هشدار در مورد خطر شیوع بالای آنفلوآنزا در پاییز و زمستان
«علیرضا ناجی» رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به اینکه گردش ویروس کرونا بیشتر شده است، گردش ویروسهای تنفسی دیگر مانند آنفلوآنزا در دو سال اخیر بسیار کم بوده است، به همین دلیل امسال بدنها کمتر با آنها برخورد داشته و در نتیجه سطح ایمنی در بدن برای این ویروسها کاهش پیدا کرده است و در نتیجه امسال میتوان شاهد افزایش بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا بود.
جی پلاس؛ ایلنا نوشت: رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مواجهه کمتر افراد به ویروسهای تنفسی طی دو سال اخیر از احتمال شیوع بالای آنفلوآنزا در ماههای آینده خبر داد.
«علیرضا ناجی» رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیامهای مختلف سازمان جهانی بهداشت در مورد آینده کرونا در جهان اظهار کرد: دبیرکل این سازمان در آخرین سخنرانی خود این موضوع را مورد تأکید قرار داده است که به یک چشمانداز برای پایان کرونا رسیدهاند. برای این موضوع نیز یک شرط و شروطی گذاشته شده است از جمله اینکه حدود ۷۰ درصد مردم جهان واکسینه شده باشند.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده که از سال ۲۰۲۰ که واکسیناسیون در جهان آغاز شده است، جان حدود ۲۰ میلیون نفر نجات داده شده است. در ۸ ماه اخیر علیرغم کاهش موارد کرونا یک میلیون نفر در جهان جان خود را از دست دادهاند. این بدین معنی است که کرونا همچنان وجود داشته و ماراتن آن تداوم دارد.
این ویروسشناس با بیان اینکه کاهش موارد کرونا در حال حاضر فرصتی برای تکمیل واکسیناسیون است، گفت: اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم بازهم با موارد بیشتر کرونا و پیکهای مختلف مواجه خواهیم شد و همین موضوع باعث بیاعتمادی مردم نسبت به نظام بهداشت و درمان کشور خواهد شد.
ناجی تأکید کرد: سازمان جهانی بهداشت یکسری راهنماها و دستورالعمل به کشورها داده است که باید به آن عمل شود. این دستورالعملها شامل تداوم واکسیناسیون در جمعیت واکسن نزده و تزریق دوز بوستر، رعایت پروتکلهای بهداشتی و اصول پیشگیری، جلوگیری از نشر خبرهای زرد و مشارکت دادن مردم برای پایان دادن به گسترش ویروس است.
وی ادامه داد: اگر موارد رعایت نشود، ویروس همچنان در گردش بوده و واریانتهای جدیدی به وجود میآیند. در حال حاضر واریانت BA. ۴.۶ آمده و شیوع پیدا کرده است. چیزی که در مورد این ویروس میدانیم این است که ایمنی گریزی و سرعت انتشارش بسیار بیشتر است، اگرچه هنوز منتظر اطلاعات بیشتری از این ویروس هستیم.
او ادامه داد: سهل انگاری در این حوزه بسیار خطرناک است، برخی اوقات خبرهای خوشحال کننده مانند روز صفر مرگ کرونا منتشر میشود، اما همین خبر نباید برای مردم این گونه تعبیر شود که کرونا تمام شده و باعث شود دیگر کسی واکسن تزریق نکند.
وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از پروتکلهای درمانی مؤثر نیز بر پایان کووید میتواند تأثیر داشته باشد، گفت: در حال حاضر شیوههای درمانی و داروهای جدید مانند پاکسلوید بر درمان کرونا تأثیر به سزایی داشتهاند و همین موضوع نیز خود میتواند به پایان کرونا در جهان کمک کند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: با توجه به اینکه گردش ویروس کرونا بیشتر شده است، گردش ویروسهای تنفسی دیگر مانند آنفلوآنزا در دو سال اخیر بسیار کم بوده است، به همین دلیل امسال بدنها کمتر با آنها برخورد داشته و در نتیجه سطح ایمنی در بدن برای این ویروسها کاهش پیدا کرده است و در نتیجه امسال میتوان شاهد افزایش بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا بود. به همین دلیل تزریق واکسن در افرادی که این بیماری در آنها میتواند شدید باشد، ضروری است.
وی بیان کرد: امسال انتظار فعالیت بالاتر ویروسهای تنفسی میرود، به همین دلیل تزریق واکسنهایی مانند واکسن آنفلوآنزا بسیار ضروری است.
دیدگاه تان را بنویسید