تازه‌ترین آماری که اسپیدتست ارائه کرده، نشان می‌دهد سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران در ماه «اکتبر» (از 9 مهر تا 9 آبان ماه) بر اساس دو شاخص میانگین و میانه با افزایش رو به رو شده است و فقط میانگین وضعیت اینترنت ثابت دو رتبه کاهش داشته است.

جی پلاس؛ جدیدترین داده‌های سایت اسپیدتست که معیار سنجش آن بر اساس اینترنت داخلی کشورها و نه اتصال به اینترنت بین الملل است، نشان می دهد که در بازه زمانی ماه اکتبر (از 9 مهر تا 9 آبان ماه)، میانگین سرعت اینترنت همراه در ایران با شش رتبه ارتقا به جایگاه ۶۱ رسیده است اما سرعت اینترنت ثابت با افت دو رتبه‌ای مواجه شده است.

طبق گزارش سیتنا، سایت اسپیدتست (www.speedtest.net) سرعت و کیفیت اینترنت همه کشورهای جهان را مورد سنجش قرار می‌دهد و هر ماه میزان افزایش یا کاهش سرعت را با رتبه‌بندی آن‌ها نشان می‌دهد.

شیوه کار این سایت اسپیدتست بدین صورت است که برای سنجیدن سرعت اینترنت، با یک سرور انتخاب شده که پیش فرض آن نزدیک‌تر سرور کشورها است، شروع به کار می‌کند. بخش قابل توجهی از اینترنت مصرفی در کشور اینترنت بین‌الملل است اما معیار سنجش این سایت، اینترنت داخلی کشورهاست و به همین دلیل کارشناسان معتقدند داده‌های این سایت نمی‌تواند معیار درستی براس سنجیدن سرعت اینترنت باشد. شاید به همین دلیل است که با وجود محدودیت‌های اعمال شده برای دسترسی به پلتفرم‌های متخلف خارجی در کشور، رتبه سرعت اینترنت ایران در دو ماه گذشته مورد بررسی ۲۱ رتبه ارتقا یافته است.

این وب‌سایت، برای سنجش رتبه و کیفیت اینترنت در کشورهای جهان، از دو شاخص میانه Median و میانگین Mean استفاده می‌کند. شاخص «میانگین» همان حد متوسطی است که از یک گروه در نظر می‌گیرند، اما «میانه» نقطه وسط داده‌های آماری است.

تازه‌ترین آماری که اسپیدتست ارائه کرده، نشان می‌دهد سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران در ماه «اکتبر» (از 9 مهر تا 9 آبان ماه) بر اساس دو شاخص میانگین و میانه با افزایش رو به رو شده است و فقط میانگین وضعیت اینترنت ثابت دو رتبه کاهش داشته است.

ارتقا وضعیت اینترنت همراه و ثابت

 

نمودار اینترنت 01

 

بر اساس شاخص «میانه»، سرعت اینترنت سیار ایران با هشت پله ارتقا به جایگاه ۴۶ و سرعت اینترنت ثابت با شش رتبه ارتقا به جایگاه ۱۴۱ رسیده است.

«میانه» سرعت دانلود اینترنت سیار اکنون ۴۲.۹۵ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۱.۳۹ مگابیت بر ثانیه و میزان تاخیر (latency) ۲۹ میلی ثانیه است.

نوسانات تاخیر jitter نیز از دیگر شاخص‌هایی است که در این آمار قابل مشاهده است. بر این اساس میزان نوسانات تاخیر ۹ میلی ثانیه است.

همچنین «میانه» سرعت دانلود اینترنت ثابت ۱۱.۵۴ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱.۳۷ و میزان تاخیر ۲۹ میلی‌ثانیه است.

 

نمودار اینترنت 02

 

«میانگین» وضعیت اینترنت سیار ایران نیز در ماهی که گذشت با افزایش روبه‌رو شد و جایگاه آن در میان کشورهای جهان ارتقا یافت. اکنون میانگین وضعیت شاخص‌های دانلود، آپلود و تاخیر اینترنت سیار ایران با شش رتبه ارتقا به جایگاه ۶۱ رسیده است. در اینترنت ثابت اما با افت دو رتبه‌ای مواجه شدیم و اکنون در جایگاه ۱۴۴ قرار داریم.

میانگین سرعت دانلود اینترنت سیار بر اساس این شاخص، ۵۷.۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۴۰۵۵ مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۳۲ میلی‌ثانیه است. در اینترنت ثابت، سرعت دانلود ۲۴.۲۵ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۳.۹۳ مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۴۰ میلی‌ثانیه است.

اکنون میانه سرعت جهانی دانلود اینترنت سیار ۳۳.۴۳ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۹.۰۵ مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۲۸ میلی‌ثانیه و در اینترنت ثابت سرعت دانلود ۷۲.۴۰ مگابیت بر ثانیه، آپلود ۳۱.۱۶مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۱۰ میلی‌ثانیه است.

بر اساس شاخص «میانگین»، سرعت جهانی دانلود اینترنت سیار ۸۴.۸۷ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۵.۰۵ مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۳۵ میلی‌ثانیه و در اینترنت ثابت، سرعت دانلود ۱۴۵.۷۲مگابیت بر ثانیه، آپلود ۸۱.۸۱ مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر ۱۸ میلی‌ثانیه است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.