتیبانی به وسیله هلی کوپتر از عملیات سپاه را عهده دار بودم. برادران حسنی سعدی، صیاد شیرازی و محسن رضایی فرماندهی کل عملیات را عهده دار بودند. برای لحظه ای از قرارگاه بیرون آمدم. عراقی ها گلوله های توپ اتریشی را در حجم بسیار بالایی پرتاب می کردند که چون شب بود، مسیر گلوله ها به راحتی قابل رؤیت بود و از شدت پرتاب و انفجار گلوله ها، زمین زیر پای آدم می لرزید. در آنجا شهدای بسیار تقدیم کردیم.
مساله عمده این است که با توجه به سختی عملیات و کثرت تعداد شهدا وقتی مراتب خدمت حضرت امام عرض شد، آن بزرگوار از طریق حاج سید احمد آقا و توسط برادر رضایی پیام مهمی برای رزمندگان صادر کردند. در آن پیام مطرح فرموده بودند که شما به فکر پیروزی ظاهری نباشید، مهم انجام وظیفه برای اسلام است. شما که در حد توان خود تلاش می کنید، در حقیقت پیروزید. چون در راه اسلام و در دفاع از اسلام می جنگید، در هر حال پیروزی با شماست. این پیام سراسر معنویت در آن موقع حساس، چنان اثری داشت که گویی رزمندگان حضور حضرت امام را در جبهه ها احساس می کردند و خلاصه در ارتقای روحیه بچه ها اثر فوق العاده ای داشت.
در عملیات خیبر هم همین طور بود. و حضور معنوی امام در صحنه های نبرد کاملاً محسوس بود. در آن عملیات حضرت امام به خود من فرمودند که من می خواهم این عملیات به درستی به انجام برسد. برکت روح بزرگ امام و اقدامات اساسی آن ابرمرد تاریخ و برداشت آن حضرت از اسلام و انتقال این برداشت معنوی به امت مسلمان و رزمندگان اسلام را می توان بزرگترین عامل پیروزی های سپاه اسلام دانست.
برشی از کتاب امام و دفاع مقدس؛ ص 13-14 به نقل از محمدحسین جلالی
1. امیر محمدحسین جلالی، فرمانده هوانیروز در زمان عملیات خیبر بود که از سال64 تا پذیرش قطعنامه 598 یعنی سال های حساس دفاع مقدس وزیر دفاع بود. او از جمله فرماندهانی است که ابتدا در ارتش بود و بعد با فرمان فرمانده کل قوا به سپاه فرستاده شد. متین و با وقار است. او مدتی فرماندهی نیروی هوایی سپاه را عهده دار شد و بعد از او شهید احمد کاظمی عهده دار سمتش شد. آنها دوستان صمیمی ای بودند.
2. عملیات غرور آفرین بدر در اواخراسفند ۱۳۶۳ در منطقه هورالهویزه در شرق رود دجله با هدف دستیابی به جاده العماره بصره و تسلط بر شرق دجله همراه با انهدام نیرو و حضور گسترده یگان های سپاه و بسیج و همکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد. در این عملیات چند تن از فرماندهان رشید سپاه پاسداران از جمله مهدی باکری به شهادت رسیدند.