مرکز آمار گزارش داد:
تنها 30 درصد از مردم ایران در سال 1400 به مسافرت رفتند
در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۰ درصد از خانوارهای کشور، یعنی حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ خانوار حداقل یک سفر داشتهاند. همچنین در طول سال ۱۴۰۰.۲۴ میلیون و ۶۸۷ هزار سفر انجام شده است.
جی پلاس؛ مرکز آمار ایران میگوید: در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۰ درصد از خانوارهای کشور، یعنی حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ خانوار حداقل یک سفر داشتهاند. همچنین در طول سال ۱۴۰۰.۲۴ میلیون و ۶۸۷ هزار سفر انجام شده است.
طبق گزارش ایلنا؛ مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی از وضعیت تعداد سفرهای ایرانیان نشان داد تنها ۳۰ درصد از مردم ایران در سال گذشته به مسافرت رفتهاند.
طبق این آمار، تعداد سفرهای داخلی در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۴ میلیون و ۶۳۹ هزار سفر بوده که ۴۲ درصد از آن، با اقامت شبانه و ۵۸درصد بدون اقامت شبانه (زیر یک روز) بوده است.
طرح آمارگیری از گردشگران ملی، یکی از طرحهای مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به سفرهای گردشگری خانوارهای کشور، برای بررسیهای اقتصادی و تصمیمگیری مدیران و برنامهریزان در حوزه گردشگری، توسط آن مرکز به اجرا درمیآید. در این طرح با مراجعه به خانوارهای نمونه، اطلاعاتی در مورد ویژگیهای سفر از جمله تعداد سفر، نوع سفر (با اقامت شبانه و بدون اقامت شبانه)، هدف اصلی سفر، شیوه سفر، نوع اقامتگاه گردشگران، نوع وسیله نقلیه مورد استفاده، تعداد شب اقامت و هزینههای سفر و همچنین اطلاعاتی در مورد ویژگیهای اجتماعی اعضای خانوار مانند سن، جنس، وضع سواد و وضع اشتغال جمعآوری میشود.
نتایج این طرح آماری در سال ۱۴۰۰ (در شرایط کرونایی) نشان میدهد:
در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۰ درصد از خانوارهای کشور، یعنی حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ خانوار حداقل یک سفر داشتهاند. همچنین در طول سال ۱۴۰۰.۲۴ میلیون و ۶۸۷ هزار سفر انجام شده است.
تعداد سفرهای داخلی در سال ۱۴۰۰.۲۴ میلیون و ۶۳۹ هزار سفر بوده که ۴۲ درصد از آن، با اقامت شبانه و ۵۸درصد بدون اقامت شبانه بوده است.
پنج استان خراسان رضوی، مازندران، تهران، فارس، اصفهان، مقصد بیشترین سفرهای با اقامت شبانه در سال ۱۴۰۰ بودهاند.
پنج استان مازندران، اصفهان، تهران، فارس، گیلان مقصد بیشترین سفرهای بدون اقامت شبانه در سال۱۴۰۰ بودهاند.
بیشتر سفرهای با اقامت شبانه در سال ۱۴۰۰، با هدف دیدار دوستان و بستگان (۶۵ درصد)، گردش و تفریح (۱۶ درصد) و درمان (۱۰ درصد) انجام پذیرفته است.
بیشتر سفرهای بدون اقامت شبانه در سال ۱۴۰۰، با هدف دیدار دوستان و بستگان (۳۱درصد)، درمان (۲۴ درصد) و گردش و تفریح (۲۰ درصد) انجام شده است.
اقامتگاه اصلی مورد استفاده در سفرهای داخلی با اقامت شبانه خانوارها در سال ۱۴۰۰، خانه بستگان و آشنایان با ۷۶ درصد، ویلا و آپارتمان شخصی با ۱۲ درصد، ویلا و آپارتمان اجارهای با ۶ درصد، اقامتگاه عمومی با ۳ درصد، سایر اقامتگاهها ۲ درصد و چادر و کمپ شخصی و اقامتگاه سازمانی هر یک با یک درصد بوده است.
به گفته علی خدایی (عضو کارگری شورای عالی کار) سفر از جمله اقلامی است که در سبد حداقل معیشت خانوار کشور ذیل عنوان «تفریحات» قرار میگیرد.
وی در این زمینه توضیح داد: برای این عنوان در محاسبه سبد حداقل معیشت رقم یا درصد معینی در نظر گرفته نشده اما جزئی از موارد سبد حداقل معیشت در ایران است.
گفتنی است، مسافرت معمولا اصلیترین شاخص در رونق بازار کار و کسب و کارهای مربوط به گردشگری به حساب میآید.
دیدگاه تان را بنویسید