گزارش جی پلاس

معامله با تاج بر سر انتخاب کی روش؟!

پیروزی تاج در انتخابات عجیب فدراسیون فوتبال، محصول معامله دولت بر سر مسئولیت موفقیت یا عدم موفقیت تیم ملی با کی روش است؟!

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس ورزشی - فرهاد بهارفر: طبیعی است هر دولتی با هر هدفی؛ از بهره گیری اجتماعی تا به تعبیری خوشحالی دل مردم؛ دنبال موفقیت تیم ملی فوتبال در جام جهانی و به ویژه اکنون در مصاف با آمریکا و انگلیس باشد و از هر حمایت ممکنی فروگذاری نکند؛ اما آیا رسیدن به این مهم با زدن نعل وارونه، ممکن است؟!

چطور می توان پدیده "حضور غیرمترقبه و پیروزی شخصی با چند پرونده قضایی مفتوح و عملکرد مدیریتی ضعیف در انتخابات فدراسیون فوتبال" را هضم کرد؟!

رئیسی که پس از فاجعه قرارداد ویلموتس، که البته دانه درشت ترین شکستِ فهرست ناکامی های آن دوره بود، با ادعای بیماری قلبی از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داد، چطور در سکوت ظاهری وزارت ورزش، اجازه حضور در انتخابات را پیدا می کند؟!

رئیسی که گویا بر سر تغییر سرمربی تیم ملی و از قضا روی نام کارلوس کی روش، با نهادهای بالادستی هم نظر بود! شاید هم فقط مجری نظر! اگر پشت پرده انتخاب کی روش این است، پس چرا چنین موضعی علنی گفته نمی شود؟!


کی روش را می خواهند اما فقط مسئولیت موفقیت را به گردن می گیرند؟!

شاید برخی ورزشی ها هم کی روش را مثلا به اسکوچیچ ترجیح می دادند، هرچند این را هم می دانند که چنین تصمیمی در فاصله چندماه تا جام جهانی، یک ریسک بزرگ است! می شد حدس زد که اگر هر کدام از کاندیداهای ثبت نام کرده یا نکرده؛ تایید شده یا نشده انتخابات، به جای تاج رای می آورد؛ از نام کارلوس کی روش چشم می پوشید تا کارنامه دیگری برای خود رقم بزند. پس، آوردن کی روش از نظر مسئولان بالادستی فقط با تاج ممکن می شد!

بنابراین این سوال پیش می آید که: " اگر تیم ایران، پس از همه این اتفاقات نتواند با کی روش در جام جهانی 2022 قطر موفق شود، مسئولیت نتیجه را در انظار عمومی، چه کسی و کدام تشکیلات به گردن می گیرد؟! "

اینجا سناریوی محتمل امتحان شانس موفقیت تیم ملی با کی روش با مسئولیت تاج ( که شاید او هم این را شانس آخر خود می داند) در ازای سکوت و شاید حمایت پنهان نسبت به ورود دوباره تاج به عرصه فدراسیون، با آن همه سوابق عجیب و چند پرونده باز، می تواند قوت بگیرد!

در این صورت احتمالا نتیجه گرفتن تیم ایران در قطر تحت مسئولیت مسئولان فعلی و حمایت های بی دریغ آنها رخ داده و نتیجه نگرفتنش هم صرفا مربوط به تاج می شود و تمام!

حالا بنابر فرضیات فوق؛ حتی می توان اقداماتی از قبیل انتقاد از تاج توسط برخی خودی های ماجرا؛ تجمع عده ای مقابل ساختمان فدراسیون به نام فساد ستیزی و تبلیغاتش در بعضی کانال های منتسب به نهادهای اصولگرا، آن هم علیه مردی که سبقه و کارنامه سیاسی مشخصی با خودشان دارد را توجیه کرد و آن را زدن نعل وارونه قلمداد کرد!

موفقیت تیم ایران در جام جهانی 2022 محصول حمایت ها و دست کم سکوت مسئولان بالادستی می شود و ناکامی احتمالی این تیم هم، به گردن تصمیم رئیس فدراسیونی است که آن مسئولان و نهادهای بالادستی با محترم شمردن قوانین، حتی مانع ثبت نام و پیروزی کاندیدای ریاست پرونده دارش نشدند!

این گزارش بدون هیچ گونه قضاوتی صرفا به بررسی ابعاد پنهان و محتمل ماجرای فوق می پردازد. ضمن اینکه این روزها در انتخابات ها، فرآیند کار در مراحل ثبت نام و تایید صلاحیت ها کنترل می شود و اکنون نیز بررسی چرایی انتخاب تاج، به هیچ وجه در نسبت با کیفیت دو کاندیدای رقیبش که دیکته آن ها را هم در گذشته دیده ایم! نیست.

** نمونه سابقه ای از تحرکات دولتی در فدراسیون فوتبال:

در ادوار گذشته همواره شاهد تلاش غیرمستقیم دولت ها برای تصدی گری بر ریاست فدراسیون فوتبال بوده ایم و بارزترین نمونه های آن هم در دولت اول و دوم محمود احمدی نژاد رخ داد که در پدیده اول، فدراسیون فوتبال تعلیق شد و در رخداد دوم اما تلاش برای کنار زدن علی کفاشیان و برنده شدن محمدحسین قریب، ناکام ماند. آن زمان حمید سجادی وزیر ورزش کنونی، معاون وزیر ورزش وقت بود و مصاحبه آخر سال او با عادل فردوسی پور در برنامه 90، سرنوشت انتخابات را قطعا برگرداند.

 

حمید سجادی

 

اکنون اما اوضاع فرق کرده بود و به لطف مدیریت های قبلی، دیگر جانی برای پیکر نحیف تشکیلات فدراسیون نمانده و ظاهرا پیروزی در انتخاباتش چندان کار سختی نبود؛ تا جایی که رئیس مستعفی سابق، به یکباره آمد و با اکثریت آراء روی صندلی ریاست نشست. آن هم در شرایطی که گویا وزارتخانه حمید سجادی، هیچ گونه تلاش و دخالتی در انتخابات نداشته و چند ماه پیش هم کاملا خودجوش دیدارهای غیررسمی را بدون اطلاع سرمربی تیم ملی با برخی بازیکنان داشت!

دیدگاه تان را بنویسید